Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου 2012

Επιστροφή φόρου πετρελαίου για σχολεία και παιδικούς σταθμούς ζητά η ΠΕΔΑ

peda custom Μέσα στις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Αυτοδιοίκηση, λόγω των συνεχών μειώσεων στην κρατική χρηματοδότηση των Δήμων, νέα σοβαρά προβλήματα απειλεί να προκαλέσει η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του φόρου με αυτή του πετρελαίου κίνησης" αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ).

Και προσθέτει:

"Ως γνωστό, στους Δήμους έχει μεταφερθεί η πλήρης οικονομική ευθύνη και διαχείριση των αναγκών των σχολείων και σημαντικό κομμάτι αυτής αποτελεί η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης. Με την επιβολή της αυξημένης φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης, είναι μεγάλος ο κίνδυνος να μην μπορούμε να προσφέρουμε στους μαθητές το στοιχειώδες, τη ζεστασιά στις σχολικές αίθουσες.

Επισημαίνουμε ότι η αναγκαιότητα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής που επικαλείται η κυβέρνηση προφανώς δεν μπορεί να αφορά τους Δήμους. Επιπρόσθετα τονίζουμε ότι οι χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των σχολείων είναι μειωμένες κατά 50% σε σχέση με το 2010.

Ζητάμε λοιπόν, ως αυτονόητη υποχρέωση της Πολιτείας, να συμπεριληφθούν σχολεία και Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί στη ρύθμιση για την επιστροφή του φόρου πετρελαίου, προκειμένου να μπορούν οι Σχολικές Επιτροπές να καλύπτουν τουλάχιστον τις βασικές λειτουργικές ανάγκες των σχολείων".

http://pallinipress.blogspot.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york