Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Την Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε περιοχές του Κορωπίου! Σε ποια σημεία θα γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις καθαρισμού

ΔΙΕΘΝΗΣ EΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «LETS DO IT GREECE 2013»

Την Κυριακή 14 Απριλίου καθαρίζουμε περιοχές του Κορωπίου!

Σε ποια σημεία θα γίνουν εκδηλώσεις και δράσεις καθαρισμού

Τόπος κεντρικής συγκέντρωσης : Προαύλιος χώρος σταδίου «Γ.Σ Παπασιδέρη» στις 10:30 . Εκδήλωση με έργα μαθητών για το περιβάλλον και μετά καθαρισμός της ευρύτερης περιοχής και της αρχαίας διαδρομής της Σφηττίας οδού

Πολλές συμμετοχές συλλόγων και φορέων και παράλληλες δράσεις σε γειτονιές και περιφερειακές περιοχές του Δήμου Κρωπίας

Οι δράσεις της φετινής διεθνούς περιβαλλοντικής δράσης «LET’S DO IT GREECE 2013», στο Κορωπί, την Κυριακή 14 Απριλίου 2013 είναι οι ακόλουθες:

  1. Τόπος κεντρικής συγκέντρωσης : προαύλιος χώρος του σταδίου «Γ.Σ Παπασιδέρη» στις 10:30. Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση με καλλιτεχνικά έργα (ζωγραφική ή κόμικς) μαθητών για το περιβάλλον και τις γειτονιές του Κορωπίου, ποδηλατοπορεία με συμμετοχή στον καθαρισμό της ευρύτερης περιοχής του σταδίου και της αρχαίας διαδρομής της Σφηττίας οδού και μετά πορεία προς το δάσος Γραμματικού Καρελλά. Στις 13.00 στο δάσος Γραμματικού θα πραγματοποιηθεί γιορτή όπου θα γίνει η ανάδειξη της περσινής «ιστορικής» δράσης της απομάκρυνσης μπαζοσκουπιδιών δεκαετιών που είχαν συσσωρευτεί στο δάσος. Συμμετέχουν, το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού, η ποδηλατική ομάδα Κορωπίου, ποδηλατική λέσχη Αγίας Μαρίνας, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Κορωπίου, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών & Εμπόρων Κορωπίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Κορωπίου, η εθελοντική ομάδα Δήμου Κρωπίας, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδος, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κορωπίου, ο σύλλογος Κρητών Μεσογείων «Ο Ψηλορείτης», το ΚΑΠΗ ΝΠΔΔ Σφηττός(με συμμετοχή της χορωδίας στη γιορτή στο Δάσος Γραμματικού), παιδιά του Κατηχητικού Σχολείου Ι.Ν. Αγ.Φανουρίου Καρελλά (με συμμετοχή της χορωδίας του στην γιορτή στο δάσος Γραμματικού),Όμιλος Αντισφαίρισης Κορωπίου, Εξωραϊστικός Αγίου Γεωργίου, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός σύλλογος Πανοράματος ενώ συνεχίζονται οι δηλώσεις συμμετοχών.
  2. Αγία Μαρίνα, Αλθέα, Κίτσι,: Καθαρισμοί στην ευρύτερη περιοχή και στο δασικό θύλακα Κίτσι. Συμμετέχουν οι τοπικοί σύλλογοι, Προοδευτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός σύλλογος Κίτσι «Η Άνοιξη», Σύλλογος Ποντίων Κορωπίου «Ο Εύξεινος Πόντος», ο σύλλογος της Αλθέας Ειδικότερα:

2.1 10:00πμ: Σχολείο Κίτσι και δασικός θύλακας οι σύλλογοι «Άνοιξη» και Εύξεινος Πόντος.

2.2 11:00πμ-13:00: Παιδική Χαρά Αγίας Μαρίνας (Κριεζή), Προοδευτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Αγίας Μαρίνας

2.3 10:30πμ : Καθαρισμός Λόφου Αλθέας (Πράπα Μάλι/Βορός, Σαρωνικού και Κύπρου) ο σύλλογος της Αλθέας

  1. Παραλιακό μέτωπο Κορωπίου Αγίας Μαρίνας, 12:30: Καθαρισμός βυθού στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Μαρίνας από τον ναυταθλητικό σύλλογο ΝΑΟ Κέκροψ και επαγγελματίες αυτοδύτες.
  2. Περιοχή προς παραλία Νησί Ντούνη, 11:00-12:00: Ποδηλατική λέσχη Αγ.Μαρίνας
  3. Άγιος Δημήτριος: Καθαρισμοί στην παραλιακή περιοχή από τον σύλλογο Αγ.Δημητρίου Αλυκού, Σάββατο 13 & Κυριακή 14

6. Καρελλάς Δήμου Κρωπίας:

6.1 Σάββατο 13 Απριλίου, 11:30-13:30 : καθαρισμός στον περίγυρο του Ιερού Ναού Αγ.Φανουρίου, στη Λεωφόρο Καρελά, και στην παιδική χαρά από τα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου Ι.Ν.Αγ.Φανουρίου

6.2 Κυριακή 14 Απριλίου, 10:00 : Εκκίνηση στον χώρο των γραμματοθυρίδων οδός Χαλιδώνος & Προφήτη Ηλία, Άνω Καρελάς – Κορωπί και καθαρισμός οδού Χαλιδώνος και παραδρόμων στον Άνω Καρελά από τον εξωραϊστικό και εκπολιτιστικό σύλλογο Καρελά Κορωπίου «Η Αγ. Παρασκευή» και συμμετοχή στην μουσική γιορτή του Δήμου ΚΡΩΠΙΑΣ & Ν.Π.Δ.Δ ΣΦΗΤΤΟΣ με τη Χορωδία, ΚΑΠΗ Κορωπίου και Κατηχητικού Σχολείου Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου Καρελά (13.00 στο χώρο του δάσους). Ανακοίνωση Υιοθεσίας του δάσους εκ μέρους του συλλόγου Καρελά Κορωπίου «Η Αγ. Παρασκευή» στο πλαίσιο του προγράμματος Υιοθεσιών Let’s Do IT Greece.

6.3 Κυριακή 14 Απριλίου, 10:00 -12:00: Καθαρισμοί από εθελοντές των ακαδημιών της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων της (Οδός Πελλήνης)

Οι δηλώσεις για νέες συμμετοχές συλλόγων, φορέων και δημοτών γίνονται απευθείας στην ιστοσελίδα www.letsdoitgreece.org και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του δήμου Κρωπίας: grafeiotypou@e-koropi.gr , grafeiodimoti@e-koropi.gr & koropi@hol.gr

Υπεύθυνος της δράσης : Νικόλαος Γιαννάκος, πρόεδρος ΝΠΔΔ Σφηττός Δήμου Κρωπίας

n

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york