Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Διαμαρτυρία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ


Σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής κ. Βύρωνα Πολύδωρα για την «εξαγγελία των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να αλλάξουν τον Κανονισμό της Βουλής» προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους Τάσο Κουράκη, Παναγιώτη Λαφαζάνη και Θόδωρο Δρίτσα επισκέφτηκε τον κ.
Πολύδωρα στο γραφείο του τονίζοντας ότι « κάθε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής , που θα αποβλέπει στον περιορισμό και υποβάθμιση των δικαιωμάτων της αντιπολίτευσης, θα συνιστά βαρύτατο πλήγμα για την λειτουργία της Βουλής και την ίδια τη Δημοκρατία».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση του κ.Πολύδωρα, ο οποίος φάνηκε να συμφωνεί με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την «έκπληξη του και κατʼ ακολουθίαν την αντίρρηση του για τυχόν τροποποιήσεις του κανονισμού χωρίς διαβούλευση μεταξύ όλων των κομμάτων της Βουλής, χωρίς την λειτουργία της Επιτροπής Κανονισμού και με αγνόηση του κοινοβουλευτικού όρου της επίτευξης της μέγιστης δυνατής συναίνεσης αν όχι ομοφωνίας».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οποιαδήποτε αλλαγή γίνει στον Κανονισμό της Βουλής θα γίνει υπό την προεδρεία του νέο προέδρου της Βουλής, ο οποίος αναμένεται να είναι ο κ. Βαγγέλης Μειμαράκης.

Ο κ. Πολύδωρας εξάλλου φέρεται να είναι δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι η ΝΔ θα προτείνει για την προεδρία της Βουλής τον κ. Μειμαράκη, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή από την τηλεόραση και όχι από το κόμμα του.

Η ορκωμοσία της νέας Βουλής είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη το πρωί, ενώ η εκλογή προεδρείου για την Παρασκευή. Άγνωστο παραμένει προς το παρόν το πότε θα ξεκινήσουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york