Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Παραιτήθηκε ο Συνήγορος του Δημότη στο Κορωπί


Εχουμε γράψει για το θεσμό του “Συνήγορου του δημότη” που θεσμοθέτησε το σχέδιο “Καλλικράτης” για τους Δήμους, όπως και την Επιτροπή Διαβούλευσης και άλλα τέτοια ωραία, που όπως καταδεικνύεται εκ τοις πράγμασι είχαν αντικείμενο τη συρρίκνωση της παρέμβασης του δημότη στο Δήμο.
Εχουν εκφυλιστεί όλες εν τη γενέσει τους. Επελέγησαν στη σύνθεσή τους άνθρωποι του περιβάλλοντος των Δημάρχων ή άσχετοι άνθρωποι που δεν εμφανίστηκαν ποτέ στις συνεδριάσεις, με αποτέλεσμα και οι θεσμοί να μην υπάρχουν και ο δημότης να έχει φιμωθεί και να μη μπορεί να πάρει το λόγο στα δημοτικά συμβούλια.

Κάπως έτσι έγινε και με το Συνήγορο του Δημότη. Οπου είχαν ισχυρές πλειοψηφίες οι Δήμαρχοι επέλεξαν συνήγορους του περιβάλλοντός τους. Οπου δεν είχαν, απλά δεν εξέλεξαν γιατι δεν ψηφίστηκαν από τις παρατάξεις οι επιλογές. Ετσι σε σύνολο 325 Δήμων στην επικράτεια μόνο σε 20 Δήμους εξέλεξαν Συνήγορο του Δημότη.
Στο Δήμο Κορωπίου, ο Συνήγορος του Δημότη, Θωμάς Κιούσης, εξελέγη με την πρώτη συνεδρίαση και ήταν υποψήφιος της παράταξης στις δημοτικές εκλογες. Και μόνο αυτό τον “έκαψε” απ’ το ξεκίνημά του.
Η αντιπολίτευση τον ονόμασε “Συνήγορο του Δημάρχου”, η οποία είχε κυκλοφορήσει και σχετική ανακοίνωση.
Ετσι μετά από 18 μήνες ο ίδιος ο Συνήγορος Θωμάς Κιούσηςέντιμα, δήλωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν καλύπτει η δράση του το μισθό που παίρνει και κατέθεσε την παραίτησή του, αφού έκανε έναν μικρό απολογισμό της δράσης του.
Ο Δήμαρχος έπλεξε το εγκώμιο του Θ. Κιούση. «Είναι ένας θεσμός που καθορίστηκε και ήρθε να εκφυλιστεί από μόνος του και θέλω να συγχαρώ το ηθικό ανάστημα του Συνήγορου του Δημότη Θ. Κιούση».

Ο Αρ. Γκίκας επικεφαλής της αντιπολίτευσης τόνισε ότι “είναι βαθιά πολιτικό να επιλέγεται από μία παράταξη προκειμένου να τοποθετηθεί σε δημόσια αρχή. Αυτό για μας ήταν λάθος. Θα έπρεπε να συνοδέυεται η παραίτηση και με μια έκθεση απολογισμού, όπως επιβάλλει ο “Καλλικράτης”.
Ηθική και έντιμη η παραίτηση, αλλά πριν απ’ αυτό θα έπρεπε να καταβάλλει προσπάθεια με τη Δημοτική Αρχή να ενημερώσουν τους Δημότες. Οταν ανέλαβε ο Θ. Κιούσης είχε βάλει ψηλά τον πήχυ.
Στις επισημάνσεις του απάντησε ο Δήμαρχος.
http://ebdomi.com/eidiseis-nea/5383-paraitithike-o-synygoros-tou-dimoti-sto-koropi.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york