Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: Ευχόμαστε ο Δήμαρχος να ασχοληθεί επί τέλους με τα σοβαρά θέματα της πόλης

pallinipress126 Με αφορμή το δελτίο τύπου του Δημάρχου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης αναφορικά με την «αισθητική» αναβάθμιση των πάγκων των λαϊκών αγορών, θα θέλαμε να δηλώσουμε την μεγάλη απογοήτευση και δυσαρέσκεια της παράταξής μας, για τις προτεραιότητες που θέτει η Δημοτική Αρχή η οποία λειτουργεί, για άλλη μια φορά, σαν να βρίσκεται σε άλλο τόπο και χρόνο.

Όπως έχουμε δηλώσει δια του εκπροσώπου μας, κου Νίκου Ζυγούρη, στην αρμόδια επιτροπή ποιότητας ζωής, η αρμοδιότητα του καθορισμού του τύπου, της κατασκευής και των χρωμάτων των πάγκων το λαϊκών αγορών ανήκει σε άλλο φορέα και δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Ταυτόχρονα οποιαδήποτε αναγκαστική προσαρμογή ή/και αλλαγή των κατασκευών των πάγκων των λαϊκών αγορών θα σήμαινε κόστος για τους εμπόρους το οποίο θα το μετακυλούσαν στους καταναλωτές είτε άμεσα με αύξηση του κόστους των προϊόντων είτε έμμεσα μη την μη συμμετοχή τους (όσοι δεν θα είχαν την δυνατότητα να αναλάβουν ένα τέτοιο κόστος) στην συγκεκριμένη λαϊκή αγορά. Για να το πούμε με απλά λόγια, το κόστος της ιδέας του Δημάρχου για αισθητική αναβάθμιση των πάγκων θα το πληρώσει τελικά ο Δημότης.

Έχουμε δηλώσει στην αρμόδια επιτροπή και στο Δημοτικό Συμβούλιο, ότι ρόλος του Δήμου είναι να προστατεύει του πολίτες και όχι να τους επιφορτίζει με βάρη στο βωμό μιας αμφιλεγόμενης και υποκειμενικής αισθητικής. Ειδικά για τις λαϊκές αγορές έχουμε δηλώσει ότι μέριμνα θα πρέπει να είναι η αστυνόμευση των χώρων ώστε να μην ωχλούνται οι περίοικοι, η μείωση των ρύπων και η καθαριότητα, ο καθαρισμός των χώρων αμέσως μετά το πέρας της λαϊκής, η τήρηση των κανόνων υγιεινής, η διευκόλυνση των κατοίκων για ασφαλέστερη πρόσβαση, η διαφύλαξη του υγιούς ανταγωνισμού με την πάταξη του παραεμπορίου και της αισχροκέρδειας.

Δυστυχώς, οι προτάσεις μας, αν και βασίζονται σε απλή λογική, δεν έχουν εισακουστεί μέχρι αυτή την στιγμή.

Ευχόμαστε ο Δήμαρχος να ασχοληθεί επί τέλους με τα σοβαρά θέματα της πόλης και όχι με τα έργα βιτρίνας και τον καλούμε, και πάλι να σοβαρευτεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york