Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Συνάντηση Δημάρχων Μαρκοπούλου, Σαρωνικού, Λαυρεωτικής και Κρωπίας με τον Πρωθυπουργό στο Δημαρχείο Μαρκοπούλου

| | |

Magical Snap - 2015.01.20 22.20 - 003

Την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015, ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς παρευρέθηκε σε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Δημάρχους Μαρκοπούλου κ. Μεθενίτη, Σαρωνικού κ. Σωφρόνη, Λαυρεωτικής κ. Λουκά και Κρωπίας κ. Κιούση.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρκοπούλου παρουσία πολιτών, οι Δήμαρχοι έθεσαν υπόψη του Πρωθυπουργού τα καίρια θέματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Δήμων τους και χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Σαρωνικού κ. Σωφρόνης λαμβάνοντας το λόγο θέλησε να διευκρινίσει ότι το επονομαζόμενο υποτιμητικά «υπόλοιπο Αττικής» είναι η Αττική. Με την επισήμανση του θέλησε να τονίσει το τεράστιο πρόβλημα που ταλανίζει ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Αττικής και φυσικά τον Δήμο Σαρωνικού και είναι αυτό της έλλειψης αποχετευτικού δικτύου. Αν και υπάρχει μελέτη από την ΕΥΔΑΠ κατατεθειμένη στο γραφείο του Υπουργού για το θέμα της διαχείρισης των λυμάτων, οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει. Ένα ακόμα σημαντικό θέμα είναι αυτό της ελλιπούς συγκοινωνίας, αν και έχουν γίνει κάποιες μελέτες από την παρούσα κυβέρνηση δεν έχουν ολοκληρωθεί. Η σύνδεση του προαστιακού σιδηροδρόμου με το Λαύριο είναι πρώτο θέμα στην ατζέντα των διεκδικήσεων του Δημάρχου Σαρωνικού καθώς θα προσδώσει επιχειρηματική ενέργεια στην περιοχή, θα συμβάλλει στην εμπορική ανάπτυξη και κατά συνέπεια και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας, συνδέοντας συγχρόνως το λιμάνι του Λαυρίου με τα υπόλοιπα λιμάνια της Αττικής. Κλείνοντας ο Δήμαρχος επεσήμανε την έμπρακτη υποστήριξη του Πρωθυπουργού προς τη τοπική αυτοδιοίκηση, την οποία άλλωστε αποδεικνύει και η σημερινή του επίσκεψή.

Ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την ενημέρωση, προσθέτοντας ότι γνωρίζει ήδη τα θέματα που ανέφερε καθώς η επίλυσή τους απασχολεί και τον ίδιο. Το αποχετευτικό δίκτυο αφορά πολλούς Δήμους της Αττικής και ήδη

επεξεργάζονται τρόποι για την υλοποίησή του. Άλλωστε είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να αναπτυχθεί σωστά ο τουρισμός, σημείωσε χαρακτηριστικά ο Πρωθυπουργός. «Προχωράμε τη συνέχιση του προαστιακού σιδηροδρόμου» δήλωσε ο κ. Σαμαράς καθώς επίσης «είμαστε έτοιμοι να χρηματοδοτήσουμε από το νέο ΣΕΣ 2014-2020 την επέκταση της Αττικής Οδού με 50. 000.000 €». Τέλος, ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε και σε ένα ακόμα σημαντικό έργο για τον Δήμο Σαρωνικού και αυτό είναι τα αντιπλημμυρικά έργα στην Ανάβυσσο και την Παλαιά Φώκαια, έργα 20. 000. 000 €, επιπλέον της πρώτης φάσης του έργου το οποίο ήδη υλοποιείται στην Ανάβυσσο προϋπολογισμού 20.000.000 €.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την ενημέρωση του Πρωθυπουργού για όλα τα θέματα που απασχολούν τους Δήμους Σαρωνικού, Μαρκοπούλου και Λαυρεωτικής και τις τοποθετήσεις και προσωπικές δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για την επίλυσή τους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york