Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

ΑΝΑΓΕΝNΗΣΗ ΚΟΡΩΠΙΟΥ: ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΥΦΕΣΙΑΚΟΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

009

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑΣ ΥΦΕΣΙΑΚΟΣ ΧΑΜΗΛΩΝ ΠΡΟΣΔΟΚΙΩΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Αγαπητοί συμπολίτες,

Ο Προϋπολογισμός του Δήμου για το 2013 είναι ένας προϋπολογισμός πολύ χαμηλών προσδοκιών, χαμηλότερων ακόμα και από τον προηγούμενο, χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγική, ένας προϋπολογισμός συντήρησης, υφεσιακός, κατώτερος των περιστάσεων, που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, ένας προϋπολογισμός που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες του Δήμου μας και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το πρόγραμμα της Αναγέννησης αλλά και με τις προεκλογικές εξαγγελίες του κ. Κιούση.
Ο προϋπολογισμός αποτελεί τον καθρέφτη των πολιτικών επιλογών, των κοινωνικών αξιών και των αντιλήψεων που υπηρετεί μια Δημοτική Αρχή. Αναζητήσαμε λοιπόν, τις πολιτικές για την ανάπτυξη, την κοινωνική της ευαισθησία, για το περιβάλλον, για την παιδεία, για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, την νεολαία και … απογοητευτήκαμε.

Ο Προϋπολογισμός σηματοδοτεί τις διαθέσεις και δείχνει το στόχο και το όραμα. Εμείς μετά από δύο χρόνια της Δημοτικής Αρχής δεν μπορέσαμε να διακρίνουμε ούτε στόχο ούτε όραμα ούτε μπορούμε να τα διακρίνουμε στον προϋπολογισμό του 2013 και για αυτό τον καταψηφίσαμε.

Η Αναγέννηση είχε πάντοτε εστιάσει στα μεγάλα έργα υποδομών, στην παιδεία, στην πρόνοια και στον πολιτισμό.

Η βαθιά οικονομική κρίση επιβάλλει ο Δήμος να στρέψει όλη του την ενέργεια, όλες του τις δυνατότητες στην δημιουργία ενός κοινωνικού διχτυού ασφαλείας με σκοπό να προστατέψει τους αδύναμους, να ενισχύσει την τοπική αγορά, να δώσει έμφαση στις δομές για τα παιδιά και την Τρίτη ηλικία, να δημιουργήσει τις υποδομές και τα προγράμματα που θα δώσουν νέα πνοή στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στο περιβάλλον. Οφείλουμε ως Δήμος να διευρύνουμε τα μέτρα άσκησης κοινωνικής πολιτικής ώστε να απευθύνονται στα διαρκώς αυξανόμενα αδύναμα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται από την κρίση και χρήζουν αρωγής. 

Παράλληλα οφείλουμε να μεριμνήσουμε για την ενδυνάμωση των θεσμών εθελοντισμού και αλληλεγγύης που θα ενισχύσουν την κοινωνική συνοχή και θα επιτρέψουν στην τοπική μας κοινωνία να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές διαστάσεις της κρίσης όχι με λογικές εσωστρέφειας και απομονωτισμού αλλά με αίσθημα συλλογικότητας και την σιγουριά που πηγάζει από την συμπόρευση με τον φίλο, τον γείτονα, τον συνδημότη που σήμερα έχει την ανάγκη μας και αύριο εμείς την δική του.

Ατυχώς, αυτός ο προϋπολογισμός, όπως και ο προηγούμενος, μας υπενθυμίζει, αλλά και αντανακλά την γενική κρίση της Χώρας, τον περιορισμό των πόρων,  την λιτότητα, την φτώχεια των πολιτών, την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να διαμορφώσει βιώσιμο σχέδιο για το μέλλον.

Η διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους άρα και της αυτοδιοίκησης ήταν και εξακολουθεί να παραμένει καθολικό αίτημα των πολιτών. Το αίτημα αυτό είχε και εξακολουθεί να έχει ευρύτερους στόχους από αυτούς που έχουν δρομολογηθεί και επιτευχθεί ως σήμερα όπως η καθολική προσαρμογή της δημόσιας διοίκησης (κεντρικής, αποκεντρωμένης-περιφερειακής κλπ) στις τρέχουσες κοινωνικοικονομικές συνθήκες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ισόρροπη και με ταχύτερους ρυθμούς επίτευξη της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης και η αποτελεσματικότερη και αμεσότερη εξυπηρέτηση των πολιτών.
Ο προϋπολογισμός πρέπει να προσδιορίζει τις ικανότητες και τις δυνατότητες, που έχει ο Δήμος να σχεδιάζει, να βάζει προτεραιότητες, να κινητοποιεί ευρύτερες δυνάμεις σε συναινετικές αποφάσεις και εν τέλει να υλοποιεί τις αποφάσεις αυτές. Στους σχεδιασμούς αυτούς εντάσσεται η υλοποίηση όχι μόνο βραχυπρόθεσμων αλλά και μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων. Λυπάμαι πολύ που ο κ. Κιούσης αδυνατεί να κατανοήσει την ανάγκη στρατηγικού σχεδιασμού, μακροπρόθεσμου και βραχυπρόθεσμου, που είναι απαραίτητος για την επιτυχία οποιασδήποτε οργάνωσης. Αυτή η τεχνογνωσία μπορεί να αποκτηθεί ΜΟΝΟ συνδυάζοντας τη θεωρητική κατάρτιση με την εμπειρία στη Διοίκηση, συνδυασμό που ατυχώς ο κ. Κιούσης δεν διαθέτει.

ΕΜΕΙΣ έχουμε προτείνει επανειλημμένα στη Δημοτική Αρχή με τοποθετήσεις μας στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και στον Δημόσιο απολογισμό της Δημοτικής Αρχής για το 2011, με κατάθεση εγγράφων προτάσεων αλλά και με ανακοινώσεις μας στον τοπικό έγγραφο και ηλεκτρονικό τύπο, ότι ΟΦΕΙΛΕΙ να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας και να ΣΥΝΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ για την υλοποίηση προγράμματος κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας μεταφέροντας πόρους ΕΚΕΙ ΠΟΥ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Δυστυχώς ο κ. Κιούσης, ως νέος Ναπολέων, επιμένει να μην αναγνωρίζει τα λάθη του, να μην ανακαλεί τις αποφάσεις του. Σε αυτό πάντως που θα έπρεπε να μιμηθεί τον μεγάλο στρατηλάτη δηλαδή να μην υποχωρεί έχει αποτύχει επιδεικνύοντας ηττοπάθεια και φοβικότητα όταν βρίσκει απέναντι του είτε το Κράτος είτε τους …. πανηγυριτζήδες.

Κλείνοντας επιγραμματικά όσον αφορά στο επιχειρησιακό πρόγραμμα δράσης για το 2013, διακρίνεται από 1. προχειρότητα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο δεν έχει ούτε καν ενσωματώσει την απαραίτητη επικαιροποίηση των στοιχείων αφού έχει «σταματήσει» στον Μάρτιο 2011 ενώ παρήλθε ήδη το 2012. 2. Έλλειψη συγκεκριμένων προτάσεων που να υποστηρίζουν μία τυπική «έκθεση ιδεών».

H ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΠΗ

Web: www.anagennisi-koropi.gr

Email: anagennisi.koropi@gmail.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york