Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Συνεχίζεται το «πάρτι» προνομίων στη Βουλή


Συνεχίζουν να προκαλούν βουλευτές και υπάλληλοι της Βουλής, αφού την ώρα που η ελληνική κοινωνία στενάζει, εκείνοι επιμένουν να διατηρούν στο ακέραιο τα προνόμιά τους.

Συγκεκριμένα, στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για το 2012 θα ανέλθει το κονδύλι που θα διαθέσει η Βουλή για τα βουλευτικά αυτοκίνητα, αφού μόλις 35 από τους 300 είπαν «όχι» στο ΙΧ που δικαιούνται. Για πρώτη φορά φέτος, μαζί με τα υπόλοιπα έγγραφα που μοιράστηκαν στους βουλευτές ήταν και ένα χαρτί με το οποίο θα μπορούσαν να δηλώσουν αν θέλουν ή όχι βουλευτικό αυτοκίνητο. Το χαρτί αυτό συμπληρώθηκε μόνο από 35 μέλη του Κοινοβουλίου, αφού οι υπόλοιποι είπαν «ναι» στην άνεση του βουλευτικού ΙΧ.

Από αυτούς, οι 11 ήταν νεοεισερχόμενοι, ενώ οι 24 παλιοί βουλευτές. Ανάμεσα τους οι: Νικήτας Κακλαμάνης, Γιάννης Μιχελάκης, Βασίλης Κικίλιας, Φωτεινή Αραμπατζή, Ανδρέας Ψυχάρης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Προκόπης Παυλόπουλος, Βύρων Πολύδωρας και Κωνσταντίνος Μπάρκας (ΣΥΡΙΖΑ).

Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την πλευρά τους δήλωσαν ότι πήραν τα αυτοκίνητα με σκοπό να τα διαθέσουν σε οικογένειες που τα έχουν ανάγκη, αν και οι υπηρεσίες της Βουλής εξέφραζαν επιφυλάξεις για το αν αυτό είναι εφικτό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι βουλευτές Αθήνας και Πειραιά δικαιούνται ΙΧ έως 1.400 κυβικά που κοστίζουν 750 ευρώ τον μήνα, ενώ οι βουλευτές επαρχίας ΙΧ έως 1.800 κυβικά τα οποία κοστίζουν 1.200 ευρώ τον μήνα. Η Βουλή προμηθεύεται τα εν λόγω οχήματα μέσω leasing.

Παρέμβαση Σαμαρά για το προκλητικό επίδομα

Σε ό, τι αφορά τους υπαλλήλους της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας ενέκρινε κονδύλι 1,5 εκ ευρώ για «εκλογικό επίδομα» το οποίο οι υπάλληλοι δικαιούντο εθιμικώ δικαίω! Μάλιστα, κανονικά το επίδομα αυτό ανέρχεται στις 2.000 ευρώ ανά εκλογική αναμέτρηση για κάθε υπάλληλο. Πρακτικά αυτό θα σήμαινε ότι ο κάθε υπάλληλος της Βουλής θα εισέπραττε 4.000 ευρώ ως εκλογικό επίδομα για τους 3 μήνες που η Βουλή ήταν κλειστή!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπάλληλοι της Βουλής ζήτησαν από τον κ. Πολύδωρα το επίδομα να τους καταβληθεί κανονικά και εκείνος τους απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν λόγω της οικονομικής κατάστασης. Έτσι, συμφώνησε να δώσει σε κάθε υπάλληλο 1.000 ευρώ. Με βάση το συνολικό αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής που ξεπερνά τα 1.200 άτομα, το επίδομα αυτό θα ήταν περίπου 1,5 εκ ευρώ.

Άμεση ήταν η αντίδραση του πρωθυπουργού που είχε τηλεφωνική με τον νέο πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη τασσόμενος υπέρ του να βρεθεί άμεσα τρόπος να λυθεί το θέμα, τονίζοντας ότι σε περίοδο περικοπών, είναι πρόκληση για τους πολίτες να δοθεί οποιοδήποτε επίδομα στους υπαλλήλους του κοινοβουλίου.

Την ίδια πρόθεση είχε εκφράσει εξάλλου νωρίτερα και ο κ. Μεϊμαράκης. Κύκλοι του τέως προέδρου της Βουλής, σημείωναν ότι εάν ο κ. Μεϊμαράκης θεωρεί ότι (ο κ. Πολύδωρας) έκανε λάθος τότε, ας ακυρώσει την απόφαση.

Επικοινωνία Σαμαρά - Μεϊμαράκη για το προκλητικό επίδομα
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york