Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Απόφαση της κοινής συνέλευσης γονέων και εκπαιδευτικών στο Κορωπί για τη σχολική στέγη - Νέα συγκέντρωση Δευτέρα 22/4, στις 7μμ, στο Δημαρχείο

Τη Δευτέρα 15/4, ύστερα από κάλεσμα του συλλόγου εκπαιδευτικών ΠΕ «Κ. Σωτηρίου» και συλλόγων γονέων σχολείων ΠΕ στο Κορωπί, πραγματοποιήθηκε κοινή συνέλευση γονέων και εκπαιδευτικών για το ζήτημα της σχολικής στέγης.

Στη συνέλευση, συμμετείχαν μέλη των ΔΣ όλων των συλλόγων γονέων των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων του Δήμου καθώς επίσης πολλοί γονείς και εκπαιδευτικοί.

Έγινε ενημέρωση από το Σύλλογο εκπαιδευτικών για τις σοβαρές αρνητικές εξελίξεις σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης και της μόρφωσης των παιδιών μας ως αποτέλεσμα των περικοπών των Μνημονίων της συγκυβέρνησης και της τρόικας(κατάργηση οργανικών θέσεων, μείωση 10.000 αναπληρωτών, ανεύρεση πόρων από δασκάλους και γονείς για τη λειτουργία των σχολείων και ακόλουθη αξιολόγησή τους από το κράτος κλπ).

Ακολούθησε ζωντανή συζήτηση με μεγάλη συμμετοχή και πολλές τοποθετήσεις για το θέμα της σχολικής στέγης.

Η συνέλευση κατέληξε στα εξής:

Το πρόβλημα της σχολικής στέγης, εξαιτίας της χρόνιας έλλειψης ουσιαστικών μέτρων όσο και των περικοπών των Μνημονίων, βρίσκεται σε οριακό σημείο στο Δήμο Κορωπίου και απαιτεί ένα συνολικό σχέδιο αντιμετώπισής του από το Δήμο και την πολιτεία με άμεσα όσο και με μακροπρόθεσμα μέτρα.

1. Απαιτούμε τα άμεσα μέτρα ώστε:

· να μην αποδεχτούμε με την έναρξη της νέας χρονιάς την αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη ξεπερνώντας το νόμιμο όριο των 25 μαθητών

· να μην εισάγουμε την αναχρονιστική λειτουργία των σχολείων σε πρωινή και απογευματινή βάρδια

· να υποδεχτούμε όλα τα νήπια και τα προνήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία χωρίς αποκλεισμούς όπως δυστυχώς συμβαίνει τα τελευταία χρόνια.

Είναι αναγκαίο να εξασφαλιστεί ΜΕΧΡΙ τον ΙΟΥΝΙΟ, ώστε να προγραμματιστεί και η τοποθέτηση του απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού, στέγη για όλες τις ιδρυμένες αλλά σε αναστολή λειτουργίας σχολικές μονάδες στο Δήμο Κορωπίου. Δηλαδή στέγη για το 5ο ΔΣ Κορωπίου καθώς και για το 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου και το 2ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου. Καθώς επίσης και αποκατάσταση σοβαρών προβλημάτων στα ήδη υπάρχοντα κτίρια ( π.χ 1Ο Δ.Σ. και 3ο Δ.Σ. )

2. Ζητάμε συγκεκριμένο μακροπρόθεσμο σχέδιο με συγκεκριμένα βήματα:

· από τη δέσμευση οικοπέδων

· μέχρι την ανέγερση των αναγκαίων σύγχρονων, ασφαλών, δημόσιων και κατάλληλων κτιρίων για όλες τις σχολικές μονάδες με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σ΄ αυτή την κατεύθυνση.

Για τους παραπάνω λόγους η συνέλευση με συμμετέχοντες από όλους τους φορείς των σχολείων ΠΕ αποφάσισε:

· να ζητήσει την αίθουσα του Δημαρχείου Κορωπίου, όπου θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση των φορέων καθώς και γονέων και εκπαιδευτικών τη Δευτέρα 22/4 στις 7μμ

· να καλέσει τον Δήμαρχο Κορωπίου προκειμένου να δεσμευτεί για την ικανοποίηση των φλεγόντων αιτημάτων σχετικά με τη σχολική στέγη στο Δήμο.

· να καλέσει το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να πάρουν θέση όλοι οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι στο Δήμο.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη συνέλευση δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν δυναμικά τον αγώνα για την εξασφάλιση της αναγκαίας σχολικής στέγης στο Δήμο Κορωπίου χωρίς εκπτώσεις στη μόρφωση των παιδιών μας. Αν στις συναντήσεις με το Δήμο δεν εξασφαλίσουν την ικανοποίηση των σχετικών αιτημάτων στο άμεσο μέλλον αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα θα προχωρήσουν σε νέα συγκέντρωση και αγωνιστικές δράσεις σε όλο το Δήμο.

