Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Τραπεζοκαθίσματα… μηνύσεις και άδικα πρόστιμα στον Κάλαμο, με ευθύνη της δημοτικής αρχής[ΒΙΝΤΕΟ]

pallinipress061 Οι επαγγελματίες των Αγίων Αποστόλων Καλάμου, τον τελευταίο καιρό ζουν τα αποτελέσματα της ελλιπέστατης διοίκησης του δήμου. Είναι μεγάλο το πρόβλημα με την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στην παραλία και κανείς δεν αναλαμβάνει υπεύθυνα να τους ενημερώσει, σχετικά με τις δυνατότητες που έχουν, αλλά και που υπάρχουν σήμερα στο δήμο, για την εξυπηρέτησή των αναγκών τους. Αντ’ αυτού, με διάφορες μεμονωμένες αυθαίρετες «πριμοδοτήσεις» όπως φάνηκε από συζήτηση που έγινε χθες στο τοπικό συμβούλιο, καλλιεργείται, με ευθύνη σε μεγάλο βαθμό του σημερινού αντιδημάρχου Καλάμου, μια ένταση μεταξύ των επαγγελματιών. Σε εποχή που έχουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα επιβίωσης μέσα στη μεγάλη οικονομική κρίση, προσθέτοντας στη λειτουργία τους, μηνύσεις και άδικα πρόστιμα.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου, ακούστηκαν καταγγελίες μεταξύ των επαγγελματιών, ατυχέστατες για μια «οικογένεια» με κοινό στόχο και επαγγελματικό μέλλον… αόρατο.

Το «δυστυχώς» όμως ήταν, πως όλοι οι φραστικοί διαπληκτισμοί μεταξύ των επαγγελματιών -που σήμερα κακώς αλληλοκατηγορούνται- άρχιζαν και τελείωναν στην αδυναμία του δήμου να ενημερώσει υπεύθυνα, τόσο για τις άδειες στο χώρο ευθύνης της Χερσαίας Λιμενικής Ζώνης, όσο και στο χώρο ευθύνης του ίδιου.

Η δημοτική αρχή λοιπόν, αντί με αυθαίρετες ενέργειες ανευθυνοϋπεύθυνων στελεχών της, να δυναμιτίζει το κλίμα μεταξύ των επαγγελματιών, οφείλει να ενημερώσει επί του θέματος υπεύθυνα τους επαγγελματίες του Καλάμου -και όλου φυσικά του δήμου- και να μην ξεφεύγει από την ίση αντιμετώπιση των επαγγελματιών συνδημοτών της.

Για την εκμετάλλευση του αιγιαλού που διαθέτει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου στο δήμο, που είναι και αυτό ένα πολύ σοβαρό θέμα, είναι γνωστό πως υπάρχει πλέον η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), στην οποία καθορίζονται και οι όροι με τους οποίους θα τον παραχωρεί σε ιδιώτες.

Τέλος, αποσπάσματα από τη συζήτηση για τα τραπεζοκαθίσματα, αλλά και για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του τοπικού συμβουλίου που αναφέρονται σε χωροθέτηση περιπτέρου και ονομασίες δρόμων, δείτε τα βίντεο που ακολουθούν: ΕΔΩ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york