Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012

Ασάνζ: Είμαι θύμα συνωμοσίας των ΗΠΑ


Ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ εξήγησε σήμερα πως κατέφυγε στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο για να "προσελκύσει την προσοχή" στην υποτιθέμενη συνωμοσία των ΗΠΑ εναντίον του και γιατί η χώρα του, η Αυστραλία τον εγκατέλειψε.

"Ελπίζουμε πως αυτό που κάνω τώρα θα προσελκύσει απλώς την προσοχή σε προβλήματα που υποβόσκουν", τόνισε ο Ασάνζ στο αυστραλιανό ραδιοφωνικό δίκτυο ABC από την πρεσβεία όπου έχει καταφύγει από το απόγευμα της Τρίτης, ελπίζοντας ότι θα γλιτώσει την έκδοσή του στη Σουηδία. Οι σουηδικές αρχές των κατηγορούν για βιασμό και σεξουαλική επίθεση.

Από τότε που ξέσπασε η υπόθεση αυτή, ο Ασάνζ δεν παύει να επαναλαμβάνει πως είναι θύμα συνωμοσίας των ΗΠΑ, εξαιτίας της δημοσιοποίησης από τον ιστότοπό του απόρρητων αμερικανικών διπλωματικών εγγράφων.

Ο 40χρονος Αυστραλός φοβάται ότι η Σουηδία θα αποφασίσει την έκδοσή του στις ΗΠΑ, όπου όπως ισχυρίζεται μπορεί να καταδικαστεί σε θάνατο για κατασκοπεία. Μέχρι σήμερα η Ουάσινγκτον δεν έχει ασκήσει καμιά δίωξη εναντίον του Ασάνζ.

Ο ίδιος διευκρίνισε πως επέλεξε την πρεσβεία του Ισημερινού αντί για αυτήν της πατρίδας του γιατί θεωρεί πως η Αυστραλία δεν έκανε τίποτε για να τον προστατεύσει. "Βρέθηκα μπροστά σε μια πραγματική δήλωση αδιαφορίας", είπε χαρακτηριστικά.

"Οι αξιωματούχοι του Ισημερινού υποστήριξαν το αίτημά μου για άσυλο και είναι γενναιόδωροι", πρόσθεσε ο Ασάνζ και κατέληξε: "Η ζωή στον Ισημερινό είναι πολύ καλύτερη από μια ζωή πίσω από τα κάγκελα", κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ShareThis

 
Free Host | lasik surgery new york