Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκαν Βενιζέλος και Κουβέλης

pallinipress012 Με το προεδρείο της ΚΕΔΕ συναντήθηκαν σήμερα οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενώ και οι δύο αρχηγοί τόνισαν στον ρόλο που καλείται να παίξει η Αυτοδιοίκηση σε καιρό κρίσης.

«Κάτω από συνθήκες κρίσης, η Τοπική Αυτοδιοίκηση παίζει καταλυτικό ρόλο. Βοηθά να κρατηθεί η συνοχή της τοπικής κοινωνίας. Βοηθάει να παρέχονται στον πολίτη οι βασικές υπηρεσίες του κράτους, γιατί η αυτοδιοίκηση είναι τμήμα της πολιτείας. Και χωρίς την αυτοδιοίκηση δεν μπορούμε να πετύχουμε καλούς ρυθμούς τοπικής ανάπτυξης, έργα υποδομής, αλλά και δραστηριότητες που δίνουν δουλειά στον κόσμο, όπως είναι η κοινωφελής εργασία και η αυτεπιστασία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Και συμπλήρωσε: «Έχει πολύ μεγάλη σημασία να κρατήσουμε ψηλά τους ανθρώπους και τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης. Και να δουλέψουμε, κεντρική διοίκηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί για να ανοίξουμε την προοπτική που δικαιούται η χώρα».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και σημείωσε ότι ουσιαστικά λειτουργεί υποκαθιστώντας σε κρίσιμους τομείς την απουσία του κοινωνικού κράτους. Τόνισε ότι η στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι αναγκαία με δεδομένη την πρωταγωνιστική του θέση στη λειτουργία του πολιτικού συστήματος.
Στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε και η ανάγκη οικονομικής στήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης λαμβάνοντας υπόψη τις δημοσιονομικές συνθήκες, που βιώνει η χώρα.
Στη συνάντηση εκ μέρους της ΚΕΔΕ παραβρέθηκαν οι: Κώστας Ασκούνης, Γιάννης Κουράκης, Απόστολος Κοιμήσης, Δημήτρης Τσιαντής, Γιάννης Μουράτογλου, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, Γιώργος Ιωακειμίδης και Σπύρος Τζόκας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york