Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Στρίκος Κώστας για πλατεία Μακεδονίας Γέρακα: Πιστεύει κάποιος ότι αυτό ονομάζετε ανάπλαση;

ΚΩΣΤΑΣ Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση της πλατείας Μακεδονίας όπως διαβάσαμε πρόσφατα στη τοπική εφημερίδα  Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΓΕΡΑΚΑ, ύστερα από πολύμηνη καθυστέρηση και ταλαιπωρία για τους κατοίκους, αλλά και εκείνους που την επισκέπτονται προκειμένου να απολαύσουν το καφέ τους και να παίξουν τα παιδιά τους .
Θα συμφωνήσω με τον εκδότη του άρθρου ότι η πλατεία είναι σημείο  αναφοράς για την πόλη μας, θα μου επιτρέψει όμως να σχολιάσω λίγο την όλη διαδικασία ανάπλασης, τις τυχόν αστοχίες, αλλά και το τι τελικά μας προσφέρει.
Όταν ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς συζήτηση το θέμα ανάπλασης της πλατείας, εκφράστηκαν από πολλούς συμβούλους αλλά και από εμένα σε επίπεδο Τοπικού Συμβουλίου αμφιβολίες, στο κατά πόσο θα είναι λειτουργική αυτή η μελέτη, αφού πρώτον ο χρόνος εφαρμογής δεν ήταν  κατάλληλος λόγω έναρξης καλοκαιρινής περιόδου, κάτι το οποίο ζήσαμε, και δεύτερον δεν θα επέτρεπε στους γονείς να έχουν τον άμεσο έλεγχο των παιδιών τους γιατί πολύ απλά, πάλι τους χωρίζει ο δρόμος, σε καμία περίπτωση όμως δεν φανταζόμουνα ότι αυτό το έργο θα το βάφτιζαν κάποιοι ανάπλαση πλατείας.
Απομάκρυναν τα κιόσκια και έμειναν τα χώματα που υπήρχαν από κάτω μαζί με τα σίδερα που τα στήριζαν με κίνδυνο ατυχήματος, κατασκευάστηκαν υπόγειοι κάδοι σκουπιδιών δίχως να γίνει κάποια επένδυση στα τσιμέντα που τους περιβάλουν, καμία καλαισθησία, μηχανές και αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα επάνω στα νέα πεζοδρόμια αφού τα διευκόλυναν κιόλας τοποθετώντας και την απαραίτητη σήμανση ¨ επιτρέπετε το parking¨. Και μετά περιμένουμε να έρθει κόσμος και να δουλέψουν τα μαγαζιά.

2012-08-15 12.05.52-1


Πρότασή μου αλλά και πολλών ιδιοκτητών των καταστημάτων ήταν η επέκταση του πεζοδρομίου να πραγματοποιηθεί από την πλευρά της πλατείας όπου είναι εφικτό, και να τοποθετηθούν εκεί τα τραπεζοκαθίσματα, ώστε οι γονείς να έχουν τον έλεγχο των παιδιών τους δίχως αυτά να περνούν το δρόμο, καθώς και να τοποθετηθούν κάγκελα περιμετρικά της πλατείας για περισσότερη ασφάλεια.
Ακόμα η ανάπλαση να επεκταθεί  στο γήπεδο, την παιδική χαρά, και το παρτέρι έως την συμβολή των οδών Ιωαννίνων και Μαραθώνος. Τις απαντήσεις που πήρα πιστεύω τις φαντάζεστε… γιατί όπως βλέπετε δεν έγινε τίποτα.
Καταλαβαίνω ότι σε ένα έργο που πραγματοποιείτε θα υπάρξουν και προβλήματα και ταλαιπωρία αλλά και αστοχίες, εκείνο όμως που δεν δέχομαι είναι να τις επισημαίνεις και οι αρμόδιοι να μην τις λαμβάνουν υπόψη μόνο και μόνο επειδή είτε έχουν άγνοια είτε γιατί τις σκέφτηκε άλλος.

Και ερωτώ όχι με διάθεση αντιπολίτευσης, κάτι που προσπαθώ σε κάθε συμβούλιο να πράττω, αλλά με τη ματιά και την σκέψη του πολίτη, πιστεύει κάποιος ότι αυτό ονομάζετε ανάπλαση;
Υπόσχομαι πάντως στο προσεχές Τοπικό Συμβούλιο να αναφερθώ εκ νέου στο θέμα, τόσο σε αυτά που κατά την γνώμη μου είναι λάθος όσο και με προτάσεις που απηχούν τις απόψεις των κατοίκων.


                                                       ΣΤΡΙΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
                                  ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΓΕΡΑΚΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york