Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Παλλήνη - Δήμαρχοι έξι μηνών με σήμα την μπουλντόζα (Γράφει ο Γιάννης Φλωράκης)

http://pallinipress.blogspot.gr

Η πόλη μου, η Παλλήνη, και ειδικότερα ο Γέρακας, εδώ και 2-3 μήνες έχει γίνει ένα απέραντο εργοτάξιο. Φαντάζομαι, και οι περισσότερες πόλεις, οι περισσότεροι δήμοι της χώρας στο ίδιο χρονικό διάστημα έχουν μετατραπεί σε εργοτάξιο.

Μπουλντόζες, φορτηγά, εργάτες, τρυπάνια, κομπρεσέρ… Το πανηγύρι του εργολάβου. Κι αυτό, φυσικά, όχι γιατί αποφασίσαμε όλοι να φτιάξουμε την πόλη μας σε μία ημέρα ούτε γιατί περιμέναμε κάποιους βαρβάρους κι έπρεπε να φορέσουμε τα καλά μας για να τους υποδεχθούμε. Απλώς, η δημοτική αρχή θυμήθηκε για ποιο λόγο έχει εκλεγεί. Θυμήθηκε ότι για κάποιο λόγο είχε εκλεγεί.

Η πόλη μου, εδώ και ένα μήνα περίπου, δεν βλέπει σκουπιδοτενεκέδες να ξεχειλίζουν από τα σκουπίδια. Κι αυτό, όχι επειδή ξαφνικά γίναμε όλοι καθαρότεροι και αποκτήσαμε οικολογική συνείδηση εν μία νυκτί. Απλώς, η δημοτική αρχή θυμήθηκε για ποιο λόγο έχει εκλεγεί. Θυμήθηκε ότι για κάποιο λόγο είχε εκλεγεί

Η πόλη μου, για 42 μήνες έβλεπε μπουλντόζα μόνο στις λιγοστές, λόγω της κρίσης, οικοδομές. Τώρα -και μέχρι τον Μάιο- τη βλέπει παντού.

Σκουπίδια, όμως, που σκόρπιζαν στον άνεμο καθώς ξεχείλιζαν οι σκουπιδοτενεκέδες της έβλεπε κάθε ημέρα. Σκουπιδιάρικο, μονάχα, έβλεπε μετά βίας μία φορά την εβδομάδα. Στη γειτονιά μου, συγκεκριμένα, κάθε Τρίτη. Τώρα… Τουλάχιστον μέρα παρά μέρα.

Η πόλη μου έχει και πολλές λακκούβες στους δρόμους της. Έχει και γάργαρα νερά που άλλοτε έρχονται κι άλλοτε όχι. Έχει νερά πολύτιμα οπότε και ακριβά.

Έχει νερά που τρέχουν στους δρόμους. Ακάθαρτα νερά. Γιατί η πόλη μου έχει ακόμα βόθρους. Έχει και σχολεία που πλημμυρίζουν και γήπεδα ημιφωτισμένα και γήπεδα εγκαταλειμμένα και ερείπια. Μα μη σας απογοητεύω…

Είναι όμορφη η πόλη μου. Και μέχρι τον Μάιο θα γίνει ομορφότερη.

Ξεκίνησε η προεκλογική εκστρατεία του δημάρχου. Ο δήμος μας υποδέχεται με ενθουσιασμό, απ’ άκρη σ’ άκρη, τις προεκλογικές μπουλντόζες, που εμφανίζονται κάθε τέσσερα χρόνια.

Γιατί, επιτέλους, ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος και κάποια από αυτά τα προβλήματα σίγουρα θα λυθούν ώς το Μάιο. Και μετά… Θα δώσουμε ραντεβού με τα προβλήματα τον Μάιο του 2019, ή, σωστότερα, έξι μήνες πριν το Μάιο του 2019.

Γιατί, η λύση των προβλημάτων σ’ αυτό τον τόπο είναι προεκλογική εκστρατεία όσο εμείς συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε Δήμαρχους των έξι μηνών.

Ας το ξανασκεφτούμε, λοιπόν, τώρα που θα περιμένουμε πέντε χρόνια αντί για τέσσερα για να ξαναδούμε προεκλογική εκστρατεία. Ας το ξανασκεφτούμε κι ας αναδείξουμε αυτούς που πραγματικά θέλουν να μας εκπροσωπήσουν σε όλη τη διάρκεια της θητείας μιας δημοτικής Αρχής.

Γιάννης Φλωράκης

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york