Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Δήμος Σαρωνικού καταγγέλλει την αυθαίρετη και απαράδεκτη ενέργεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής

Magical Snap - 2014.02.28 00.14 - 001

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Δημ. Καλογερόπουλος, με τρόπο αυθαίρετο και αγνοώντας τις αποφάσεις, αλλά και τις νομικές ενέργειες τόσο της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας όσο και του Δήμου Σαρωνικού, ενέκρινε τη μίσθωση θαλάσσιας έκτασης και την άδεια λειτουργίας στην εταιρεία «ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ Α.Ε.», δίνοντας τη δυνατότητα στην εταιρεία να μετεγκαταστήσει τις μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας στη θαλάσσια θέση Γαϊδουρονησίου Δήμου Σαρωνικού.

Συγκεκριμένα ο κ. Καλογερόπουλος και οι συναρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στις ενέργειες αυτές:

α). παρά την απορριπτική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας,

β). παρά την απορριπτική απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σαρωνικού και

γ). παρά την αρνητική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.

Ο Γεν. Γραμματέας και οι υπηρεσίες προχώρησαν στις παραπάνω εγκρίσεις αγνοώντας όλες τις νομικές ενέργειες του Δήμου κατά των αποφάσεών του (προσφυγές, κ.λ.π.).

Και ενώ οι προσφυγές του Δήμου δεν έχουν καν εξεταστεί, από χτες η εταιρεία ξεκίνησε τη διαδικασία μετεγκατάστασης.

Ο Δήμος Σαρωνικού προχώρησε ήδη σε εξώδικο πρόσκληση προς την μισθώτρια εταιρεία, καταθέτει άμεσα προσφυγή στα δικαστήρια και προειδοποιεί ότι δεν θα επιτρέψει καμία ενέργεια, η οποία αντιτίθεται στις αποφάσεις των εκλεγμένων οργάνων και προσβάλλει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Πολύ δε περισσότερο σήμερα, μόλις 90 ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές και περιφερειακές εκλογές δεν θα επιτρέψει το «κλείσιμο» υποθέσεων, εν είδη γραμματίων, από διορισμένες διοικήσεις και κατά παράβαση των αποφάσεων εκλεγμένων οργάνων, αλλά και κατά παράβαση των τυπικών διαδικασιών.

Ο αντιδήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εάν κάποιοι το έχουν ξεχάσει, πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι οι αποφάσεις των αιρετών οργάνων βρίσκονται πάνω από οποιαδήποτε εκχώρηση διορισμένων διοικήσεων. Πρέπει να τους υπενθυμίσουμε ότι η εκφρασμένη βούληση των δημοτών βρίσκεται πάνω από οποιαδήποτε εν κλειστώ συμφωνία. Αυτή άλλωστε είναι η υπεραξία των ανεξάρτητων δημοτικών αρχών να συνεργάζονται για το κοινό συμφέρον ή να συγκρούονται για την υπεράσπιση του κοινού συμφέροντος τόσο με διορισμένες διοικήσεις όσο και με την κεντρική εξουσία. Ο Δήμος προχώρησε άμεσα και θα προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα ένδικα μέσα.

Καλώ τους πολίτες και σε αυτήν την υπόθεση, όπως και σε τόσες άλλες με επιτυχή έκβαση, σε εγρήγορση προκειμένου να αναχαιτίσουμε αυτόν τον απαράδεκτο σχεδιασμό. Τους καλώ να απομονώσουν όλους όσοι αντί να δείχνουν και να καταγγέλλουν τους πραγματικούς αυτουργούς, για άλλη μία φορά – υπηρετώντας αλλότριες από το τοπικό συμφέρον σκοπιμότητες - μπαίνουν στην αδιέξοδη κούρσα της δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york