Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Η Μαρίνα Βουλιαγμένης δεν διαθέτει αποχέτευση για τα σκάφη!!!



Από τον τέως δημοτικό σύμβουλο Βουλιαγμένης Σωτήρη Ελευθερίου, κάτοικο Βουλιαγμένης, πήραμε την παρακάτω επιστολή, στην οποία αναδεικνύει ένα θέμα που προκαλεί σοκ.

Η Μαρίνα Βουλιαγμένης δεν διαθέτει αγωγό αποχέτευσης για τα σκάφη που ελλιμενίζονται σ’ αυτήν!

Αντιλαμβάνεται κανείς τί σημαίνει αυτό για τη ρύπανση του κόλπου της Βουλιαγμένης και δίνει απαντησεις γιατί ο κόλπος εμφανίζεται ακατάλληλος για κολύμβηση στις μετρήσεις των διαφόρων υπηρεσιών.



«Είναι γνωστό ότι ο Σαρωνικός είναι καθαρός έπειτα από τη σύνδεσή του με το εργοστάσιο της Ψυττάλειας.

Ο Δήμος και στα τρία Β Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη) είναι συνδεδεμένος με τον κεντρικό αγωγό.

Ο λόγος που γράφω αυτές τις γραμμές δεν ειναι για να θίξω μόνο τα προβλήματα που αφορούν τις ακτές, αλλά να ξυπνήσω συνειδήσεις για το τί μπορούμε να κάνουμε σε τοπικό επίπεδο για να βελτιώσουμε ακόμη τη σημερινή κατάσταση.

Αναφέρομαι κυρίως στην μαρίνα Βουλιαγμένης που η εγκατάστασή της μέσα στον κλειστό κόλπο δεν ήταν και η καλύτερη ιδέα.

Η μαρίνα Βουλιαγμένης ελλιμενίζει 100 μεγάλα σκάφη, όπου κάποιοι ιδιοκτήτες των σκαφών ρίχνουν τα λύματά τους στον κόλπο. Εγκληματική η πράξη τους αλλά όμως συμβαίνει.

Οι άλλοι που είναι και οι περισσότεροι αφήνουν τα λύματα τους μόλις απομακρυνθούν από τη στεριά, το ίδιο εγκληματική η πράξη τους με τη μόνη διαφορά ότι αυτοί κάνουν κάτι που ο νόμος το επιτρέπει!!!

Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι περίπου το ίδιο. Μόλις φυσήξει λίγο αέρας προς τις ακτές, όλη η βρωμιά γυρίζει πίσω, επιβαρύνοντας περισσότερο τον κόλπο.

Προσπαθώντας να “εμπεδώσω” το πρόβλημα, επισκέφθηκα τον διευθυντή της μαρίνας και τον Λιμενάρχη Βουλιαγμένης για να συζητήσω την έκταση της ρύπανσης, που βεβαίως εκείνοι γνωρίζουν πολύ καλά.

Σημειωτέον ότι ο αγωγός της αποχέτευσης φθάνει μέχρι τη μαρίνα και είναι εύκολη η σύνδεσή του με τα σκάφη που ελλιμενίζονται προκειμένου να αδειάζουν τα λύματά τους.

Οφείλω να επισημάνω την κατανόηση και την προθυμία του Λιμενάρχη και του διευθυντή της μαρίνας να συμβάλλουν με τις γνώσεις τους.

Να σημειωθεί ότι η μαρίνα Βουλιαγμένης, ανήκει πλέον στον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος με βάση το διαγωνισμό που την απέκτησε, είναι υποχρεωμένος να κάνει έργα αναβάθμισης. Θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα είναι το πρώτο έργο που θα κάνει.

Μία άλλη εστία μόλυνση του κόλπου της Βουλιαγμένης είναι η ανυπαρξία αγωγών ομβρίων στην πόλη, με αποτέλεσμα μόλις βρέξει λίγο ή κάποιος πλύνει την αυλή του ή το μαγαζί του, τα νερά καταλήγουν μέσα στον κόλπο, αφού προηγουμένως έχουν ξεπλύνει και όλους τους δρομους που πέρασαν...



Και τα δύο θέματα τα έχω θίξει επανειλημμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο του τέως Δήμου Βουλιαγμένης, ως πρώην δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης, αλλά δυστυχώς δεν έγινε ποτέ τίποτα.



Θα μου πείτε γιατί τα θίγω πάλι τώρα; Η απάντηση είναι απλή. Αφενός γιατί έχουμε Καλλικρατικό Δήμο - 3Β - με μεγαλύτερες δυνατότητες και αφετέρου η μαρινα βρίσκεται σε νέα χέρια και σίγουρα θα περάσει σε τρίτα, αφού και ο Αστέρας πωλείται.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα.


γράφει ο: Σωτήρης Ελευθεριου

http://ebdomi.com/eidiseis-nea/5393-h-marina-vouliagmenis-den-diathetei-apoxetefsi-gia-ta-skafoi.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york