Η απόφαση αυτή θα κοινοποιηθεί στο Δήμο, το Δημοτικό συμβούλιο, τους συλλόγους γονέων, την ΕΛΜΕ και άλλους φορείς της πόλης και σε όλους τους γονείς, εκπαιδευτικούς και πολίτες του Δήμου προκειμένου να ανανεώσουν την αποφασίσουν τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση της Δευτέρας 22/4, στις 7μμ, στο Δημαρχείο.

 

Σας παραθέτουμε τις ανακοίνωσεις από την αρχή της πρωτοβουλίας για το συντονισμό των γονέων και των φορέων στο Δήμο Κορωπίου

pallinipress122

ΑΠ:94 Κορωπί 5/3/2013

ΠΡΟΣ : Δήμο Κορωπίου, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Συλλόγους Γονέων σχολείων Κορωπίου, Σχ. Συμβούλους, ΔΟΕ, τα μέλη

ΘΕΜΑ : Το οξυμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορωπίου

Ο σύλλογος μας θεωρεί ότι το ζήτημα της σχολικής στέγης είναι επικίνδυνα οξυμένο στην Αν. Αττική. Ιδιαίτερα στο Δήμο Κορωπίου το οποίο βρίσκεται ίσως στη χειρότερη θέση από τους υπόλοιπους Δήμους της περιοχής μας, το πρόβλημα παίρνει εκρηκτικές διαστάσεις.

Ο ρυθμός αύξησης των μαθητών όλα τα τελευταία χρόνια δε συνοδεύτηκε και από ανάλογες επιταχυνόμενες υποστηρικτικές ενέργειες και κατ’ επέκταση υποδομές σχολικής στέγης.

Αντιθέτως υπήρξε τεράστια καθυστέρηση και αδιαφορία στο σχεδιασμό και την κατασκευή σύγχρονης, ασφαλούς και δημόσιας σχολικής στέγης για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.

Ιδιαίτερα σήμερα, στην περίοδο της κρίσης, με δεδομένη την πλήρη περικοπή κονδυλιών από τον κρατικό προϋπολογισμό, στα πλαίσια των περικοπών των Μνημονίων και των επαχθών μέτρων της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, οδηγούν τα δημόσια σχολεία σε αδιέξοδο και σε πλήρη υποβάθμιση των όρων παροχής εκπαίδευσης.

Στο Κορωπί αυτό εκφράζεται με την ραγδαία, χρόνο με το χρόνο, χειροτέρευση της κατάστασης.

Τόσο τα δημοτικά σχολεία όσο και τα νηπιαγωγεία βρίσκονται στο κόκκινο.

Η σημερινή κατάσταση:

· 12θέσια δημοτικά σχολεία αναγκάζονται να φιλοξενήσουν μέχρι 15 τμήματα

· υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών από το ένα σχολείο στο άλλο

· υπεράριθμα τμήματα με πάνω από 25 μαθητές που προβλέπει ο νόμος,

· προκάτ αίθουσες στο όνομα του προσωρινού και της άμεσης «λύσης»(το ΔΣ στο Κίτσι στεγάζεται όλο σε προκάτ)

· δραματική μείωση αύλιου χώρου με αποτέλεσμα το συνωστισμό των μαθητών και την αύξηση ατυχημάτων και φαινόμενων βίας.

Για τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία κινδυνεύουν να βρεθούν σε αδυναμία να υποδεχτούν το σύνολο των μαθητών και να «πρέπει να διαλέξουν» ανάμεσα :

ü στη μεγάλη αύξηση μαθητών ανά τμήμα (29-30 μαθητές) ή

ü στην επιστροφή της αναχρονιστικής πρωινής και απογευματινής λειτουργίας της σχολικής μονάδας!!!

Τα νηπιαγωγεία στο Κορωπί οριακά υποδέχονται τα νήπια της πόλης ενώ εδώ και χρόνια αποπέμπονται από τα νηπιαγωγεία σχεδόν όλα τα προνήπια (πάνω από 80 προνήπια κάθε χρόνο). Με μια ελάχιστη αύξηση του αριθμού των παιδιών θα αδυνατούν να καλυφθούν ακόμα και τα νήπια, την επόμενη σχ. χρονιά.

Με βάση τα παραπάνω είναι απόλυτη αναγκαιότητα, εν όψη της νέας σχολικής χρονιάς να παρθούν μέτρα για την εξασφάλιση των αναγκαίων σχολικών χώρων.

