Σάββατο, 3 Νοεμβρίου 2012

Προτάσεις για τον Καλλικράτη 2 κατέθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος στην επιτροπή θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

|

Προτάσεις για τον Καλλικράτη 2 κατέθεσε ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος

στην επιτροπή θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής

Προτάσεις για την επίσπευση των διαδικασιών ένταξης των δήμων στα προγράμματα ΕΣΠΑ κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, (ΠΕΔΑ).

Στην τοποθέτησή του για μια σειρά από θέματα, ο κ. Κωνσταντέλλος επισήμανε την ανάγκη να ρυθμιστεί νομοθετικά η σημερινή χρονοβόρα διαδικασία ένταξης των δήμων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να μπορούν με συντομότερες, πλην όμως εξίσου διαφανείς ενέργειες οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να διεκδικούν κονδύλια για έργα αφού, όπως τόνισε, τα επόμενα χρόνια αυτά θα είναι και οι βασική πηγή εσόδων των δήμων.

Η επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο κ. Κωνσταντέλλος ως εκλεγμένο μέλος, συνεδρίασε την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου να συζητήσει προτάσεις προς το Υπουργείο Εσωτερικών, σχετικά με τη σύνταξη νέου νομοσχεδίου για την τοπική αυτοδιοίκηση, του «Καλλικράτη 2». Μεταξύ των θεμάτων που αναφέρθηκαν στη συνεδρίαση, εκτός από την επίσπευση των διαδικασιών του ΕΣΠΑ, ήταν και η εν γένει δυσλειτουργία του Καλλικράτη, και οι πολλές ασάφειες που υπάρχουν στο σημερινό νομοσχέδιο με αποτέλεσμα οι περισσότερες διατάξεις του να μην μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς ερμηνευτικές εγκυκλίους. Η πρόταση της επιτροπής για αυτό το θέμα ήταν να συσταθεί μια ομάδα εργασίας της ΠΕΔΑ, η οποία θα έχει και την ευθύνη ελέγχου του νέου νομοσχεδίου προκειμένου να διασφαλίσει ότι είναι σαφής, και άμεσα εφαρμόσιμες οι διατάξεις.

Επίσης κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκε και πρόταση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για την επιμίκυνση της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και την μετάθεση των εκλογών για τον Νοέμβριο του 2015, αντί του Ιουνίου του 2014. Στο συγκεκριμένο θέμα διατήρησε επιφυλάξεις η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα. Ανδρούτσου αλλά και ο κ. Κωνσταντέλλος, ο οποίος ανέφερε ότι μια τέτοια απόφαση έχει σημαντικά πολιτικά, αλλά και νομικά ελλείμματα.

Θυμίζουμε ότι ο Δημοτικός Συνδυασμός «Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη – Πόλεις για να Ζεις», του οποίου ηγείται ο κ. Κωνσταντέλλος, από τον Φεβρουάριο του 2011, κατέθεσε σειρά προτάσεων για την τροποποίηση του νόμου Καλλικράτη στο Υπουργείο Εσωτερικών, ενώ παράλληλα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, ο κ. Κωνσταντέλλος ανακοίνωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα παραστεί στη συνεδρίαση της επιτροπής θεσμών της ΠΕΔΑ, και ζήτησε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων δικές τους προτάσεις σχετικά με τη σύνταξη του νέου νομοσχεδίου.

 

1pallinipress007

Πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Παπάγου,κα Χρύσα Παρίση, Δήμαρχος Δήμου Αγ. Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου, Αντιδήμαρχος Δήμου Ζωγράφου, κα Μαρία Βαρσαμιδάκη, Δήμαρχος Δήμου Διονύσου, κ. Γιαννης Καλαφατέλης, Αρχηγός Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, κ. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Δήμαρχος Δήμου Αχαρνών, κ. Σωτήρης Ντούρος.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york