Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Ξεκίνησε το έργο πνοής για τον Δήμο Διονύσου

Magical Snap - 2015.01.30 23.53 - 012

Η υλοποίηση του έργου πνοής για το Δήμο Διονύσου, η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων,  ξεκίνησε να γίνεται πραγματικότητα την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου στην Δημοτική Κοινότητα του Διονύσου. Τα μηχανήματα της αναδόχου εταιρείας άρχισαν να κάνουν τις πρώτες τομές διάνοιξης ώστε να τοποθετηθούν οι αγωγοί.

Το έργο συνολικού μήκους περίπου 100 χιλιομέτρων αφορά στις Δημοτικές Κοινότητες Αγίου Στεφάνου, Διονύσου, Κρυονερίου, Ροδόπολης και Σταμάτας, με το μεγαλύτερο τμήμα του, 48 περίπου χιλιόμετρα, να βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα Διονύσου από την οποία και ξεκίνησε η εκτέλεσή του. Ήδη ολοκληρώθηκε η αποστολή επιστολών από την Τεχνική Υπηρεσία, με τις οποίες ενημερώθηκαν ιδιοκτήτες σε Άγ. Στέφανο, Διόνυσο και Κρυονέρι, πως αρχίζουν  τα έργα της αποχέτευσης και καλούνται να δηλώσουν τα στοιχεία του ακινήτου τους, καθώς και το σημείο και το βάθος, στο οποίο επιθυμούν να τοποθετηθεί το φρεάτιο ελέγχου. Ο χρονικός ορίζοντας αποπεράτωσης του έργου είναι 20 μήνες.

Ο Δήμαρχος Διονύσου Διονύσης Ζαμάνης,  ο αρμόδιος  Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Υποδομών, Χωροταξίας & Πολεοδομίας Ευάγγελος Λυρούδιας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας Αναστάσιος  Μπάσης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Διονύσου Αναστάσιος Μπάσης,  ο δημοτικός σύμβουλος- εντεταλμένος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πρασίνου Παναγιώτης Τσούκας και εκ μέρους του Υπουργείου Πολιτισμού η αρχαιολόγος Γαλήνη Δασκαλάκη, με επιτόπια επίβλεψη,  συζήτησαν και  ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο της αναδόχου εταιρείας  ΤΟΞΟΤΗΣ Α.Ε Γιώργο Μπασιά και τους  μηχανικούς της  για τεχνικά θέματα του έργου.  Στη σύσκεψη αναλύθηκαν η προβλεπόμενη πορεία  εκτέλεσης καθώς και  τεχνικά θέματα που αφορούν στην άρτια και ολοκληρωμένη κατασκευή του, προκειμένου το σύνολο του έργου της αποχέτευσης να λειτουργήσει άμεσα και απρόσκοπτα ώστε να ωφεληθούν οι δημότες.

Ο Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης τόνισε τη μεγάλη ικανοποίησή του για την έναρξη του έργου, επισημαίνοντας ότι με την βοήθεια του αρμόδιου Αντιδημάρχου και της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,  ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα και ξεκίνησε η φάση της υλοποίησης. Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία, τόσο της ανελλιπούς  χρηματοδότησης όσο και της ταυτόχρονης κατασκευής των συναφών παράπλευρων  έργων που είναι απαραίτητα για την πλήρη ολοκλήρωση  της αποχέτευσης. Μέριμνά μας και τελικός μας στόχος, είπε, είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη αποπεράτωση του συνόλου του έργου, το οποίο θα συνεισφέρει πολλά στην εξασφάλιση καλύτερης ποιότητας ζωής των δημοτών.

Magical Snap - 2015.01.30 23.53 - 011

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york