Ζητάμε να παρθούν μέτρα σε δύο κατευθύνσεις α)τόσο άμεσα για τη νέα σχολική χρόνιά και β) μακροπρόθεσμα με μόνιμο χαρακτήρα.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε:

· την άμεση εξασφάλιση κτιρίου – με ενοικίαση αν δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα – για την άμεση στέγαση του 5ου Δημοτικού σχολείου Κορωπίου και του 2ου Νηπιαγωγείου Κιτσίου τα οποία έχουν ιδρυθεί εδώ και πολλά χρόνια και βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας λόγω έλλειψης κτιρίων.

· Να νοικιαστούν κτίρια για άλλες αναγκαίες σχολικές μονάδες (πχ 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου )

· Να σχεδιαστούν συγκεκριμένα βήματα και άμεση κρατική χρηματοδότηση στην κατεύθυνση της ολοκλήρωσης των μόνιμων κτιρίων των οποίων χρονίζει η κατασκευή(εξαιτίας των ΣΔΙΤ όπως του ΔΣ Κιτσίου) και να αξιοποιηθούν δημόσια κτίρια – όπου υπάρχουν – ώστε με τις αναγκαίες εργασίες να λειτουργήσουν.

· Να δεσμευτούν χώροι - οικόπεδα για το σχεδιασμό και την οριστική λύση του προβλήματος σχολικής στέγης με σύγχρονα, δημόσια, ασφαλή κτίρια για όλα τα παιδιά.

Βάσει των παραπάνω ο σύλλογός μας καλεί σε σύσκεψη τους συλλόγους γονέων του Δήμου Κορωπίου τη Δευτέρα 11/3, στις 6.30μμ, στο 3ο ΔΣ Κορωπίου για να συζητήσουμε κοινές πρωτοβουλίες και αγωνιστικές δράσεις προκειμένου να μην βρεθούμε σε αρνητικά τετελεσμένα τη επόμενη σχολική χρονιά.

Θα πραγματοποιήσει παράσταση στο Δήμο Κορωπίου για το θέμα, την Τετάρτη 13/3 όπου θα καλέσει και τους συλλόγους γονέων και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

ΑΠ:104 Κορωπί 8/4/2013

ΠΡΟΣ : Συλλόγους Γονέων, γονείς και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων του Δήμου Κορωπίου,

ΚΟΙΝ. : Δήμο Κορωπίου, Δ/νση ΠΕ Αν. Αττικής, Σχ. Σύμβουλοι

Κάλεσμα σε κοινή Γενική Συνέλευση γονέων και εκπαιδευτικών την Δευτέρα15/4, στις 6.30μμ στο 3ο ΔΣ Κορωπίου

Με θέμα το οξυμμένο πρόβλημα σχολικής στέγης στο Δήμο Κορωπίου καθώς και την πολιτική των περικοπών και τα αδιέξοδα και την υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης

Σε συνέχεια της πλατιάς σύσκεψης με τους συλλόγους γονέων όλων των σχολικών μονάδων στο Δήμο Κορωπίου που πραγματοποιήθηκε στις 11/3 για το οξυμμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης και δεδομένο ότι όλο αυτό το διάστημα δεν έγινε δυνατό να έχουμε κάποια συγκεκριμένη ενημέρωση - εξέλιξη από το Δήμο Κορωπίου,

ο σύλλογος μας καλεί σε κοινή ΓΣ των γονέων και των εκπαιδευτικών προκειμένου να συζητήσουμε όλες τις πρωτοβουλίες που θα πάρουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της σχολικής στέγης συνολικά και πως θα εξασφαλίσουμε άμεσα την αναγκαία σχολική στέγη για τη λειτουργία από την επόμενη σχολική χρόνιά όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας (5ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου, 6ο Νηπιαγωγείο Κορωπίου, 2ο Νηπιαγωγείο Κιτσίου).

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να δημιουργηθούν αρνητικά τετελεσμένα στην ήδη προβληματική λειτουργία των σχολείων είτε με την αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη είτε την αναχρονιστική λειτουργία σε πρωί – απόγευμα ούτε τη συνέχιση αποπομπής των προνηπίων από τα δημόσια νηπιαγωγεία. (επισυνάπτουμε τη σχετική (ΑΠ 94 – 5/3/2013) απόφαση του συλλόγου μας)

Επίσης στη ΓΣ θα κάνουμε ενημέρωση και συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση ως αποτέλεσμα της εφαρμογής των Μνημονίων που οδηγούν τα σχολεία σε αδυναμία λειτουργίας (χρηματοδότηση, προώθηση κατάργησης χιλιάδων οργανικών θέσεων, αύξηση του αριθμού μαθητών στην τάξη, αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση σχολείων, κατάργηση δωρεάν παροχής βιβλίων κλπ).

Παρακαλούμε τους συλλόγους γονέων να ενημερώσουν και οι ίδιοι τα μέλη τους.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος

Κώστας Τουλγαρίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york