Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

100.000 Ευρώ στα Ταμεία των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων του Δήμου Μαρκοπούλου

pallinipress199

Βάσει αντικειμενικών κριτηρίων, έγινε η κατανομή της οικονομικής επιχορήγησης των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων του Δήμου Μαρκοπούλου!

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Ο Δήμος Μαρκοπούλου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει, ότι στα Ταμεία των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων του Δήμου μας, βρίσκεται πια το συνολικό ποσό των 100.000 Ευρώ, για την οικονομική τους στήριξη.

Την επιχορήγησή τους, αν και προαιρετική, εισηγήθηκε και φέτος η Δημοτική Αρχή, σύμφωνα με το άρθρο 202 παρ. 1 του Κώδικα Δήμων, για τρίτη συνεχή χρονιά, καθώς δέσμευσή της, στην οποία και μένει απόλυτα πιστή, είναι πως ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός, κατέχει μέγιστη προτεραιότητα για τον Δήμο Μαρκοπούλου και τη νεολαία της.

Δυστυχώς, την ίδια άποψη φαίνεται πως δεν ενστερνίζονται οι παρατάξεις «Ανθρώπινη Πόλη – Λύσεις Ζωής» και «Δύναμη Ελπίδας», καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Νοεμβρίου 2013, καταψήφισαν την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής.

Ακολουθώντας πιστά και από την πρώτη στιγμή, μία κοινωνική πολιτική, που στόχο έχει τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, η Δημοτική Αρχή πήρε την πρωτοβουλία οικονομικής ενίσχυσης των Αθλητικών και Πολιτιστικών Σωματείων της περιοχής, ανεξαρτήτως οικονομικής δυσπραγίας, προκειμένου να διατηρηθεί η ύπαρξή τους, έτσι ώστε οι πολίτες, να συνεχίσουν να έχουν πρόσβαση σε Αθλητικές και Πολιτιστικές δραστηριότητες που έχουν επιλέξει.

Η αρωγή του Δήμου Μαρκοπούλου σε αυτόν τον τομέα είναι δεδομένη και εμφανής τόσο άμεσα, μέσω της οικονομικής επιχορήγησης, όσο και έμμεσα.

Ενδεικτικά, ο Δήμος Μαρκοπούλου συνεχίζει να παραχωρεί δωρεάν τις αθλητικές εγκαταστάσεις εγκαταστάσεις, όπως το Δημοτικό Στάδιο Μαρκοπούλου, το Κλειστό Γυμναστήριο Γυμνασίου Μαρκοπούλου, το Αθλητικό Κέντρο Αυλακίου, το κτίριο Παπουλάκος, την Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων στο Πόρτο Ράφτη κ.α., για την πραγματοποίηση Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Επιπλέον, έχει εξασφαλίσει τη στελέχωση των Αθλητικών και Πολιτιστικών εγκαταστάσεων με προσωπικό και βέβαια φροντίζει, για τη συντήρηση και τις επισκευές, όπου αυτό απαιτείται.

Η διοργάνωση σχολικών πρωταθλημάτων και καλοκαιρινών δραστηριοτήτων, αποτελεί μία ακόμη σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, την οποία ο κόσμος αγκάλιασε θερμά και βέβαια, επιβεβαιώνει την υποστήριξη του μαζικού αθλητισμού και σε επίπεδο τοπικών αθλητικών συλλόγων και σωματείων.

Ίσως η οικονομική ενίσχυση που εξασφάλισε ο Δήμος Μαρκοπούλου για τα Σωματεία, να αποτελέσει την αφορμή για την πιθανή μείωση του ύψους των συνδρομών των μελών των Σωματείων, ούτως ώστε να καταστεί εφικτή η παρακολούθηση Αθλητικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων, από ακόμη περισσότερους πολίτες, στα πλαίσια της Κοινωνικής Πολιτικής που εφαρμόζει από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Μαρκοπούλου, όντας πλήρως εναρμονισμένος στο πνεύμα των καιρών.

Αξιοσημείωτο είναι πως η κατανομή της επιχορήγησης, έγινε με αντικειμενικά κριτήρια, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα έτη, σύμφωνα με τα δικαιολογητικά που προσκομίστηκαν με ευθύνη των προέδρων, ως προς τη νομιμότητα των Σωματείων, αλλά και τον αριθμό των αθλουμένων έως 18 ετών.

Ευελπιστούμε πως η ίδια πολιτική τακτική, θα εφαρμοστεί και τα επόμενα χρόνια, στο όνομα της διαφάνειας και της δίκαιης κατανομής της οικονομικής επιχορήγησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york