Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

Το βίντεο για την ευγένεια που πρέπει να δουν όλοι, Life Vest Inside!

Η Life Vest Inside είναι μια οργάνωση με βάση τη Νέα Υόρκη της Αμερικής και ο στόχος της είναι απλά να ενθαρρύνει την διάδοση της ευτυχίας μέσα από μικρές πράξεις καλοσύνης, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καταπολεμήσει την εφηβική παρενόχληση και κατάθλιψη.

Ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 2010 από την Orly Wahba, η οποία υπήρξε εκπαιδευτικός Μέσης Εκπαίδευσης για περισσότερα από 7 χρόνια και ειδικός στην αντιμετώπιση κοινωνικών ζητημάτων που μαστίζουν τη νεολαία στις μέρες μας. Καλλιεργώντας την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση στους μαθητές της αλλά και πολλούς άλλους, έχει επηρεάσει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Θα εντυπωσιαστείτε, όμως, με τον τρόπο που ξεκίνησε η οργάνωση αυτή, όπως περιγράφει στην ιστοσελίδα της η Orly!

«Τον Ιανουάριο του 2007, ενώ βρισκόμουν σε πτήση για οικογενειακές διακοπές, πληροφορήθηκα με ηχητικό μήνυμα ότι ένα νεαρό κορίτσι από την κοινότητά μου είχε πεθάνει από λευχαιμία. Είχα αντιμετωπίσει ήδη την θλίψη στην τάξη που δίδασκα, όταν 3 χρόνια νωρίτερα οι μαθητές μου είχαν χάσει έναν συμμαθητή. Και πάνω που είχαν αναρρώσει από τον πόνο του τραγικού θανάτου, άλλος ένας χτύπησε… Σκέψεις και ερωτήματα πλημμύρισαν το μυαλό μου. Πώς να επιβιώσεις, όταν συμβαίνουν πράγματα στη ζωή σου που φαίνονται ότι σε “τραβάνε” προς τα κάτω;»

«Όπως καθόμουν ζαλισμένη στο αεροπλάνο, κοίταξα δεξιά και ένα μικρό σημάδι έπεσε στην αντίληψή μου, “Life Vest Inside” (Σωσίβιο Μέσα). Αισθάνθηκα μια άμεση άνεση, όταν συνέδεσα το σωσίβιο με την τραγική ιστορία. Και αυτό γιατί ένα σωσίβιο έχει τη δυνατότητα να επιπλεύσει, ανεξάρτητα αν κάποιος το τραβάει προς τα κάτω. Το σωσίβιό μας, η ικανότητά μας να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες μας, έρχεται από το “εσωτερικό” μας (inside). Μέσω της καλοσύνης που προσδίδουμε σε άλλους, μέσω της καλοσύνης που
προσφέρουν οι άλλοι σε μας, έτσι θα βοηθήσουμε να κρατήσουμε ο ένας τον άλλον στην επιφάνειας της φουρτουνιασμένης αυτής θάλασσας της ζωής.

Η καλοσύνη αλλάζει τις ζωές μας, μας βοηθάει να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε. Εκείνη τη στιγμή έκανα μια συνειδητή δέσμευση να διαδώσω αυτό το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ! »
Η οργάνωση “Life Vest Inside” δραστηριοποιείται τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εκπαιδευτικό επίπεδο, έχοντας σχεδιάσει ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Λυκείου στην Αμερική. Το φιλανθρωπικό έργο και η κοινωνική υπηρεσία που προσφέρει είναι ανεκτίμητα εργαλεία για την καλυτέρευση του κόσμου, αλλά και η καλοσύνη είναι κάτι περισσότερο από μόνο καλές πράξεις ή τον εθελοντισμό. Στην προσπάθειά τους να διαδώσουν στον κόσμο την καλοσύνη, δημιούργησαν ένα μαγευτικό βίντεο που
σίγουρα θα σας καθηλώσει. Παρακολουθήστε μία “αλυσίδα” καλοσύνης, καθώς μεταδίδεται από άτομο σε άτομο και, όπως το μπούμερανγκ, καταφέρνει να επιστρέψει πίσω στο πρόσωπο που έκανε την αρχή. Για καλύτερη παρακολούθηση βάλτε το βίντεο σε μέγιστη ποιότητα και σε πλήρη οθόνη.

Πηγή: ethernews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york