Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Η καλύτερη βιβλιοθηκονόμος της Ελλάδας είναι Κορωπιώτισσα!

pallinipress092

Με το βραβείο του Καλύτερου Βιβλιοθηκονόμου πανελλαδικά για το 2013 τιμήθηκε από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου η Κορωπιώτισσα βιβλιοθηκονόμος Σωτηρία Νικολού, πρώην υπάλληλος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου!

Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο θέατρο της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης στην Αθήνα, το βράδυ της Τρίτης 2 Απριλίου, στο πλαίσιο απονομής των ετήσιων βραβείων για το παιδικό βιβλίο.

Η κ. Νικολού, ως επαγγελματίας Βιβλιοθηκονόμος, βραβεύθηκε για τις δράσεις της στο παιδικό και νεανικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου που προάγουν τη φιλαναγνωσία, το καλό ελληνικό παιδικό βιβλίο και αναδεικνύουν την απόλαυση της ανάγνωσης.

«Η Σωτηρία Νικολού άξιζε αυτή τη πανελλαδική βράβευση. Είναι συγκινητικό ένα νέο κορίτσι να βρίσκει μια ηθική ανταμοιβή και αυτή η ανταμοιβή να αφορά την επαγγελματική της δράση σε ένα πεδίο τόσο σημαντικό όσο είναι η ανάδειξη του παιδικού βιβλίου» ανέφερε σε σχετική δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Κορωπίου Ανδρέας Ντούνης.

Απευθύνοντας τα θερμά συγχαρητήριά του στην κ. Νικολού, ο κ. Ντούνης κατέληξε: «Η Ελλάδα είναι μια «πολιτιστική κιβωτός» για την Ευρώπη και τον Κόσμο. Το ελληνικό παιδικό βιβλίο έχει πολλούς «πρεσβευτές» συγγραφείς και αφοσιωμένους επαγγελματίες. Η Σωτηρία είναι μια αφοσιωμένη επαγγελματίας που τιμάει το Κορωπί και την Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Σφηττός» Νίκος Γιαννάκος υπογράμμισε: «Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη βράβευση της Σωτηρίας που τόσα έχει προσφέρει, παρά το νεαρό της ηλικίας της, στην ανάδειξη του έργου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κορωπίου. Μαζί με τις συναδέλφους της δημιούργησαν ένα σύνολο επαγγελματιών βιβλιοθηκονόμων που ανέδειξαν το παιδικό και νεανικό τμήμα της βιβλιοθήκης. Της ευχόμαστε, όπως ευχόμαστε σε κάθε νέο επιστήμονα και επαγγελματία της πόλης μας, να βρεθεί ξανά και σύντομα σε θέση εργασιακής προσφοράς στο αντικείμενο των σπουδών της».

Και ο κ. Γιαννάκος κατέληξε: «Αλλά επειδή οι ευχές σε αυτή τη χώρα και αυτή την περίοδο πρέπει να γίνονται χειροπιαστή πραγματικότητα, ας προβληματιστεί η Ελλάδα της διανόησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, με τη συνεχιζόμενη απαξίωση κάθε επιστημονικής και εργασιακής κατάρτισης των νέων της Μεσογείου. Η νέα γενιά της εποχής μας δικαιούται όλα όσα ονειρεύεται. Στο χαμογελαστό πρόσωπο της Σωτηρίας ας μου επιτραπεί η έκφραση να δηλώσω ότι συμπυκνώνονται οι προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς της χώρας μας!»

Ποια είναι

Η Σωτηρία Νικολού γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Κορωπί Αττικής. Σπούδασε βιβλιοθηκονομία στο ΑΤΕΙ Αθηνών, από όπου αποφοίτησε το Νοέμβριο του 2007.

Κατά το 2006-2007 πραγματοποίησε την πρακτική της άσκηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορωπίου και από το Δεκέμβριο του 2007 έως και το Δεκέμβριο του 2012 απασχολήθηκε ως βιβλιοθηκονόμος στην ίδια βιβλιοθήκη.

Έχει επιμορφωθεί σε εκπαιδευτικά παιδικά προγράμματα από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία Future Library (www.futurelibrary.gr ), η οποία χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org).

Οι δράσεις της στη βιβλιοθήκη αφορούν κυρίως την προώθηση της φιλαναγνωσίας στο παιδικό και νεανικό μαθητικό κοινό.

πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york