Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Μια έκθεση ιδεών το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 του Δήμου Διονύσου

Μια έκθεση ιδεών το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 του Δήμου Διονύσου

9 Παρεμβαίνοντας στη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2013 στο Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου (27.11.2012), ο εισηγητής της Συμμαχίας για τον Πολίτη κ. Θανάσης Κυριακόπουλος τόνισε τα εξής:

Συζητάμε σήμερα, το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2013 Δήμου Διονύσου, μέσα σε ένα περιβάλλον που προσδιορίζεται από συνθήκες βαθειάς κρίσης.

Κλείνουν σε λίγο 2 χρόνια από τότε, που αναλάβατε τη Διοίκηση του Δήμου. Άρα, για την αξιολόγηση του προτεινόμενου Τεχνικού Προγράμματος υπάρχει ήδη ένα ικανό χρονικό διάστημα, που αφορά την πορεία των προηγούμενων Τεχνικών Προγραμμάτων. Τι προκύπτει από τις αξιολογήσεις αυτές;

· διαχειριστική ανεπάρκεια

· αδυναμία σχεδιασμού και προγραμματισμού

· σύγχυση και απραξία

· έλλειψη αναπτυξιακής πολιτικής

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, η κατάσταση στο Δήμο μας ανησυχεί βαθύτατα, γιατί οι συνέπειες της πλήττουν αρνητικά την καθημερινότητα μας, που επιδεινώνεται ραγδαία.

Για ποιο Τεχνικό Πρόγραμμα μπορούμε να μιλάμε σήμερα σοβαρά, όταν η πορεία των δύο χρόνων δείχνει ότι, τα προηγούμενα Τεχνικά Προγράμματα ήταν εκθέσεις ιδεών με συρραφές σκόρπιων προτάσεων από δω κι από κει. Χωρίς καμιά εσωτερική λογική, χωρίς τις αναγκαίες ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, που έχει ανάγκη η πόλη μας. Δύο χρόνια τώρα δοκιμάζεστε καθημερινά στη διαχείριση των μικρών προβλημάτων και αποτυγχάνετε. Πως, λοιπόν, θα πετύχετε στα μεγάλα, όπου δεν διαθέτετε όραμα και σχέδιο και είσαστε πολυδιασπασμένοι;

Η εκτέλεση του Τεχνικού Προγράμματος του 2011 και 2012 δείχνει ότι, όπως και εκείνα έτσι και αυτό του 2013, δεν είναι αληθινό αλλά πλασματικό, δεν είναι ειλικρινές αλλά ανεδαφικό. Δεν είναι αναπτυξιακό, δεν μπορεί να στηρίξει μια έστω στοιχειώδη διαχειριστική επάρκεια στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, προς όφελος των δημοτών μας.

Εμείς, σαν δημοτική παράταξη, τις δύο αυτές χρονιές, με παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναδείξαμε μια σειρά από μικρά και μεγάλα έργα, για τα οποία παραλάβατε έτοιμες μελέτες από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις αλλά κωφεύσατε χαρακτηριστικά.

Εξακολουθείτε να μας αποδεικνύετε, με τη βοήθεια βέβαια των τόσων και τόσων συμβούλων σας εντός και εκτός Δήμου ότι, δεν έχετε κανένα συγκεκριμένο σχέδιο για την οργάνωση του Δήμου Διονύσου σε έναν Δήμο πρότυπο, σύγχρονο, λειτουργικό, κοντά στο δημότη και τις ανάγκες του.

Δεν πιστεύετε στην αποκέντρωση των εξουσιών, ώστε ο Δήμος να είναι δίπλα στον Πολίτη και γι΄ αυτό οικοδομήσατε ένα συγκεντρωτικό, κλειστό σύστημα εξουσίας. Κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα από τη μέχρι σήμερα λειτουργία των Δημοτικών Κοινοτήτων (έλλειψη αρμοδιοτήτων, πόρων κ.α.).

Δεν ενδιαφέρεστε σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, που βιώνουμε όλοι, να αναδείξετε το ανθρώπινο πρόσωπο του Δήμου, που είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο. Αυτό σημαίνει φροντίδα και περαιτέρω ανάπτυξη της Κοινωνικής διάστασης στην δημοτική πολιτική. Κι εδώ απουσιάζει η ρεαλιστική διάσταση στην πολιτική σας. Εξάλλου, ζούμε δύο χρόνια τώρα την πλήρη κατάρρευση του κοινωνικού πυλώνα του Δήμου. Απαξίωση των Πολυϊατρείων, του Δημοτικού Γυμναστηρίου κ.α.

Σε ένα σοβαρό Τεχνικό Πρόγραμμα πέρα από το αράδιασμα ιδεών, πρέπει να αποτυπώνονται η γενικότερη φιλοσοφία, το όραμα και το σχέδιο μιας δημοτικής αρχής. Απουσιάζουν ολοκληρωτικά τέτοιες έννοιες από την οπτική σας, δυστυχώς για τον Δήμο και τους δημότες μας.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αυτό το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μας δίνει κανένα περιθώριο για συναίνεση, που αλλιώς θα ήταν απαραίτητος όρος για την καλή εκτέλεση του στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Γι΄ αυτό και το καταψηφίζουμε.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york