Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΓΕ) Ομάδα ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ - ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΓΕ)
Ομάδα ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
Τηλ. 6942-295397, 6934-762101



ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ



Η ΟΓΕ θεωρώντας ότι η προσχολική αγωγή είναι απαραίτητη για την διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και της κοινωνικοποίησής τους ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ παιδικούς σταθμούς που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ γι’αυτό από την ίδρυσή της.

Η ΟΓΕ απευθύνει κάλεσμα σε όλες τις γυναίκες να υπερασπιστούν το δικαίωμα της προσχολικής αγωγής σε όλα τα παιδιά.

Η σωστή διαπαιδαγώγηση και η ομαλή εξέλιξη και ανάπτυξη του παιδιού απαιτεί την στελέχωση των παιδικών σταθμών με σταθερό και μόνιμο προσωπικό, άρτια εκπαιδευμένο και διαρκώς επιμορφούμενο. Αντ’αυτού απολύονται συμβασιούχοι που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες. Συνέπεια αυτών, όχι μόνο η ανεργία των εργαζομένων αλλά και η μείωση των παιδιών που δε γίνονται δεκτά εφ΄όσον δεν υπάρχει χρηματοδότηση.

Η οξύτητα του προβλήματος στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου φαίνεται από το ότι έγινε δεκτό μόνο το 1/4 του αριθμού των παιδιών που είχε γίνει δεκτό πέρυσι.

Ο υπουργός Εργασίας Γ.Βρούτσης, κατέθεσε, πρόσφατα, σχετική πρόταση για περιορισμό του φαγητού των βρεφών και των νηπίων σε αντιπροσωπεία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), με πρόσχημα την αύξηση των φιλοξενούμενων παιδιών (αντί για 53.000 περίπου παιδιά, θα μείνουν απ’έξω 35.000 παιδιά!). Δηλαδή, ο σταθμός θα μπορεί να αποφασίζει να κόψει την ποσότητα κρέατος ή/και του φρούτου που δίνεται σε κάθε παιδί. Άλλες άμεσες συνέπειες μπορεί να είναι η απόλυση του προσωπικού, η μείωση των λειτουργικών εξόδων (θέρμανση, νερό κλπ), ο έλεγχος της σωματικής υγείας του παιδιού από γιατρό, η καθαριότητα, το παιδαγωγικό υλικό.

Η ΟΓΕ ΚΑΛΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΕΣ ΜΗΤΕΡΕΣ, ΤΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ & ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΥ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΓΕ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟ ΜΕ ΑΜΕΣΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΑ:


ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Κρατικούς-Δημόσιους-Δωρεάν-Σύγχρονους και Ασφαλείς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού
Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής που να ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
Να μην κλείσει κανένας παιδικός και βρεφονηπιακός σταθμός
Να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις
ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york