Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Με βήμα ταχύ προς τη Νέα Δημοτική Παράταξη Διονύσου

Με βήμα ταχύ προς τη Νέα Δημοτική Παράταξη Διονύσου

021 του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

Ποια δεδομένα χαρακτηρίζουν τη σημερινή φάση των εξελίξεων στο δημοτικό σκηνικό;

Όπως έχει προκύψει από τις πολυεπίπεδες διαβουλεύσεις, μπορούμε με ασφάλεια να διατυπώσουμε την εκτίμηση ότι, έχει συγκεντρωθεί πλέον εκείνη η κρίσιμη ύλη δυνάμεων που είναι απαραίτητη για το ξεκίνημα μιας νέας δημοτικής παράταξης. Την κρίσιμη ύλη συνθέτουν πολλές και διαφορετικές δυνάμεις, συγκροτημένες ή διάσπαρτες, που έχουν συζητήσει γενικά ζητήματα προγραμματικού χαρακτήρα και έχουν συμφωνήσει στην αναγκαιότητα προς ένα Ιδρυτικό Forum.

Αυτές οι δυνάμεις διαθέτουν ισχυρή βούληση για μια εναλλακτική πρόταση διεξόδου από την κρίση και επιτυχίας στις εκλογές του 2014. Και δεν θα μπορούσαν να είχαν πιο ευνοϊκές συνθήκες για το εγχείρημα τους αυτό.

Για πρώτη φορά από τότε που άρχισαν οι διαβουλεύσεις, προέκυψαν συγκεκριμένα αποτελέσματα συνεργασίας που είναι,

η συνεργασία στα Τοπικά Συμβούλια των Δημοτικών Κοινοτήτων

η συνεργασία στο Δημοτικό Συμβούλιο για σοβαρά θέματα

η συνεργασία στα Νομικά Πρόσωπα του δήμου

η συμφωνία στην αναγκαιότητα για ένα Ιδρυτικό Forum

Αποδείχθηκε στη δράση ότι, μπορούν να υπερβούν τις αγκυλώσεις και τα στερεότυπα ενός οριστικά ξεπερασμένου παρελθόντος, να ασκήσουν πολιτική με νέους όρους, χωρίς πλέγματα, φοβίες και λογικές συσχετισμών.

Η νέα παράταξη είναι αναπόφευκτο να συγκροτηθεί. Κανένα από τα υπάρχοντα σήμερα σχήματα δεν μπορεί μόνο του να εκφράσει τις σύγχρονες ανάγκες. Στη διαδρομή αυτή, μπορούν όλοι ισότιμα, αν το θελήσουν, να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.

Είναι η στιγμή να περάσουμε,

από τη γενικόλογη ζύμωση χωρίς θεματολογία στη συγκεκριμένη agenda

από τις αοριστολογίες στην προγραμματική συζήτηση

από τις ξεχωριστές κινήσεις στην κοινή δράση παντού

από την αμήχανη σιωπή περιμένοντας την κομματική παντογνωσία στην αυτοδιοικητική πορεία χωρίς κηδεμονίες

από τους διαλογισμούς των παρατάξεων, μεμονωμένων κινήσεων και πολιτών, στο Ιδρυτικό Forum.

Έχουν κατατεθεί πολλοί προβληματισμοί σχετικά με τις πρωτοβουλίες, που θα μας οδηγήσουν σε ένα Ιδρυτικό Forum. Γύρο από αυτόν τον προβληματισμό διεξάγονται συζητήσεις στο εσωτερικό των δυνάμεων, που ενδιαφέρονται γι αυτή την υπόθεση. Είναι μια σημαντική κατάκτηση, γιατί μέχρι σήμερα δεν υπήρχε κουλτούρα τέτοιων συζητήσεων και συνεργασιών.

Στην πορεία, διαπιστώνονται διαφορετικές ταχύτητες ωρίμανσης μεταξύ των διαφορετικών δυνάμεων, που συγκλίνουν. Επειδή, στο κομβικό σημείο που βρισκόμαστε αυτό δεν αποτελεί άλλοθι αλλά πραγματική ανάγκη, δεν πρέπει να μας κυριεύσει η μικροαστική ανυπομονησία.

Είναι φανερό ότι, σε ένα πολυσυλλεκτικό σχήμα, οι ιδρυτικές δυνάμεις προσέρχονται η κάθε μια κουβαλώντας τις δικές της καταβολές. Πρέπει να το σεβαστούμε και χωρίς την παραμικρή καχυποψία να συμβάλλουμε θετικά στην καλλιέργεια της νέας παραταξιακής συνείδησης.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός. Κι εγώ πιστεύω ότι, είμαστε για τα καλά πια στην αρχή, μέσα στην ιδρυτική διαδικασία.

Η κίνηση αυτή θα αποτελέσει τον καταλύτη για ραγδαίες εξελίξεις στο δημοτικό σκηνικό στην κατεύθυνση περαιτέρω αναδιάταξης του.

Οι δυνάμεις που θα συμφωνήσουν προγραμματικά, πρέπει να προχωρήσουν με βήμα ταχύ, αποφασιστικά στο Ιδρυτικό Forum, χωρίς να περιμένουν άλλο, αφήνοντας πάντα μια κενή θέση για νέες προσχωρήσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york