Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ : ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ (Φωτογραφίες)

|

ΕΡΓΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ :

 

ΥΠΟΓΡΑΦΤΗΚΕ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΕΡΓΟ

ΤΕΛΗ 2015 –ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ 2016 ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΩΤΑ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΠΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΡΕΛΛΑΣ ΚΡΩΠΙΑΣ!

 

 

Η Περιφέρεια Αττικής με τον επικεφαλής της, αιρετό περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό και η κοινοπραξία εταιρειών «ΚΛΕΑΡΧΟΣ Γ. ΡΟΥΤΣΗΣ Α.Ε – ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ – ΑΑΓΗΣ ΑΕ.», δια των εκπροσώπων της, υπέγραψαν, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη, του Γ. Γραμματέα Υπ.Ανάπτυξης Γιώργου Γιαννούση και των δημάρχων, Κρωπίας Δημήτριου Κιούση, Παιανίας, Δημήτριου Δάβαρη, Μαρκοπούλου Μεσογαίας Σωτήριου Μεθενίτη, καθώς και σημαντικών πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας, τη σύμβαση για το έργο«ΣΥΛΛΟΓΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΚΟΡΩΠΙΟΥ – ΠΑΙΑΝΙΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού124.900.000ευρώ με χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής 2007-2013.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε της διαδικασίας των υπογραφών το λόγο έλαβαν, ο αιρετός περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο Υπουργός Ανάπτυξης,και Ανταγωνιστικότητας Κωστής Χατζηδάκης, η αντιπεριφερειάρχης Αν.ΑττικήςΧρυσάνθη Κισκήρα, οι δήμαρχοι Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης, Παιανίας, Δημ. Δάβαρης, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Σωτήριος Μεθενίτης, η αντιπεριφερειάρχης Αν.Αττικής, ο Προϊστάμενος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής κ.Κωνσταντίνος Λέμας, ο κ.Θ. Κορδοματέας, Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών Περιφέρειας Αττικής (σ.σ Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών), ο Γ. Κρεμλής, Διευθυντικό στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, οι εκπρόσωποι της κοινοπραξίας κ.α.

 

Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης :

Το έργο πάνω απ’ όλα θωρακίζει τη δημόσια υγεία ενώ ευελπιστούμε να απασχοληθεί και ένα τμήμα από τους 8.000 και πλέον ανέργους

 

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Ν. Κιούσης στην ομιλία του επεσήμανε την αυτονόητη σημασία του έργου για τη προστασία της δημόσιας υγείας καθώς και την ενίσχυση της απασχόλησης σε ένα μέρος των 8 και πλέον χιλιάδων ανέργων του Κορωπίου. Υποστήριξε χαρακτηριστικά : «Το έργο έχει μεγάλη περιβαλλοντική καιαναπτυξιακή σημασία. Σηματοδοτεί την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Ανατολικής Αττικής. Πάνω απ’ όλα όμως θωρακίζει τη δημόσια υγεία ενώ ευελπιστούμε να απασχοληθεί και ένα τμήμα από τους 8 χιλιάδες και πλέον ανέργουςΑναφέρθηκε επίσης στον μεγάλο αγώνα που έδωσαν συλλογικά οι δήμαρχοι και η περιφέρεια Αττικής μαζί με τα δεκάδες στελέχη και συνεργάτες από το 2011 από την έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας και μετά την ολοκλήρωσή της. Από «40 κύματα» πέρασε το έργο είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στις πάνω από 40 προσφυγές και ενστάσεις που κατατέθηκαν και κατέληξε :Είχαμε όμως αίσιο αποτέλεσμα! Ευχαρίστησε τέλος τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρότην κεντρική διοίκηση και κάθε στέλεχος που συνεισέφερε σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Ο Δήμος Κρωπίας ευχαριστεί δημόσια, τον περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό, τους αντιπεριφερειάρχες, ανατολ.Αττικής Χρυσάνθη Κισκήρα και Οικονομικών Λιλίκα Βασιλάκου, όλους τους περιφερειακούς συμβούλους Αττικής και τους υπηρεσιακούς παράγοντες τόσο της Περιφέρειας όσο και της Επιτροπής Αξιολόγησης για τη μεγάλη συμβολή τους σε αυτή την προσπάθεια.

 

Τι περιλαμβάνει το έργο

 

1.

Κατασκευή του εσωτερικού δικτύου του Κορωπίου, μήκους 82 χλμ.

2.

Κατασκευή των κεντρικών αγωγών μεταφοράς από Κορωπί (συμπεριλαμβανομένου του οικισμού Καρελά) και Παιανία, μήκους 16,8 χλμ.

3.

Κατασκευή του ΚΕΛ με δυναμικότητα επεξεργασίας λυμάτων 135.000 κατοίκων καθώς και δυνατότητα επέκτασης για την κάλυψη συνολικά 200.000 κατοίκων

4.

Κατασκευή του αγωγού διάθεσης του επεξεργασμένου προϊόντος στον Ευβοϊκό Κόλπο συνολικού μήκους 11,9 χλμ (9,55 χλμ στο χερσαίο τμήμα, 1,35 χλμ σε σήραγγα και 1 χλμ υποθαλάσσιου αγωγού που καταλήγει σε βάθος 50 μ.)

5.

Κατασκευή του αγωγού διάθεσης του επεξεργασμένου προϊόντος από το ΚΕΛ Μαρκόπουλου, (μήκους 9,3 χλμ.) με την οποία το τελευταίο αποκτά πλήρη λειτουργικότητα και εξυπηρετεί 40.000 επιπλέον κατοίκους των περιοχών Μαρκόπουλου, Καλυβίων , Κουβαρά και Πόρτο – Ράφτη.

Το χρονοδιάγραμμα : 3 έτη (2014-2015-αρχές 2016).

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό : Κατά την ολοκλήρωση του έργου και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, θα υπάρξει η κατάργηση 12.000 βόθρων από την πόλη της Κρωπίας. Με την ολοκλήρωση δε και του εσωτερικού δικτύου της Παιανίας (έργο του οποίου η δημοπράτηση βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται η υλοποίησή του να ολοκληρωθεί έως το 2015) θα υπάρξει η κατάργηση άλλων 10.000 βόθρων και η ωφέλεια σε περισσότερους από 25.000 κατοίκους. Με την ολοκλήρωση του όλου έργου και τη σύνδεση με το αντίστοιχο έργο του Μαρκόπουλου και τις περιφερειακές συνδέσεις (Αυλάκι, Πόρτο Ράφτη, Χαμολιά Καλύβια, Κουβαρας, κ.λπ.) μέχρι το 2018, η ωφέλεια θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς οι περιοχές αυτές (περίπου 40.000 βόθροι) κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ξεπερνούν τις 100.000 κατοίκους.








0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york