Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

LIVE – Οι τελετές παράδοσης των Υπουργείων



11:40 Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας Χρ. Κίττας ενημέρωσε τον νέο υπουργό Ανδρέα Λυκουρέντζο για όλα τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσει στο χώρο της υγείας.

11:15
«Αναλαμβάνω με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής» δήλωσε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ο οποίος παρέλαβε το υπουργείο Εξωτερικών από τον απερχόμενο υπηρεσιακό υπουργό Πέτρο Μολυβιάτη.



11:02
Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης παραλαμβάνοντας το υπουργείο Εσωτερικών από τον Αντώνη Μανιτάκη, τόνισε ότι ο τόπος χρειάζεται πολιτικούς και πολιτική που να τα βάζουν με τα προβλήματα.



10:29
Με ταχύτατους ρυθμούς παραδίδονται στις αποθήκες τα νέα σχολικά βιβλία ενώ τη Δευτέρα θα δοθούν και οι βαθμολογίες, τόνισε η απερχόμενη υπουργός Παιδείας Αγγελική Κιάου.



 
«Ξεκινάμε σκληρή δουλειά με το βλέμμα στραμμένο στο παρόν και στο μέλλον» ανέφερε από την πλευρά του ο νέος υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.



10:05
Ο πρώτος φάκελος που παρέδωσε ο απερχόμενος υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φράγκος Φραγκούλης στον νέο υπουργό, Πάνο Παναγιωτόπουλο ήταν η πρόταση των τριών κλάδων για τα ειδικά μισθολόγια, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα ζητήματα διαβίωσης των στελεχών μετά τις περικοπές που έχουν γίνει στις αποδοχές τους. «Είναι βαρύτατες οι περικοπές που έχουν υποστεί και κυμαίνονται από 21 % έως 35%», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φραγκούλης.



Ο Πάνος Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι βασική επιδίωξη πρέπει να είναι να μην περάσει η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα στις ένοπλες δυνάμεις και μετατραπεί σε κρίση εθνικής κυριαρχίας.



9:50
«Πιστεύω θα δώσουν λύσεις στα οξύτατα προβλήματα της εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος υπουργός Αντ. Ρουπακιώτης, ο οποίος υποδέχθηκε την νέα πολιτική ηγεσία και συγκεκριμένα τον Γιάννη Βρούτση και τον Νίκο Νικολόπουλο.



Ο Αντώνης Ρουπακιώτης ο οποίος αναλαμβάνει το υπ. Δικαιοσύνης έστειλε το δικό του μήνυμα: «Δεν θα πάψω ως μέλος της κυβέρνησης να υπερασπίζομαι την αποκατάσταση για τα δικαιώματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, την αποκατάσταση του δίκαιου των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου ημερομισθίου».



Ο νέος υπ. Εργασίας έθεσε τους βασικούς στόχους που είναι όπως είπε «η διασφάλιση της ισορροπίας και της νομιμότητας στην αγορά Εργασίας, το άνοιγμα του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους και οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι μισθοί να εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και το ευρωπαϊκό κεκτημένο όπως, η μετενέργεια και η αποκατάσταση του δικαιικού πλαισίου συμβάσεως εργασίας».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york