Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

6/6/2012

Συνέχεια των πολύμορφων λαϊκών κινητοποιήσεων του τελευταίου διαστήματος ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ στον τομέα της υγείας, που κομμάτι της είναι και η απόπειρα κλεισίματος του Κ.Υ. Νέας Μάκρης, αποτέλεσε η μαζικότατη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν η Λαϊκή Επιτροπή Μαραθώνα και η Επιτροπή Αγώνα Εργαζομένων στο Κ.Υ. Νέας Μάκρης την προηγούμενη Κυριακή 3/6.

Απόφαση των συγκεντρωμένων ήταν η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, δίνοντας συνέχεια στις κινητοποιήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί (συγκεντρώσεις, πικετοφορείες, παραστάσεις διαμαρτυρίας στο Σισμανόγλειο, στο Δήμο και στο Υπουργείο, συγκέντρωση υπογραφών).

Την Τετάρτη 6/6 πραγματοποιήθηκε νέα παράσταση διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας της Λαϊκής Επιτροπής και των εργαζομένων στο ΚΥ με την Διοίκηση του Σισμανογλείου Γ.Ν., μαζί και με το σωματείο εργαζομένων του Σισμανογλείου. Η Διοικήτρια του νοσοκομείου ουσιαστικά κρύφτηκε κάτω από το βάρος της πίεσης των μαζικών φορέων, δίνοντας πλήρη κάλυψη στην κυβερνητική πολιτική. Αποδεικνύεται στη πράξη, πως ο συλλογικός και οργανωμένος αγώνας με διεκδικήσεις που ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων, η οργανωμένη παρέμβαση του λαϊκού κινήματος μπορεί να βάλει φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική.

Καλούμε τον λαό και τους εργαζόμενους της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση για να μην περάσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται. Επίσης τους καλούμε να βγάλουν συμπεράσματα για την στάση όλων αυτών που όχι μόνο όλο αυτό το διάστημα δεν ήταν πουθενά, αλλά είχαν το θράσος να συγκεντρώνουν 20ευρα από τους εργαζόμενους για ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία δήθεν θα τρομοκρατούσαν!! την κυβέρνηση. Να βγάλουν συμπεράσματα για όλους αυτούς που βλέπουν τους λαϊκούς αγώνες μόνο σαν ντεκόρ στην προεκλογική τους εκστρατεία, ενώ όλο το υπόλοιπο διάστημα τους καλούν σε «διάλογο».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york