Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Συνάντηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Βασίλη Οικονόμου, με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας

|

pallinipress_oikonomou Στα γραφεία της Δημοκρατικής Αριστεράς πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου και της Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδας (Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε), Που εκπροσωπήθηκε από τους Μανώλη Αχλαδιανάκη (Πρόεδρος), Βασίλη Δήμο, Μαριάνθη Τζαβέλλα, Θεόδωρο Κοντό και Απόστολο Χατζιάρη.

Οι εκπρόσωποι των τριτέκνων ενημέρωσαν τη Δημοκρατική Αριστερά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδίως στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και ζήτησαν την συνδρομή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα αιτήματα της Ομοσπονδίας κυρίως σε ότι αφορά τις θεσμικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν έχουν ή έχουν ελάχιστη πραγματικά δημοσιονομική επιβάρυνση. Κύριο αίτημα της Ομοσπονδίας αποτελεί η ένταξη τους στην κατηγορία των πολυτέκνων, αίτημα που υπάρχει από το 1993 και παρά τις υποσχέσεις και τις δεσμεύσεις των τελευταίων ετών, δεν έχει ακόμα ουσιαστικά ικανοποιηθεί. Κατέθεσαν τέλος την πρότασή τους για νομοθετική παρέμβαση για την ικανοποίηση του συγκεκριμένου αιτήματος.

Από την πλευρά του ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βασίλης Οικονόμου, υποστήριξε ότι είναι κατανοητή και δικαιολογημένη η αγωνία των τριτέκνων για την υπάρχουσα οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Το αίτημα για τον χαρακτηρισμό των τριτέκνων ως πολυτέκνων είναι δίκαιο και λογικό πρέπει όμως να μελετηθεί το κατά πόσο είναι κατάλληλη και δέουσα η τρέχουσα χρονική συγκυρία, καθώς έχουμε μόνο εκτιμήσεις του δημοσιονομικού κόστους μια τέτοιας ρύθμισης. Είναι σαφές ότι το κράτος πρέπει να κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να υποστηρίξει τις ελληνικές οικογένειες τόσο τις τρίτεκνες όσο και τις υπόλοιπες. Είναι επίσης σαφές ότι πρέπει να εξεταστεί και να προσαρμοστεί στα σημερινά δεδομένα η νομοθεσία που αφορά τους πολυτέκνους καθώς σήμερα διέπεται από ένα νομοθετικό καθεστώς που διαμορφώθηκε το 1944 και στο οποίο έχουν γίνει απλώς κάποιες τροποποιήσεις τις επόμενες δεκαετίες. Θα εξεταστεί η νομοθετική πρόταση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων και θα ακολουθήσει και νέα συνάντηση προκειμένου να συμφωνηθεί η πορεία που θα ακολουθηθεί για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων της.

Τέλος, ο Βασίλης Οικονόμου δεσμεύτηκε ότι θα υποβάλλει ερώτημα στην Βουλή προκειμένου να υπάρξουν διευκρινίσεις σε ζητήματα που έχουν προκύψει αναφορικά με τη διαθεσιμότητα και το τέλος της ΔΕΗ επιδιώκοντας ρύθμιση που θα βοηθήσει τις οικογένειες των τριτέκνων στις σημερινές οικονομικές συγκυρίες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york