Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Φεστιβάλ Aποποινικοποίησης χρήσης ναρκωτικών στη Βούλα

512Με τον προγραμματισμό μιας σειράς ενεργειών και εκδηλώσεων, συνεχίζουν τις δραστηριότητές τους  οι "εθελοντές" και  συλλογικότητες που έχουν καταλάβει το χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας. 
Ανάμεσα σε αυτές είναι και η συν-διοργάνωση του 9ο αντιαπαγορευτικού φεστιβάλ στις 10-11 Μαϊου στον χώρο του πρώην κάμπινγκ Βούλας.
Τι είναι το 9ο ΑΝΤΙΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΑΣ  (ATHENS LEGALIZE PROTESTIVAL)
Η Αθήνα συμμετέχει και φέτος στην Ημέρα Παγκόσμιας Δράσης για την αποποινικοποίηση της Κάνναβης ως μια συμβολική διεκδίκηση για πιο δίκαιες και αποτελεσματικές πολιτικές περί «ναρκωτικών» ουσιών.
Τις δύο πρώτες βδομάδες του Μάη κάθε χρόνο, όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών, εκατοντάδες άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους σε περισσότερες από 300 πόλεις από όλο τον κόσμο για να διεκδικήσουν πιο ανθρώπινες, «αντιαπαγορευτικές» πολιτικές που δεν αντιμετωπίζουν την χρήση ή την εξάρτηση από ουσίες ως ποινικό αδίκημα, αλλά περιορίζουν τις βλάβες στον άνθρωπο και την κοινωνία και οδηγούν στην απεξάρτηση του χρήστη από το παράνομο εμπόριο, αποδυναμώνοντας ταυτόχρονα το τελευταίο.

Ουσιαστικά είναι μια προσπάθεια πίεσης προς τις αρμόδιες αρχές για την αποποινικοποίηση αρχικά της κάνναβις και αργότερα κάποιων ναρκωτικών που κατά τους διοργανωτές δεν βλάπτουν την ψυχική και σωματική υγεία των χρηστών.
Το φεστιβάλ ξεκινά στις 8 Μαϊου και κλείνει με τις εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν να γίνουν στο κάμπινγκ της Βούλας στις 10-11 Μαϊου. 
Το 9ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ στηρίζουν οι:
Ηλιόσποροι, Κενό Δίκτυο, ENCOD, Ελευθεριακός Σύνδεσμος Απεξάρτησης (ΕΛΕΥΣΥΝΑ), ΟΚΑΝΑ, Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων keli.gr, Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινο Ινστιτούτο, Νέοι Πράσινοι, Επιτροπή δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Νεολαία Συνασπισμού, ΑΚΟΑ, Φιλελεύθερη Συμμαχία, Act Up Drase Hellas, Εφημερίδα Εποχή, Περιοδικό Ζενίθ, Φίλοι του Ανθρώπου, Dubwise HiFi, Rastavibe, 1 Step Forward, Natural High Family, Sub'n'Dub, Funxion, Creative Space, Urban Danja, One Love Reggae Ideas, Reggae.Gr, Freeze Mag/ It Shop, Akida promo, Trifilo.Gr Web Radio, Greek Cannabis Society, Cannabishellas.com, Tzivana.gr, 420.gr, Seeders, "Ektos zonis" radio & reggae magazine. 
Το φεστιβάλ όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών έχει την υποστήριξη της  Ανοιχτής Συνέλευσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κάμπινγκ Βούλας και γίνεται με  τη συνεργασία του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης.
Στον χώρο του κάμπινγκ κατά την διάρκεια του διήμερου φεστιβάλ θα λειτουργήσει επίσης αγορά προϊόντων από τους διοργανωτές.
Τα έσοδα από την αγορά και από τις καντίνες που θα τοποθετηθούν μέσα και έξω από το κάμπινγκ, όπως μας δήλωσαν, θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των εξόδων της διοργάνωσης και την χρηματοδότηση και άλλων συναυλιών κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στην παραλία του κάμπινγκ.
Σε επικοινωνία που είχαμε με τον δήμο, ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς δήλωσε άγνοια για το συγκεκριμένο φεστιβάλ αναφέρoντας ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από τους διοργανωτές.
Μετά από τα παραπάνω τα ερωτήματα που μπαίνουν είναι τα εξής: 

Από που έχουν πάρει άδεια για να διοργανώσουν αυτό το διήμερο φεστιβάλ στο χώρο του κάμπινγκ; 
Πώς θα αντιδράσουν όλοι αυτοί που πέρυσι διερήγνυαν τα ιμάτιά τους για την ησυχία των πολιτών της Βούλας όταν είχε αναγγελθεί η συναυλία του Χατζηγιάννη στην Α' πλαζ της Βούλας; 
Ποιος έδωσε το δικαίωμα στους "εθελοντές" να διαχειρίζονται κατ' αυτόν τον τρόπο τον συγκεκριμένο  χώρο;
Μετά από αυτό το γεγονός,  θα μπορεί ο καθένας να διοργανώσει  ότι θέλει στο όνομα της επανάκτησης του "δημόσιου χώρου".  
Να σημειώσουμε ότι το περυσινό αντίστοιχο φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο χώρο του αεροδρομίου του Ελληνικού, με την υποστήριξη του δήμαρχου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Κορτζίδη συγκεντρώνοντας αρκετές χιλιάδες επισκεπτών.
Δυστυχώς όμως η εκδήλωση σημαδεύτηκε από επεισόδια και συμπλοκές ανάμεσα στους παρευρισκόμενους. Αξιοσημείωτο είναι ότι μια μερίδα των συμμετεχόντων έβγαλε τα "απωθημένα" της καταστρέφοντας ένα νηπιαγωγείο για άτομα με ειδικές ανάγκες κάνοντας επίσης πλιάτσικο σε αρκετές αίθουσες που χρησιμοποιούνται από τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολής στον χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=7&artid=10829

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york