Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Αρετούσα Μακρή:Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη


Αγαπητοί συμπολίτες,
Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 28/06/2012 δέχθηκα, για ακόμα μία φορά, μία αήθη, εμπαθή και απρόκλητη επίθεση από τον Δημοτικό Σύμβουλο της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Παπασταυρόπουλο Σταύρο.
Αν κάποιος διαβάσει τα Πρακτικά της συνεδρίασης, θα διαπιστώσει ότι υπήρχε εξ αρχής, από πλευράς του, μία οργανωμένη και μεθοδευμένη προσπάθεια στοχοποίησής μου, για λόγους που μόνο εκείνος γνωρίζει.
Από την ανάληψη των καθηκόντων μου και μέχρι σήμερα έχω προσπαθήσει να αναβαθμίσω την θεσμική λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.
Τα Δημοτικά Συμβούλια γίνονται πλέον, όχι σε απομονωμένες αίθουσες 20 τ.μ. και εκτός πόλης, αλλά εντός της πόλης του Λαυρίου, ούτως ώστε να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να τα παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες.
Τόσο οι Δημοτικοί Σύμβουλοι που ζητούν τον λόγο, όσο και οι πολίτες που παρακολουθούν τις συνεδριάσεις, είναι ελεύθεροι να εκφράζουν τις θέσεις τους, χωρίς περιορισμούς και αποκλεισμούς.
Έχω προσπαθήσει, κατά τις συζητήσεις των θεμάτων, να γίνεται μία ελεύθερη και εποικοδομητική διακίνηση ιδεών και απόψεων από Δημοτικούς Συμβούλους και πολίτες, ούτως ώστε ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ και να λαμβάνονται αποφάσεις που εξυπηρετούν το συμφέρον της Λαυρεωτικής.
Η ελευθερία της έκφρασης και του λόγου είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη και ειδικά στον χώρο που λαμβάνονται αποφάσεις που τον αφορούν.
Οι Προσκλήσεις με τα προς συζήτηση θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου γνωστοποιούνται στους πολίτες, με κάθε τρόπο και μέσο, όπως ανάρτηση στην Ιστοσελίδα του Δήμου, τοιχοκολλήσεις σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, αποστολή με fax και ηλεκτρονικά σε ενδιαφερόμενους φορείς και πολίτες.
Αναφορικά με την πολλάκις αναφερθείσα από τον κ. Παπασταυρόπουλο μομφή στο πρόσωπό μου περί «μεθοδευμένης συγκάλυψης» των θεμάτων της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (ΕΝΕ.Λ. Α.Ε.), έχω να αναφέρω τα εξής:
Τα προς συζήτηση θέματα της 13ης συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 28/06/2012 ήταν συνολικά 25, τα θέματα δε που αφορούσαν την ΕΝΕ.Λ. Α.Ε. τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση με αύξοντες αριθμούς 3 και 4.
Σας επισημαίνω δε ότι το 1ο προς συζήτηση θέμα, ήταν η ενημέρωση και η λήψη απόφασης για την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων λόγω της καταστροφικής πυρκαγιάς της 16ης Ιουνίου στον Δήμο μας, που κατά την άποψή μου ήταν το πιο σημαντικό θέμα της Συνεδρίασης.
Επομένως, με βάση και μόνο την απλή λογική, είναι προφανές ότι και αυτός ο χαρακτηρισμός – μομφή στο πρόσωπό μου, θα ίσχυε εάν τα συγκεκριμένα θέματα της ΕΝΕ.Λ. Α.Ε., είχαν τοποθετηθεί προς συζήτηση στα τελευταία θέματα της ημερήσιας διάταξης.
Κατόπιν αυτού είναι προφανές ότι αυτός ο χαρακτηρισμός – μομφή προς το πρόσωπό μου από τον συγκεκριμένο Δημοτικό Σύμβουλο, τέθηκε στα πλαίσια της οργανωμένης και μεθοδευμένης προσπάθειας στοχοποίησής μου, για λόγους που και πάλι μόνο εκείνος γνωρίζει.
Το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος απευθυνόμενος σε εμένα είπε ότι: «Εάν θέλατε να ακουστεί το θέμα της ΕΝΕ.Λ. Α.Ε., δεν θα το βάζατε 3ο θέμα, θα το βάζατε πρώτο», ιεραρχώντας δηλαδή το συγκεκριμένο θέμα και την προσωπική του διαμάχη με τον επικεφαλή της μείζονος πλειοψηφίας κ. Λουκά Δημήτριο ως βασικότερο θέμα, από το θέμα των καταστροφικών επιπτώσεων της πυρκαγιάς της 16ης Ιουνίου 2012 στον τόπο μας, το αφήνω στην κρίση των Δημοτών της Λαυρεωτικής.
Στην φραστική αντιπαράθεση που ακολούθησε μεταξύ μας και εν μέσω της έντονης και φορτισμένης ατμόσφαιρας που δημιουργήθηκε, ανέφερα ότι στο Λαύριο υπάρχουν πολλοί ψυχωτικοί, εννοώντας φυσικά Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι με τις εμπαθείς και προσωπικές τους μανιώδεις αντιπαραθέσεις και αντεγκλήσεις, υποβαθμίζουν και απαξιώνουν τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σε καμία περίπτωση, και το δηλώνω κατηγορηματικά, με την φράση μου αυτή δεν εννοούσα τους πολίτες του Λαυρίου.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση η αντιπαράθεση ήταν μεταξύ εμού και του κ. Παπασταυρόπουλου και ουδεμία σχέση με τον χαρακτηρισμό που ανέφερα είχαν ή έχουν οι πολίτες του Λαυρίου, τους οποίους εκτιμώ και σέβομαι βαθύτατα, τόσο για τα όσα έχουν προσφέρει σ’ αυτόν τον τόπο διαχρονικά, όσο και για τους δημοκρατικούς τους αγώνες ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα που ήθελαν να διαφεντεύουν αυτόν τον τόπο.
Τέλος, όσον αφορά την επιστολή που μοίρασε στην πόλη του Λαυρίου ο κ. Παπασταυρόπουλος, φρονώ ότι το περιεχόμενό της είναι ανάξιο αναφοράς και σχολιασμού. Άλλωστε το ύφος και το περιεχόμενο ενός γραπτού δείχνουν και το επίπεδο του γράφοντα.
Διότι, κατά την άποψή μου, δεν συνάδει η γραφή ενός λιβελογραφήματος, με το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο που πρέπει να διαθέτει ένας ιατρός και μάλιστα Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, ο οποίος έχει διατελέσει και Δήμαρχος αυτής της πόλης.

Με εκτίμηση
     Αρετούσα Μακρή
Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
 του Δήμου Λαυρεωτικής


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york