Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Π. Κασιδόκωστας: Γιατί πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο συνδυασμό του Γρ. Κωνσταντέλλου

Είμαι εξαιρετικά συγκινημένος καθώς δυο χρόνια σχεδόν μετά από την θλιβερή παραίτηση του αδερφού μου, Γρηγόρη Κασιδόκωστα, από τον Δημαρχιακό θώκο, έρχεται μια δυναμική παράταξη ικανή να διοικήσει τον Δήμο μας με τον τρόπο που του αξίζει πραγματικά να διοικηθεί.

Η ανανεωμένη, ανεξάρτητη πολιτική κίνηση του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου "3Β ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ" είναι ένας συνδυασμός που εκπροσωπείται από παράγοντες και των τριών Δημοτικών ενοτήτων της πόλης μας. Ένας συνδυασμός στον οποίο οι πολιτικές διαφορές ανάμεσα στη Βάρη, τη Βούλα και τη Βουλιαγμένη αποτελούν πλέον παρελθόν. Μια νέα συμμαχία των 3 πόλεων στην οποία το πρώτο λόγο έχει ο πολίτης και όχι τα εκάστοτε μικροπολιτικά συμφέροντα.


Τον Νοέμβριο του 2010, όταν ο αδερφός μου Γρηγόρης Κασιδόκωστας, κατάφερε να κερδίσει για πρώτη φορά τις εκλογές του νέου ενοποιημένου Δήμου μας, τις κέρδισε με εκπροσώπους και των τριών Δημοτικών ενοτήτων και όχι αποκλειστικά από ανθρώπους της Βουλιαγμένης.

Ένας συνδυασμός στον οποίο κυριαρχούσε η ισότητα και η συνεργασία και όχι ο συγκεντρωτισμός και η απολυταρχία. Στον συνδυασμό αυτό είχαμε ξεκινήσει μια μεγάλη ομάδα από ικανούς ανθρώπους που σε ένα μεγάλο μέρος της επιθυμούσε να βοηθήσει ανιδιοτελώς στην λειτουργία της νέας πόλης μας.

Τέσσερα χρόνια αργότερα και μετά την ασθένεια του αδερφού μου, ο σπουδαίος αυτός συνδυασμός που με περηφάνια ίδρυσε ο Γρηγόρης Κασιδόκωστας έχει κατακερματιστεί. Από τους 20 συμβούλους που είχαν εκλεγεί με το συνδυασμό, οι τρεις έχουν ανεξαρτητοποιηθεί και το μεγαλύτερο μέρος έχει αλλάξει παράταξη ενώ όσοι δεν απέχουν και παραμένουν στο συνδυασμό είναι επικεντρωμένοι σε επικοινωνιακά τρικ και πελατειακές σχέσεις.


Εν έτη 2014, ο συνδυασμός με το όνομα "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ- ΒΟΥΛΑΣ- ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ" που ίδρυσε ο αδερφός μου δεν έχει καμία σχέση με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα. Ο άνθρωπος που διοικεί την εν λόγω παράταξη, ο Σπυράγγελος Πανάς, δεν έχει την λαϊκή εντολή για να διοικήσει την πόλη μας και πολύ περισσότερο δεν κατάφερε ούτε κατά διάνοια να προσεγγίσει το λαϊκό κυρίαρχο συναίσθημα - είναι γνωστό τοις πάσι ότι οι πόρτες του γραφείου του παραμένουν κλειστές για τον απλό πολίτη με τον οποίο σπανίως συγχρωτίζεται και όταν το κάνει είναι για επικοινωνιακούς σκοπούς.
Μια παράταξη απόλυτα ενωμένη κάτω από την δυναμική και την αποφασιστικότητα του Γρηγόρη Κασιδόκωστα, ο κ. Πανάς κατάφερε σύντομα να τη διαλύσει στρέφοντας τους ίδιους τους συμβούλους του εναντίον του που σημαίνει ότι αν δεν μπορεί να ηγηθεί της ομάδας του, είναι στατιστικά απίθανο- όπως και απεδείχθη- να ηγηθεί μιας πόλης με χιλιάδες κατοίκους και σοβαρά προβλήματα εν μέσω κρίσης.

Την ίδια ώρα που συμβαίνουν αυτά, ο Δήμος μας βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Σκουπίδια υπάρχουν πεταμένα παντού, οι στοιχειώδεις υπηρεσίες του Δήμου δεν λειτουργούν και τα μοναδικά έργα που έχουνε γίνει είναι υποδομές βιτρίνες όπως πάρκα των 60 τετραγωνικών και λουλουδάκια στις πλατείες. Για να μην αναφερθώ λεπτομερώς στην σκανδαλώδη αγοραπωλησία του Αστέρα όπου η Δημοτική Αρχή ήτανε εντελώς ανύπαρκτη καθ όλη τη διάρκεια του ξεπουλήματος.

Πήρα την απόφαση να συμμετέχω στο συνδυασμό του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου "3Β ΠΟΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ" γιατί πιστεύω ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος είναι ο μόνος απ τους υποψήφιους Δημάρχους που έχει τα κότσια και το τσαγανό να διοικήσει τον Δήμο. Γιατί ο Δήμος μας χρειάζεται ηγέτες και όχι γελωτοποιούς. Χρειάζεται ανθρώπους νέους και σοβαρούς, με κέφι και όρεξη για δουλειά.

Ανθρώπους που δίνουν προτεραιότητα στον πολίτη και όχι στα τοπικά συμφέροντα. Και ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος μέσα από την αξιοπρεπή συμπεριφορά και στάση του κατάφερε να μου αποδείξει πως είναι ικανός να το κάνει αυτό. Ακούω συχνά από το στόμα φίλων πως Γρηγόρης έφυγε και Γρηγόρης θα αναλάβει και πάλι την πόλη μας. Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έχει περισσότερα κοινά στοιχεία με τον Γρηγόρη Κασιδόκωστα για αυτό και βρίσκομαι εδώ επίκουρος αυτής της προσπάθειας.

Τα συμφεροντά μου δεν είναι προσωπικά καθώς ουδέποτε προσπάθησα στη διάρκεια της θητείας του αδελφού μου εδώ και 25 χρόνια να συμμετάσχω στα δημοτικά. Το 2010 όμως η Καλλικράτεια προοπτική απαίτησε να ενωθούμε όλοι για να βοηθήσουμε στις αυξημένες απαιτήσεις του νέου Δήμου για αυτό και αποδέχτηκα την πρόταση του αδελφού μου να συνδράμω. Σήμερα, που οι ανάγκες είναι μεγαλύτερες από ποτέ, οφείλουμε όλοι να δράσουμε συντονισμένα και αποφασιστικά. Για την πόλη μας που της αξίζει το καλύτερο.

 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york