Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Παιανία: Έκοψαν δέντρα χωρίς άδεια και παράτυπα


Έκοψαν δέντρα χωρίς άδεια και παράτυπα

 

 

Νέο επεισόδιο στην κακή διοίκηση του Δήμου Παιανίας. Δύο πεύκα ηλικίας 40 και πλέον ετών θυσιάστηκαν διότι... ενοχλούσαν. Μάλιστα η δημοτική αρχή όχι μόνο προχώρησε χωρίς τις απαραίτητες εισηγήσεις αλλά και την άδεια της πολεοδομίας αλλά άνοιξε επί της ουσίας τον δρόμο να κοπούν δεκάδες δέντρα στον οικιστικό ιστό.

 

Η κίνηση αυτή υποχρέωσε τον Ισίδωρο Μάδη, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να προσφύγει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης με την ελπίδα ότι η απόφαση θα εκπέσει και δεν θα επαναληφθεί σε άλλη περίπτωση.

 

Επί της ουσίας τώρα, η αυτοψία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Παιανίας  στο πεζοδρόμιο έξω από την ιδιοκτησία του αιτούντος διαπίστωσε : α) Ανομοιόμορφη υπερύψωση πλακών του πεζοδρομίου με συνέπεια να διατρέχει κίνδυνο η περιτοίχιση, ο μετρητής της ύδρευσης κλπ. Β) Τα πεύκα εμποδίζουν την ασφαλή διεύλευση των πεζών επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα στα συγκεκριμένα σημεία να αναγκάζεται ο πεζός να κατέλθει στο οδόστρωμα θέτοντας τον εαυτό του σε άμεσο κίνδυνο.

 

Σε φωτογραφίες όμως αποτυπώνεται η αλήθεια: αφενός κατά μήκος των πεζοδρομίων επί της οδού Διαδόχου Κωνσταντίνου υπάρχουν πληθώρα μεγάλων δένδρων (πεύκων κ.α.), δεν είναι τα δύο δένδρα μόνο που καθιστούν επικίνδυνη την διέλευση των πεζών. Αφετέρου δεν έχει προκληθεί καμία υπερύψωση των πλακών. Ως εκ τούτου η κοπή των δένδρων σε αυτή την περίπτωση είναι αναιτιολόγητη και αυθαίρετη.

 

Θα πρέπει να σημειωθεί πως για την κοπή απαιτείται η έγκριση της πολεοδομίας η οποία ουδέποτε εδόθη ενώ ούτε και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εισηγήθηκε σχετικά. Επιπλέον οι υπηρεσίες του δήμου βιάστηκαν να κόψουν τα πεύκα πριν εκπνεύσει η προθεσμία που οι δημοτικοί σύμβουλοι μπορούσαν να προσφύγουν κατά της απόφασης!

Κατά συνέπεια, καθόλα παράνομα προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, άγνωστο για ποιους λόγους ή ποιες σκοπιμότητες.






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york