Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Ο Αλέξης Τσίπρας στο Real.gr


«Καθαρή και ισχυρή εντολή» ζητά με δήλωσή του στο Real.gr ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ενώ χαρακτηρίζει τις εκλογές της 17ης Ιουνίου ως «δημοψήφισμα για το Μνημόνιο». «Ή περνάει ή τελειώνει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Όρος για τη συγκρότηση αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης είναι να δώσει ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας. Όχι απλώς να μας αναδείξει πρώτο κόμμα. Να μας δυναμώσει τόσο πολύ, ώστε να σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί στο εξωτερικό την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού» τονίζει στη δήλωσή του ο Αλέξης Τσίπρας και επισημαίνει: «Γι΄ αυτό, στο τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα της 17ης Ιουνίου ψηφίζουμε όχι για το Μνημόνιο ή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ή θα έχουμε κυβέρνηση δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι επινοούν διάφορα τεχνάσματα για να περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα και για να ακυρώσουν την ψήφο του λαού στις 6 Μαΐου. «Για να πετύχουν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, κρατούν όποια σημαία βρίσκουν μπροστά τους. Είτε τη σκισμένη σημαία του ψευτοδιλήμματος ευρώ ή δραχμή. Είτε τη σημαία της μεταμφίεσης από συνεγγυητές σε αγωνιζόμενους αμφισβητίες του Μνημονίου. Αν όμως, έστω και τώρα, πραγματικά αμφισβητούσαν το Μνημόνιο, δεν θα το ταύτιζαν με το ευρώ, με το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή. Και, σε κάθε περίπτωση, το Μνημόνιο δεν θέλεις να το ακυρώσεις μόνο αν σκοπεύεις να το εφαρμόσεις».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στο Real.gr έχει ως εξής:

Καθαρή και ισχυρή εντολή

Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι δημοψήφισμα για το Μνημόνιο: ή περνάει ή τελειώνει.

Οι δύο μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις επινοούν διάφορα τεχνάσματα για να περάσουν το Μνημόνιο από την πίσω πόρτα. Για να ακυρώσουν την ψήφο του λαού στις 6 Μαΐου.

Για να το πετύχουν, ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος κρατούν όποια σημαία ευκαιρίας βρίσκουν μπροστά τους. Είτε τη σκισμένη σημαία του ψευτοδιλήμματος ευρώ ή δραχμή. Είτε τη σημαία της μεταμφίεσης από συνεγγυητές σε ανταγωνιζόμενους αμφισβητίες του Μνημονίου. Αν όμως, έστω και τώρα, πραγματικά αμφισβητούσαν το Μνημόνιο, δεν θα το ταύτιζαν με το ευρώ, με το ψευτοδίλημμα ευρώ ή δραχμή. Και, σε κάθε περίπτωση, το Μνημόνιο δεν θέλεις να το ακυρώσεις μόνον αν σκοπεύεις να το εφαρμόσεις.

Γι' αυτό, στο τελευταίο κρίσιμο δημοψήφισμα της 17ης Ιουνίου, ψηφίζουμε ή για το Μνημόνιο ή για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Ή θα έχουμε κυβέρνηση των δανειστών - δηλαδή, μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ - ή θα έχουμε κυβέρνηση του κυρίαρχου ελληνικού λαού.

Όρος για τη συγκρότηση αντιμνημονιακής προοδευτικής κυβέρνησης είναι να δώσει ο λαός στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καθαρή και ισχυρή εντολή εξουσίας. Όχι απλώς να μας αναδείξει πρώτο κόμμα. Να μας δυναμώσει τόσο πολύ, ώστε να σχηματίσουμε κυβέρνηση που θα εκπροσωπεί στο εξωτερικό την αξιοπρέπεια και την αποφασιστικότητα του ελληνικού λαού.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york