Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Νόμος-θανατική ποινή για τα αδέσποτα

pallinipress004 Νόμο-θανατική ποινή για τα αδέσποτα ζώα αποκαλούν τη νέα νομοθεσία για τα ζώα συντροφιάς, οι φιλοζωικές οργανώσεις. Επισημαίνοντας ότι οι ασάφειες στις νομικές διατυπώσεις δεν εκπληρώνουν το σκοπό του νόμου, που δεν είναι άλλος από την προστασία των ζώων, οι φιλόζωοι δεν διστάζουν να κατηγορήσουν το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για τη δημιουργία μίας βιομηχανίας ευθανασίας.
Κεντρική αιτία της διαμάχης, όπως αναφέρει σήμερα η Real News, είναι ο ορισμός του «επικίνδυνου ζώου» που περιλαμβάνει η νομοθεσία. Σύμφωνα με το νομοθέτη, όταν ένα ζώο κρίνεται επικίνδυνο μπορεί να οδηγείται στην ευθανασία!
«Με τον ορισμό του επικίνδυνου ζώου, κάθε αδέσποτο σκυλάκι μπορεί να θεωρηθεί επικίνδυνο. Αντί για οργανωμένα κυνοκομεία, θέλουν να δημιουργήσουν μία βιομηχανία ευθανασίας, ώστε να γλιτώσουν τα επιπλέον έξοδα που απορρέουν από τη σίτιση και τη φροντίδα των αδέσποτων», δηλώνει η γ.γ. της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας, Σοφία Τζονίκη.
Παράλληλα οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν την υποχρεωτική συμμετοχή κυνηγών στις δημοτικές επιτροπές για τα αδέσποτα, αναφέροντας ότι είναι εντελώς ακατάλληλοι για να κρίνουν την τύχη των ζώων.
Η δημόσια διαβούλευση ολοκληρώθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και ο νόμος αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Μάρτιο.

newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york