Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

«ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΠΙΔΑΣ»: ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΙΣΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ - ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ!

pallinipress203

Κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης Φεβρουαρίου 2014, ο Πρόεδρος της «ΔΥΝΑΜΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ» και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Γιώργος Αδάμος αναφέρθηκε στο ζήτημα της κατανομής των εκλογικών τμημάτων για τις προσεχείς (και όχι μόνο) εκλογές του Μαΐου.

Ειδικότερα, κατέδειξε την άνιση αντιμετώπιση των πολιτών του Δήμου μας καθώς ποτέ δεν έχουν λειτουργήσει εκλογικά τμήματα στο Πόρτο Ράφτη, υποβάλλοντας σε ταλαιπωρία όσους επιθυμούν να ψηφίσουν, ενώ αποθαρρύνουν άλλους από το να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, λόγω έλλειψης μέσων μετακίνησης.

Ο κ. Αδάμος επικαλέστηκε το Άρθρο 51, Παρ. 4 του Π.Δ. 26/2012 (ΦΕΚ 57 Α’ /15-3-2012), όπου σαφώς ορίζεται για τα εκλογικά τμήματα:

«Σε δήμους που αποτελούνται από περισσότερους συνοικισμούς και οι εκλογείς είναι δύσκολο λόγω απόστασης να προσέρχονται για ψηφοφορία σε ένα εκλογικό τμήμα είναι δυνατόν να ορίζονται περισσότερα εκλογικά τμήματα, ανάλογα με τις υπάρχουσες συγκοινωνιακές δυσχέρειες».

Ο νόμος αναφέρεται ακόμη και σε συνοικισμούς, είναι αυτονόητο ότι αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για μια πόλη περίπου 4.000 ψηφοφόρων όπως το ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ.

Στα πλαίσια αυτά πρότεινε είτε το διαχωρισμό του εκλογικού καταλόγου ώστε όλοι οι κάτοικοι Πόρτο Ράφτη να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους, είτε να λειτουργήσουν στο Πόρτο Ράφτη το 40% των εκλογικών τμημάτων και το υπόλοιπα, δηλαδή το 60% του συνόλου, στην πόλη του Μαρκόπουλου .

Τη μεν πρώτη πρόταση απέρριψε ο κ. Μεθενίτης επικαλούμενος την “αστειότητα” πως έτσι παραβιάζεται η μυστικότητα της ψήφου, ενώ για τη δεύτερη ισχυρίστηκε πως δεν είναι δα και μεγάλη ταλαιπωρία να μεταβούν οι κάτοικοι του Πόρτο Ράφτη στο Μαρκόπουλο για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εμείς δεσμευόμαστε πως θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για να επικρατήσει η ισονομία και η ισοπολιτεία για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες του Δήμου μας. Ζητάμε από τον κ. Μεθενίτη να φέρει άμεσα το ζήτημα ως θέμα ημερησίας διατάξεως στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να τοποθετηθούν επίσημα όλες οι παρατάξεις, μιας και η προθεσμία για τη σύνταξη των εκλογικών καταλόγων λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york