Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

R.E.D.S: Το άλλοθι του δήμου Παλλήνης για την ανυπαρξία έργων και οι άλλες πτυχές της υπόθεσης [Γράφει ο Αλέκος Φιλιππούσης]

reds

Από http://pallinipress.blogspot.gr/2015/02/reds_74.html

Η πολυσυζητημένη υπόθεση R.E.D.S. με τα 5 περίπου εκατομμύρια ευρώ να χάνονται από τα ταμεία του δήμου Παλλήνης, έχει κι άλλες πτυχές εκτός από το προφανές, την ουσιαστικά πτώχευση του δήμου μας.
Για τις ευθύνες που οδήγησαν σε αυτή την καταστροφική απόφαση των δικαστηρίων, πολιτικές και ίσως ποινικές, έχει αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο να επιληφθεί η δικαιοσύνη. Αυτό που θα εξετάσουμε, είναι το τι μέλλει γενέσθαι και το πως ο δήμαρχος προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την όλη κατάσταση που δημιουργείται.

Θα πάμε λίγο πίσω ημερολογιακά, όταν ο δήμαρχος κάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αποχέτευση, προσκαλώντας κόμματα και υποψήφιους (τότε) βουλευτές. Δε θα σχολιάσουμε ότι εξελίχθηκε σε προεκλογική –τσάμπα- συγκέντρωση των παρατρεχάμενων υποψηφίων, αλλά το ότι για πρώτη φορά ο δήμαρχος απέταξε από πάνω του τον μανδύα του ΠΑΣΟΚ!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε μετά από λίγες μέρες ζητώντας στους ψηφοφόρους να «μαυρίσουν» το συγκεκριμένο κόμμα, ήρθε κι έδεσε την οριστική ρήξη του δημάρχου και της ομάδας του με το παραπαίων κόμμα.

Ο πανέξυπνος Θανάσης Ζούτσος βλέποντας (όπως και όλη η Ελλάδα) το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ να αποσυντίθεται, ξεκίνησε τις προσπάθειες να γαντζωθεί από άλλο «άρμα»… το κόμμα που ένα πολύ μεγάλο ποσοστό πρώην ΠΑΣΟΚων εμπιστεύτηκε στις πρόσφατες εκλογές, τον ΣΥΡΙΖΑ.
Η επιβεβαίωση από τον ίδιο, ήρθε λίγες μέρες αργότερα, όταν στο Τακτικό Δημοτικό Συμβούλιο που συζητήθηκε το θέμα της απώλειας 5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου από τα ταμεία του δήμου λόγω R.E.D.S. αναφώνησε ότι το ΠΑΣΟΚ τελείωσε και η νέα κυβέρνηση θα επιλύσει όλα τα προβλήματα που προέκυψαν στο δήμο μας!

Πολλοί θα θεωρούν ότι ο δήμαρχος κάνοντας αυτές τις ενέργειες προσβλέπει στο καλό του δήμου… δεν είναι όμως έτσι.
Τα κόμματα, όπως ο ίδιος αλλά και πολλοί στενοί συνεργάτες του σχολιάζουν, δεν έχουν θέση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μόνο που αποσκοπούν είναι κομματικοί στρατοί και ψήφους! Είπαμε, ο δήμαρχος είναι πανέξυπνος και εμπειρότατος… Για ποιο λόγο να κάνει αυτή τη μεταστροφή ανακοινώνοντας μάλιστα τις νέες του προτιμήσεις;

Μα για να ζητήσει την στήριξη του λαοφιλούς πλέον ΣΥΡΙΖΑ, στις επόμενες εκλογές, είτε άμεσα είτε έμμεσα! Έκανε την αρχή και έχει μπροστά του 4 περίπου χρόνια να διαχειριστεί τις νέες ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον ίδιο, όσο και την παράταξή του.

Η χαλαρή αντιμετώπιση του θέματος R.E.D.S. από την παράταξη του κου Βολιώτη (υποστηριζόμενου από τον ΣΥΡΙΖΑ), ήταν μια καλή αρχή. Να θυμίσουμε, ότι ανεξάρτητα από την ομόφωνη τελικά απόφαση για την προσφυγή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη, ο κος Βολιώτης στην αρχική του τοποθέτηση του ήταν αρνητικότατος για κάτι τέτοιο!

