Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Δήμος Ωρωπού - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΟΥΣΗΣ: Στήριξε την ηθική και το συμφέρον των δημοτών…[βίντεο]

ΚΙΟΥΣΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΗΣ Για το θέμα των λαμπτήρων δημοτικού φωτισμού, τον διαγωνισμό που έκανε η δημοτική αρχή, πως τον έκανε και πως επέτρεψε να πληρώσει ο δήμος πάνω από 100 χιλιάδες ευρώ καπέλο, έχουμε γράψει πολλές φορές. Η αγορά έχει καταγγελθεί στους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης, διενεργείται έρευνα και έχει επέμβει και εισαγγελέας.
Ο Δημήτρης Κιούσης, που την περασμένη εβδομάδα παραιτήθηκε από το δημοτικό συμβούλιο, την ιστορία των λαμπτήρων την έκρινε και την κατέκρινε πολλές φορές και πάντα με στοιχεία και όχι με λόγια. Ήταν ο άνθρωπος που στήριξε την ΗΘΙΚΗ και το συμφέρον των δημοτών, απέναντι στην «νομιμότητα» των διαδικασιών που ακολούθησαν οι υπηρεσίες του δήμου και δημιούργησαν το προκλητικό «καπέλο» με δημοτικά χρήματα.
Κάποια στιγμή στην πορεία αυτής της αγοράς, που οι άνθρωποι της δημοτικής αρχής και ο δήμαρχος Γιάννης Οικονομάκος την στήριξαν πολύ σθεναρά,  ζητήθηκε από τον προμηθευτή παράταση του χρόνου παράδοσης του συνόλου των λαμπτήρων.
Την παράταση αυτή, το δημοτικό συμβούλιο ακολουθώντας το γράμμα του νόμου και σύμφωνα με τις ημερομηνίες και τα έγγραφα του αιτήματος του προμηθευτή, δεν την ψήφισε. Ο προμηθευτής προσέφυγε τελικά στην Επιτροπή του Άρθρου 152 για να διεκδικήσει την παράδοση και φυσικά την πληρωμή του και δικαιώθηκε.
Η θέμα της παράτασης στην παράδοση των λαμπτήρων, επανήλθε στο δημοτικό συμβούλιο στις 29 Ιανουαρίου 2014, με απειλές του δημάρχου για ποινικές κυρώσεις σε όσους δεν το ψηφίσουν, αλλά και πάλι με ψήφους 17 προς 12 δεν ψηφίστηκε. Για δεύτερη φορά μάλιστα, υπήρξε άρνηση και από συμβούλους του δημάρχου που δεν έπεσαν στην παγίδα των απειλών, που αυτή τη φορά ήταν: Βαγγέλης Ηλιάσκος, Κώστας Ανυφαντής, Κατερίνα Κολιοστάση και Σωτήρης Τσάδαρης.

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ήταν μια μεγάλη ΗΤΤΑ του δημάρχου Γιάννη Οικονομάκου, εν αναμονή φυσικά και του πορίσματος των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.
Στην απόφαση αυτή, συνέβαλε τα μέγιστα η τοποθέτηση του παραιτηθέντος π. δημοτικού συμβούλου Δημήτρη Κιούση, που περιείχε και τον λόγο γιατί η Επιτροπή δικαίωσε τον προμηθευτή, την οποία και σας παρουσιάζουμε:

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york