Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Ο πανικός της ηγετικής ομάδας του Δήμου Διονύσου

pallinipress008 του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

Πριν λίγες μόλις ημέρες, σε ανάλογο άρθρο μου, μιλούσα για τη βαθειά κρίση διαρκείας στην οποία έχει περιέλθει η δημοτική αρχή Διονύσου. Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών στο δημοτικό σκηνικό επιβεβαιώνουν πανηγυρικά αυτή τη διαπίστωση και δείχνουν ότι, η ηγετική της ομάδα βρίσκεται στα όρια του πανικού.

Είναι φανερό σε όλους ότι, το δημοτικό σκηνικό αναδιατάσσεται πλήρως, έχει μπει για τα καλά και ανεπίστρεπτα σε μια νέα φάση στην οποία οι εξελίξεις τρέχουν γοργά, συμπαρασύροντας στο διάβα τους παλιούς συσχετισμούς δυνάμεων, βεβαιότητες, τακτικές και συνταγές αντιμετώπισης της κατάστασης.

Η συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο της 4ης Φεβρουαρίου και τα μετέπειτα γεγονότα κατέδειξαν ότι, το πρόβλημα δεν είναι η στελέχωση των νομικών προσώπων του δήμου αυτή καθαυτή αλλά η καθημερινή αδυναμία της δημοτικής αρχής να διοικήσει.

Η εξελισσόμενη διαμάχη στο εσωτερικό της είναι ορατή πλέον δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και μέσα στο δημαρχείο. Ο δε διαγκωνισμός των τριών μορφοποιημένων ομάδων για το ποια θα καταλάβει καλύτερες θέσεις ενόψει των δημοτικών εκλογών πήρε εμφανώς νέες διαστάσεις κατά τη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο και μετέπειτα.

Η διαφαινόμενη πιθανότητα να καταλήξει σε ναυάγιο η στελέχωση των νομικών προσώπων και να μην ψηφιστεί ο τροποποιημένος προϋπολογισμός, που της επέβαλαν οι υπερκείμενες ελεγκτικές αρχές, επιτείνουν την αίσθηση του αδιεξόδου στους κόλπους της.

Από την άλλη, η καθοριστικής σημασίας συμφωνία των δυνάμεων της αντιπολίτευσης για τα νομικά πρόσωπα βάρυνε καταλυτικά και απέδειξε ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για τον ταλαιπωρούμενο άδικα δήμο Διονύσου.

Αλλά και η διαφαινόμενη δυνατότητα συμφωνίας μεταξύ των δυο μεγαλύτερων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης και Συμμαχίας για τον Πολίτη, για την έναρξη συζήτησης με σκοπό τη δημιουργία μιας νέας δημοτικής παράταξης, δρομολογεί νέες προοπτικές και δίνει ώθηση στις προσπάθειες πολλών διαφορετικών δυνάμεων για την ανασύνθεση του status quo.

Η πρωτοβουλία των κινήσεων βαθμιαία, ημέρα με την ημέρα, περνά όλο και περισσότερο στα χέρια άλλων δυνάμεων. Διαπιστώνοντας, η ηγετική ομάδα της δημοτικής αρχής αυτή τη δραματική μεταβολή δεδομένων, που συντελείται ερήμην της, αδυνατώντας να κυβερνήσει, δέσμια της διαμάχης των ομάδων στο εσωτερικό της, προχωρεί για δεύτερη συνεχή φορά μέσα σε μια εβδομάδα στο ίδιο απονενοημένο διάβημα προς την Συμμαχία για τον Πολίτη! Με τους ίδιους κι απαράλλαχτους πρωταγωνιστές. Ψάχνοντας απεγνωσμένα σωσίβιο για το βυθιζόμενο αργά και βασανιστικά σκάφος, αφού «τα κουκιά δεν βγαίνουν»……Αλλά το δις εξαμαρτείν, ουκ ανδρός σοφού.

Να τονίσουμε ξανά, όπως και την προηγούμενη φορά, ότι πρόκειται περί σαφώς απονενοημένου διαβήματος και μιας κακά σκηνοθετημένης παράστασης, σχεδιασμένης στο πόδι, όπως όλες ανεξαιρέτως οι κινήσεις της ηγετικής ομάδας της δημοτικής αρχής. Πολύ περισσότερο, όταν την ίδια στιγμή που εξελίσσονται οι «πλαγιοκοπήσεις» και υποτιθέμενες «επιθέσεις φιλίας», κάποιοι υποστηρικτές της (αυτοπροσδιοριζόμενοι έτσι, κατά δήλωση τους) έχουν εξαπολύσει μέσω του διαδικτύου και πάντα ανώνυμα έναν απίστευτο οχετό ύβρεων κατά της Συμμαχίας για τον Πολίτη και των ηγετικών της στελεχών.

Να τους διαβεβαιώσουμε, λοιπόν, πάλι για να μην κουράζονται άσκοπα τρέφοντας φρούδες ελπίδες ότι, όπως και η προηγούμενη προσπάθεια τους κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, όταν συνάντησε ένα γρανιτένιο τείχος, την ίδια τύχη θα έχει και τούτη η απόπειρα. Δεν διδάχτηκαν τίποτα απολύτως από παρόμοιες παλιότερα πρακτικές απέναντι σε προβεβλημένα στελέχη της δημοτικής μας παράταξης;

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά σε πρόσφατη δήλωση του ο Παναγιώτης Βορριάς (03.02.2013) -

«η Δημοτική μας Παράταξη Συμμαχία για τον Πολίτη δεν μπορεί να συζητήσει για συνεργασία οποιασδήποτε μορφής με τις δυνάμεις εκείνες που ασκούν σήμερα τη Διοίκηση στο Δήμο και ευθύνονται για την βλαπτική για τα συμφέροντα των δημοτών μας πολιτική, με την οποία έχουμε συνολική διαφωνία και αντίθεση.

Εμείς, σαν υπεύθυνη παράταξη αρχών και αξιών, δεν μπορούμε καθ΄ οιονδήποτε τρόπο να συναινέσουμε σε αυτή την πολιτική με την οποία μας χωρίζουν βαθύτατες προγραμματικές διαφορές. Δεν είμαστε και δεν θέλουμε σε καμιά περίπτωση να γίνουμε μέρος του προβλήματος.

Αντίθετα, εργαζόμαστε συστηματικά για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την ανασύνθεση του σημερινού δημοτικού σκηνικού».

Σταράτες κουβέντες, για να συνεννοούμαστε!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york