Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με θέμα «Οι πρώτες βοήθειες στο φαρμακείο» από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας.

Magical Snap - 2015.02.05 21.54 - 001

Ημερίδα με θέμα «Οι πρώτες βοήθειες στο φαρμακείο».

Μια εξόχως ενδιαφέρουσα ημερίδα με θέμα «Οι πρώτες βοήθειες στο φαρμακείο» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015 από την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας στο αμφιθέατρο της κεντρικής υπηρεσίας του κέντρου.

Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕΑΑ που είναι η αρμόδια υπηρεσία για την αδειοδότηση των φαρμακείων, είχε διαπιστωθεί η ανάγκη να παρέχουν οι φαρμακοποιοί – ειδικά όσοι λειτουργούν σε απομονωμένες περιοχές - όχι μόνο συμβουλές αλλά σε πολλές περιπτώσεις και πρώτες βοήθειες σε πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Για τον λόγο αυτό, ήταν πολύ μεγάλη η ανταπόκριση των φαρμακοποιών της Ανατολικής Αττικής (120 συνολικά) στο κάλεσμα των διοργανωτών αλλά και ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον για την ημερίδα, η οποία είχε κυρίως εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πολύ σημαντικές διαλέξεις από εκπαιδευτές (γιατρούς και διασώστες) του ΕΚΑΒ πάνω σε θέματα όπως «Βασική υποστήριξη λειτουργιών της ζωής και χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή», «Οξείες παθολογικές καταστάσεις», «Πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς» κ.α.

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε - μεταξύ άλλων – στον ξεχωριστό ρόλο του φαρμακοποιού της γειτονιάς που πολλές φορές είναι ο πρώτος άνθρωπος που συναντά κανείς καθημερινά σε ό,τι έχει σχέση με τα θέματα υγείας που αντιμετωπίζει. Ειδικά δε σε περιοχές πιο απομακρυσμένες και απομονωμένες όπως είναι πολλές περιοχές στην Ανατολική Αττική, η παρουσία του φαρμακοποιού δεν έχει να κάνει πλέον μόνο με την προμήθεια των φαρμάκων, αλλά πολλές φορές και με τις συμβουλές των φαρμακοποιών προς τους ασθενείς και σε πολλές περιπτώσεις με την παροχή πρώτων βοηθειών προς τους πολίτες.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Φιλίππου τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με το ΕΚΑΒ προς όφελος των πολιτών και ευχήθηκε καλή επιτυχία σε ανάλογες δράσεις σε άλλους χώρους του κλάδου της υγείας.

Χαιρετισμό στην ημερίδα απηύθυναν επίσης η περιφερειακή σύμβουλος Μαρία - Καλλιόπη Αναλογίδου, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου και ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york