Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Μια Νέα Πραγματικότητα ξημερώνει στο Δήμο Διονύσου!

Μια Νέα Πραγματικότητα ξημερώνει στο Δήμο Διονύσου!

ex015 του Παναγιώτη Μ. Σταθόπουλου

Συμβούλου Επικοινωνίας

Όταν πριν 18 μήνες τέλειωναν οι δημοτικές εκλογές στο Δήμο Διονύσου, πολύ λίγοι φαντάζονταν τις σημερινές εξελίξεις και την κατάρρευση σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα της «δυνατής αρχής», που ευαγγελιζόταν η «Ενωτική Πρωτοβουλία». Και όσοι, λίγοι τότε, τόλμησαν να τεκμηριώσουν και διατυπώσουν δημόσια μια τέτοια πρόβλεψη μέσα στη γενική ευφορία, κατηγορήθηκαν για μεμψιμοιρία, σύνδρομο ηττοπάθειας και ….ζήλεια για το συγκεκριμένο εκλογικό αποτέλεσμα. Άρκεσαν μόλις 18 μήνες για να μας δικαιώσουν οι εξελίξεις!

Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών είναι πράγματι τόσο καταιγιστικά, που δύσκολα μπορούν να αφομοιωθούν, ακόμη κι από όσους παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις στο δημοτικό σκηνικό του Διονύσου. Αυτό αφορά και τις εμπλεκόμενες δημοτικές παρατάξεις αλλά και τους πολίτες.

  • Αναφερόμαστε στις αλλεπάλληλες ήττες της δημοτικής αρχής στο Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη συζήτηση σοβαρών θεμάτων, όπως τα δημοτικά τέλη, η Επιτροπή Διαβούλευσης, το νέο αμαξοστάσιο, το νέο δημαρχείο και πολλά άλλα.
  • Αναφερόμαστε στις παραιτήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις σημαντικών στελεχών της δημοτικής πλειοψηφίας, όπως οι κ.κ. Κουριδάκης και Νικητόπουλος. Πράξεις γενναίες και θαρραλέες, με ισχυρούς συμβολισμούς.
  • Αναφερόμαστε στις πιθανολογούμενες νέες αποχωρήσεις και ανεξαρτητοποιήσεις και άλλων στελεχών, που περιορίζουν δραστικά και αριθμητικά την εύθραυστη ούτως ή άλλως δημοτική πλειοψηφία.
  • Αναφερόμαστε, τέλος, στη δημιουργική Συνεργασία για σοβαρά ζητήματα του Δήμου και των Δημοτών μέσα στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια των δυο μεγαλύτερων παρατάξεων της μειοψηφίας μεταξύ τους αλλά και με ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους ή συμβούλους, που παραμένουν ακόμη στις τάξεις της δημοτικής πλειοψηφίας. Αυτή η ελπιδοφόρα Συνεργασία κέρδισε την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, έδωσε σε πολλές περιπτώσεις λύσεις επωφελείς για τους Δημότες μας και σε άλλες περιόρισε επιζήμιες πολιτικές της δημοτικής αρχής.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας προσβλέπουν στις ελπιδοφόρες προοπτικές, που ανοίγονται από αυτές τις εξελίξεις για τον πολύπαθο Δήμο μας.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας γυρνούν την πλάτη τους στη σημερινή δημοτική αρχή, που ενώ τις έδωσαν μια ιδιαίτερα ισχυρή στήριξη και εντολή για τον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου, είδαν πολύ γρήγορα να συντρίβονται οι προσδοκίες τους στα βράχια της διαχειριστικής ανεπάρκειας των προβλημάτων της καθημερινότητας.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας αποστρέφουν το πρόσωπο τους από τις ίντριγκες και διενέξεις στο εσωτερικό της δημοτικής αρχής, που επιτείνουν τα φαινόμενα διάλυσης και κατάρρευσης, καθώς είναι ορατή πλέον η πιθανότητα απώλειας και αριθμητικά της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας παρακολουθούν εμβρόντητοι έναν Δήμαρχο ανίσχυρο να τιθασεύσει τα διαλυτικά φαινόμενα στην παράταξη του, να διοικήσει αποτελεσματικά το Δήμο και τις υπηρεσίες του, να εμπνεύσει σιγουριά και ασφάλεια για το μέλλον. Έναν Δήμαρχο, που παρακολουθεί κι ο ίδιος εμβρόντητος τις εξελίξεις, αδυνατώντας να τις επηρεάσει σε θετική για τη δημοτική αρχή κατεύθυνση.

Όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας τείνουν ευήκοο αφτί στις σκόρπιες ακόμη δυνάμεις, που αντιπαλεύουν σθεναρά τον κατήφορο στον οποίο οδηγείται ο Δήμος.

Καμιά από τις σημερινές δημοτικές παρατάξεις της μειοψηφίας και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους, που σεβόμαστε την προσφορά τους και τις τιμούμε απεριόριστα, δεν είναι σε θέση από μόνη της να δώσει διέξοδο στη σοβαρή κρίση του Δήμου Διονύσου.

Είναι ανάγκη, όλα αυτά τα ρυάκια να ενωθούν σε μια κοίτη και να αποτελέσουν ένα ορμητικό ποτάμι, που θα σαρώσει το ΤΕΛΜΑ, που έχει οδηγηθεί ο Δήμος και η πόλη.

