Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τελετή θεμελίωσης 2ου Λυκείου Καλυβίων και εγκαίνια 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων

Μια ξεχωριστή μέρα για το Δήμο Σαρωνικού και τους κατοίκους του Λαγονησίου ήταν η Κυριακή 21 Οκτωβρίου, καθώς με δύο λιτές τελετές θεμελιώθηκε το 2ο Λύκειο Καλυβίων και εγκαινιάστηκε το 4ο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων στο Λαγονήσι. Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά έργα για τους κατοίκους της περιοχής, τα οποία έδωσαν οριστική λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών που μέχρι σήμερα συστεγάζονταν σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του Λαγονησίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την τελετή θεμελίωσης – ανέγερσης του 2ου Λυκείου Καλυβίων, οι εργασίες κατασκευής του οποίου προχωράνε ήδη με γρήγορους ρυθμούς και όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο, αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2013.

Στη σύντομη ομιλία του ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το συγκεκριμένο έργο συνολικού προϋπολογισμού 3.462.605,04€ χρηματοδοτήθηκε από τον ΟΣΚ και το ΕΣΠΑ και χτίζεται σε ιδιόκτητο οικόπεδο του Δήμου Σαρωνικού, πρώην ιδιοκτησίας Σ.Α.Α.Κ. (Συνεταιρισμός Ακτημόνων Αγροτών Καλυβίων), που είχε παραχωρήσει στο δήμο η Περιφέρεια Αττικής. Ο Δήμαρχος έκανε ιδιαίτερη μνεία στον αγώνα που έδωσε ο δήμος σε συνεργασία με τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Λαγονησίου για την απομάκρυνση των καταπατητών από το χώρο.

Μετά το πέρας της τελετής θεμελίωσης του λυκείου Λαγονησίου, ακολούθησαν τα εγκαίνια του 4ου Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων στην περιοχή Σπέλιζα, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί με την έναρξη της φετινής σχολικής περιόδου (2012-2013). Το έργο προϋπολογισμού 3.140.684€ χρηματοδοτήθηκε από τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και το ΕΣΠΑ και έγινε σε έκταση που παραχώρησε ο Αναγκαστικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων, το γνωστό σε όλους «χωράφι του χωριού», όπως είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Ο κ. Φιλίππου παίρνοντας το λόγο εξέφρασε τη μεγάλη χαρά, συγκίνηση και ικανοποίηση όλων, της δημοτικής αρχής, του διευθυντή και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, αλλά κυρίως των μαθητών και των γονέων για την ολοκλήρωση της κατασκευής και την έναρξη λειτουργίας του νέου σχολείου και ευχαρίστησε θερμά όλους εκείνους που εργάστηκαν σκληρά και με επιμονή και συνετέλεσαν στο να ξεπεραστούν τα εμπόδια και οι δυσκολίες που προέκυψαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα στην πρόοδο των εργασιών και οι οποίες καθυστέρησαν σημαντικά την όλη διαδικασία. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Περιφέρεια Αττικής για την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ, τη διοίκηση του ΟΣΚ, την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, τον πρώην Νομάρχη Ανατολικής Αττικής Λεωνίδα Κουρή και τον τότε Αντινομάρχη Χάρη Δαμάσκο, τον πολιτικό μηχανικό Γιώργο Ρούσκα και όλους όσους συνέβαλαν στην απεμπλοκή των προβλημάτων της ανέγερσης του σχολείου και κυρίως τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Σπύρο Δημητρίου και το Δ/ντη του 4ου Δημοτικού Δημήτρη Στρίκο για τις προσπάθειές τους για τον πλήρη εξοπλισμό του σχολείου.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής Βασιλική Ξυθάλη και ο Διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Δημήτρης Στρίκος, οι οποίοι εξέφρασαν και εκείνοι με τη σειρά τους τη χαρά τους για την ίδρυση του νέου σχολείου και επισήμαναν ότι είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο, στην κρίση που βιώνει η χώρα μας, να κατασκευάζονται και να λειτουργούν νέα σχολεία. Και τόνισαν πόσο σημαντική είναι για την ομαλή λειτουργία του σχολείου η καλή συνεργασία μεταξύ της διεύθυνσης και του συλλόγου διδασκόντων του σχολείου, με τους μαθητές και τους γονείς, καθώς και η πολύτιμη βοήθεια του Δήμου μέσω της σχολικής επιτροπής και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Στις τελετές προϊστατο, εκπροσωπώντας το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαο, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Καλογερόπουλος, ενώ μαζί του συλλειτούργησαν οι Αιδεσιμότατοι πατέρες από την Ενορία των Αγίων Αποστόλων Λαγονησίου.

Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν οι Βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Παύλος Χαϊκάλης, οι Αντιδήμαρχοι Μανώλης Τσαλικίδης, Γιώργος Τζιβίλογλου, Ανδρέας Πέγκας, Γιώργος Σωφρόνης και Κατερίνα Πρίφτη, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Κόλλια, οι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, Βαγγέλης Ζεκάκος, Σταμάτης Γκίνης και Νίκος Βολάκος, οι Πρόεδροι των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Σαρωνικού Σπύρος Δημητρίου και Κωνσταντίνος Μπούκης, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Καλυβίων και Αναβύσσου Γεράσιμος Κολαξής και Μανόλης Χαρίτος αντίστοιχα, σύμβουλοι των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Σαρωνικού, ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης Βαγγέλης Μιχάλης, καθώς και εκπρόσωποι της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Σαρωνικού, πρόεδροι Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του δήμου, διευθυντές και διδακτικό προσωπικό από σχολεία του Δήμου Σαρωνικού.

 

aaa004

aaa005

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york