Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος των Ναρκομανών Ανωνύμων στον Δήμο Μαρκοπούλου

pallinipress042

Κατάμεστο ήταν το Αμφιθέατρο του Δήμου Μαρκοπούλου, το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013, στα πλαίσια παρουσίασης του προγράμματος των Ναρκομανών Ανωνύμων, μαρτυρώντας πως πρόκειται για ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, που αφορά όλους μας ανεξαιρέτως.

Αρχικά, η ομάδα των Ναρκομανών Ανωνύμων, έκανε μία σύντομη αναφορά στο ιστορικό και τη δομή της, ξεκαθαρίζοντας μεταξύ άλλων, πως αποτελούν μία μη κερδοσκοπική αδελφότητα ή κοινωνία ανδρών και γυναικών, για τους οποίους τα ναρκωτικά είχαν γίνει κύριο πρόβλημα. Είναι δηλαδή, ναρκομανείς σε ανάρρωση, που συναντιούνται τακτικά, προκειμένου να βοηθήσουν ο ένας τον άλλο να απεξαρτηθούν και να παραμείνουν καθαροί.

Το πρόγραμμα είναι πλήρους αποχής από όλα τα ναρκωτικά, συμπεριλαμβανομένου και του αλκοόλ, ενώ μοναδική προϋπόθεση για να είναι κανείς μέλος, είναι η επιθυμία να σταματήσει να κάνει χρήση.

Επιπλέον, οι Ν.Α. δεν συνδέονται με κανέναν άλλο οργανισμό, δεν έχουν έξοδα εγγραφής ή συνδρομές. Δεν συνδέονται με καμία πολιτική, θρησκευτική ή νομική παράταξη και δεν είναι ποτέ υπό επιτήρηση. Μαζί τους, μπορεί να συνδεθεί οποιοσδήποτε, άσχετα από ηλικία, φυλή, σεξουαλική ταυτότητα, δόγμα, θρησκεία ή έλλειψη θρησκείας.

Αξίζει να σημειωθεί, πως υφίστανται «ανοικτές» και «κλειστές» συγκεντρώσεις. Οι συγκεντρώσεις που σημειώνονται ως «ανοικτές» είναι ανοικτές για οποιονδήποτε, ενώ οι «κλειστές» αφορούν τους «υπό ανάρρωση» ναρκομανείς και όποιον αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ναρκωτικά.

Οι προσωπικές ιστορίες που ακούστηκαν στα πλαίσια ενημέρωσης για το πρόγραμμα των Ν.Α., άφησαν το στίγμα τους, προκαλώντας σε όλους τους παρευρισκομένους τον θαυμασμό και τον απόλυτο σεβασμό για τη θέληση, την επιμονή και τη δύναμη αυτών των ανθρώπων, που αποφάσισαν να αλλάξουν τη ζωή τους και να αφαιρέσουν την οποιαδήποτε εξαρτησιογόνα ουσία από την καθημερινότητά τους.

Την εκδήλωση υποστήριξαν και παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κος Σωτήρης Μεθενίτης, καθώς επίσης και η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού κα Μαρία Κιμπιζή. Η Δημοτική Αρχή είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη για το πρόβλημα των ναρκωτικών που πλήττει σε μεγάλο βαθμό τα Μεσόγεια. Ενδεικτική είναι η διοργάνωση σύσκεψης στις 24 Οκτωβρίου 2012, όπου υπήρξε ανταλλαγή απόψεων μεταξύ της εκπαιδευτικής κοινότητας, του Δήμου και των γονιών για τα ναρκωτικά στο Μαρκόπουλο.

Η Δημοτική Αρχή συγχαίρει τους Ν.Α. για το έργο τους και δηλώνει ένθερμος υποστηρικτής του έργου τους. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μπροστά σε ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να απλώσει ακόμη περισσότερο τα δίχτυα του, αν λάβουμε υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες της χώρας. Η αδιαφορία μπορεί να κοστίσει ανθρώπινες ζωές.

Καλούμε λοιπόν όλους, να συνεισφέρουν με τον τρόπο τους στην μάχη κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών, καθώς η μεγαλύτερη δυνατή ευαισθητοποίηση και συμμετοχή σε δράσεις κατά των ναρκωτικών, συμβάλλει καθοριστικά στην επιτυχία της κοινής προσπάθειας.

Βοήθεια, αλλά και πληροφορίες σχετικά με τους Ν.Α., μπορεί να αντλήσει οποιοσδήποτε ενδιαφερόμενος στην τηλεφωνική γραμμή: 210-34 74 777. Η ηλεκτρονική διεύθυνση των Ν.Α. είναι η εξής: www.na-greece.gr.

Οι κλειστές συγκεντρώσεις των ομάδων των Ν.Α. στο Μαρκόπουλο πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο & Κυριακή και ώρα 20.30-22.00, ενώ κάθε πρώτη Πέμπτη του μήνα πραγματοποιείται ανοικτή συγκέντρωση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york