Τελικά τι θα χάσει ο δήμος μας μαζί με τα 5 εκατομμύρια ευρώ;

Εδώ είναι και το τεράστιο άλλοθι που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ο δήμαρχος, για την –προαναγγελλόμενη- ανυπαρξία έργων και ανάπτυξη προγραμμάτων, κοινωνικών και άλλων! Στην ανακοίνωση του δήμου για συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Smart Park στα Σπάτα, συμφερόντων R.E.D.S. και με τίτλο «Τι σημαίνει για σένα η απώλεια των 4.650.00 ευρώ από το ταμείο του Δήμου Παλλήνης», αναφέρει ότι ο δήμος ΔΕΝ θα υλοποιήσει σειρά προγραμμάτων και δράσεων!

Διαβάστε ένα απόσπασμα από την ανακοίνωση: «Αδυναμία του Δήμου Παλλήνης να διαθέτει τους αναγκαίους πόρους για τα σχολεία, για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, για τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές μας δομές, για τα προγράμματα πολιτισμού και μαζικού αθλητισμού και για τα αναπτυξιακά του προγράμματα.»

Είναι ίσως το μεγαλύτερο ψέμα που έχει ακουστεί ποτέ από τη δημοτική αρχή!

Γιατί είναι ψέματα; Κατ’ αρχήν να θυμίσουμε ότι ο δήμος ΔΕΝ έχει διαθέσιμα αυτά τα χρήματα από τον Ιούλιο του 2012, πάνω από δυόμιση χρόνια δηλαδή!
Πως πραγματοποιούνταν αυτά τα χρόνια ΟΛΑ τα προγράμματα που εφ εξής σταματούν κύριε δήμαρχε;
Πως λειτουργούσαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί που τώρα λέτε ότι δεν θα μπορείτε να διαθέσετε τους απαραίτητους για τη λειτουργία τους πόρους; Αλήθεια, τι ακριβώς εννοείτε με αυτό… Σε ποιες λειτουργίες αναφέρεστε;

Απαντήστε επίσης, για πόσα από αυτά τα προγράμματα η χρηματοδότηση προερχόταν από προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΣΠΑ);

Είναι ξεκάθαρο ότι όλα αυτά που επικαλείται ο δήμος, είναι για λαϊκή κατανάλωση και προσπάθεια αυτό-ηρωποίησης των διοικούντων τον δήμο, αφού όλα όσα με τραγικό τρόπο αναφέρουν, θα πραγματοποιηθούν κανονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα, όπως γινόντουσαν αυτά τα δυόμιση χρόνια που ΔΕΝ είχαμε στο ταμείο τα 5 εκατομμύρια!

Τα χρήματα αυτά σίγουρα θα λείψουν.

Το να εστιάσει ο δήμος όμως σε κοινωνικές παροχές, δράσεις, προγράμματα, στην Παιδεία και τον Αθλητισμό, ήταν άκομψο και ιδιαίτερα ανήθικο, διότι έγινε μόνο και μόνο για να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να δημιουργήσει κλίμα ενάντια στην R.E.D.S. Μια εταιρεία και έναν μεγαλομέτοχο (Μπόμπολα) που βρίζει η μισή Ελλάδα… που έχουν γραφτεί άρθρα επί άρθρων εναντίον τους… που έχουν μπει στο στόχαστρο κομμάτων και ελεγκτικών υπηρεσιών του δημοσίου… αλλά ΠΟΤΕ δεν έχουν καταδικαστεί για κάτι και πολύ περισσότερο… δεν έχει ιδρώσει το αυτί τους!

Ψαχτείτε λοιπόν κε Ζούτσο να βρείτε χρηματοδότηση για την δημιουργία και ολοκλήρωση απαραίτητων έργων στο δήμο μας.

Το ΕΣΠΑ είναι μια πολύ καλή αρχή να «ξεψαχνίσετε» ώστε να ισοσκελιστούν έτσι τα απωλέσαντα εκατομμύρια!

ΑΛΕΚΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΗΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

 

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

ΜΕΡΤΥΡΗΣ_pallinipress

Π. Μερτύρης: «Ο κόσμος ρωτάει ποιος φταίει που χάθηκαν 5.000.000 ευρώ από το δήμο! Αν έχετε τα κότσια, απαντήστε» [ΒΙΝΤΕΟ]

ΜΕΡΤΥΡΗΣ_pallinipress

Λάβρος κατά του δημάρχου ο Π. Μερτύρης για την υπόθεση R.E.D.S [ΒΙΝΤΕΟ]

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york