Είναι ανάγκη, όλοι αυτοί οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες, που άφησαν το θετικό αποτύπωμα ο καθένας τους στις πόλεις, που συνενώθηκαν στο νέο Δήμο, να στηρίξουν ενεργά αυτή την προσπάθεια, ξεπερνώντας προκαταλήψεις, παγιωμένες απόψεις και θεμιτές φιλοδοξίες.

Είναι ανάγκη να ανοίξει θαρραλέα ο δρόμος σε μια νέα γενιά ανθρώπων και στελεχών, που είναι πανταχού παρούσα στο Δημοτικό και τα Τοπικά Συμβούλια, στις υπαρκτές συλλογικότητες της πόλης μας, στην ίδια την τοπική κοινωνία.

Για να προχωρήσουμε σ΄ αυτόν το δρόμο, είναι απαραίτητο το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών με το παρελθόν, για να δούμε πως φτάσαμε σήμερα ως εδώ.

Όταν τον Σεπτέμβρη του 2011, ξεκίνησα δημόσια την κατάθεση προβληματισμών για την ανάγκη ριζικής ανασύνθεσης του δημοτικού σκηνικού στο Διόνυσο, τόνιζα χαρακτηριστικά: ο νέος μεταρρυθμιστικός πόλος εξουσίας, που θα ηγηθεί αυτής της προσπάθειας πρέπει να ξεπεράσει τις παρωχημένες περιχαρακώσεις, στερεότυπα και αγκυλώσεις περασμένων δεκαετιών αλλά και τις πάσης φύσεως κομματικές κηδεμονίες.

Τόνιζα ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο, γιατί η εμπειρία των δημοτικών εκλογών του 2010 στο Διόνυσο, έδειξε τη στενή σχέση και διασύνδεση του καταρρέοντος σήμερα πολιτικού σκηνικού με το δημοτικό σκηνικό στο Διόνυσο.

Κι επειδή τα πράγματα, ιδιαίτερα σε κομβικές εποχές, πρέπει να λέγονται με το όνομα τους και όχι να τα κρύβουν ή τα προσπερνούν έτσι ανέμελα οι τοπικοί εκπρόσωποι των πολιτικών δυνάμεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ), θα καταθέσω την προσωπική μου άποψη και γνώση σε αυτό το κεφαλαιώδες για τις δημοτικές εξελίξεις ζήτημα. Χωρίς φόβο και πάθος, χωρίς αποσιωπήσεις.

Για διαφορετικούς λόγους κι επιδιώξεις, ο καθένας από τους παραπάνω πολιτικούς σχηματισμούς στήριξαν και με τη συμμετοχή στελεχών τους σαν υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, τη σημερινή δημοτική αρχή για την επικράτηση της στον Καλλικρατικό Δήμο Διονύσου.

Κι αν μεμονωμένες τοπικές εκφράσεις αυτών των πολιτικών κομμάτων έπραξαν διαφορετικά, αυτό αποτελεί εξαίρεση –τιμητική πάντως- στον κανόνα, που δεν αλλάζει τα δεδομένα.

Σήμερα, αιρετά στελέχη των περισσοτέρων από αυτά τα κόμματα στηρίζουν από θέσεις ευθύνης τη δημοτική αρχή Διονύσου. Μένει να δούμε για πόσο ακόμη, μετά τα όσα εκκωφαντικά έχουν συμβεί.

Αξίζει ιστορικά να αναλυθεί και ερευνηθεί, τι είναι αυτό που ένωσε τόσο διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις να ομονοήσουν σε αυτή την επιλογή, που αποδείχθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καταστροφική για το δήμο και την πόλη μας.

Πως μπορεί να εξηγηθεί και δικαιολογηθεί κάτι τέτοιο;

Πιστεύω ότι, η επιλογή αυτή επιβλήθηκε από τις νομενκλατούρες, που κυριαρχούν στα κόμματα εξουσίας, μόνο και μόνο με όρους νομής της, χωρίς αρχές και αξίες. Που αποκόπηκαν από ιδεολογικές ρίζες και παραδόσεις, οράματα και στόχους αλλαγής του status quo. Και μετατράπηκαν σε μηχανισμούς τεχνικών πελατειακής διαχείρισης της εξουσίας.

Όμως, σήμερα μια Νέα Πραγματικότητα χαράζει στο Δήμο Διονύσου.

Μια Νέα Πραγματικότητα, που γεννά ελπίδες για το Μέλλον του Δήμου και της πόλης μας και για την οποία εργάστηκαν και εργάζονται σε πολλά επίπεδα και συστηματικά πολλοί άνθρωποι, μέσα κι έξω από το Δήμο.

Μια Νέα Πραγματικότητα, που αύριο μπορεί και πρέπει να μετασχηματισθεί σε ένα νέο πολύχρωμο, πλειοψηφικό αυτοδιοικητικό ρεύμα εξουσίας με Νέα Ηγεσία, νέο υποψήφιο Δήμαρχο, νέα γενιά στελεχών.

Μια Νέα Πραγματικότητα, που με την ψήφο των πολιτών στις επόμενες δημοτικές εκλογές τον Ιούνιο του 2014, θα ανατάξει το Δήμο και θα τον οδηγήσει στο δρόμο της Ανάπτυξης.

Αυτή είναι η ευκαιρία, η Ελπίδα μας και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york