Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Ένα κουτάβι στα Σπάτα: Μια μάζα από οστά που ακόμα έχει ψυχή!

|

Spata (16)

Η Αγγελική Καψάλη στις 9 Ιουνίου ανέβασε στο facebook την φωτογραφία του ζώου, που εντόπισε τυχαία στα Σπάτα κοντά στην έξοδο 18 της Αττικής Οδού.

Στην έκκληση, που έκανε για βοήθεια, ανταποκρίθηκε η Άντζελα Αραβαντινού φιλόζωη και κάτοικος της περιοχής, η οποία σήμερα, αφού αναζήτησε ξανά και ξανά, κατάφερε να το βρει και βοήθησε, ώστε αυτό να μεταφερθεί στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Το κορμάκι αυτού του κουταβιού ήταν γεμάτο μύγες και παράσιτα. Το ζώο δεν είχε τη δύναμη να ανοίξει ούτε τα ματάκια του και ακόμα και οι κτηνίατροι σάστισαν αντικρίζοντας το. Μια μάζα από κόκαλα και πέτσα, που ακόμα είχε μέσα του ψυχή! Η κα Αραβαντινού περιγράφει το τι είδε σήμερα: «Αυτό που αντίκρισα δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια...

Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα ποτέ στη ζωή μου, τέτοια κατάσταση ζώου, κουτάβι σε αυτό το χάλι!  Δείτε όλες τις φωτογραφίες προσεκτικά, για να πάρετε μια ιδέα από τον πόνο που νιώθει αυτό το πλάσμα.

Για να καταλάβετε την εγκατάλειψη, που βίωσε εξαιτίας των ανθρώπων, οι οποίοι σίγουρα το έβλεπαν καθημερινά – αφού ζούσαν δίπλα του – και το προσπερνούσαν συνεχίζοντας τη ζωή τους.

Πρόκειται για την προσωποποίηση της αδιαφορίας κοινωνίας μας απέναντι στους ανίσχυρους. Είναι κουταβάκι λίγων μηνών, μοιάζει με ποϊντεράκι, είναι αγοράκι και νοσηλεύεται πια στο Αττικό Νοσοκομείο Ζώων.

Οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν αιματοκρίτη 13, δερμοδεκτική ψώρα αλλά ευτυχώς δεν έχουν πειραχτεί τα νεφρά του.

Του χορηγούν ήδη αντιβίωση και το ποδαράκι του έχει κακώσεις και φλεγμονή, πιθανόν από χτύπημα, ευτυχώς όμως όχι από σπάσιμο. Χρειάζεται αγωγή και περαιτέρω εξετάσεις. Αύριο οργανώνουμε, να μεταφερθεί σε ειδικό ιατρείο για τα περαιτέρω».

Αν θέλετε να βοηθήσετε οικονομικά για να καλυφθούν τα έξοδα του ζώου επικοινωνήστε με την κα Αραβαντινού στο τηλέφωνο 6932232381.  Ήδη τα νοσήλια και οι εξετάσεις, που του έγιναν, κοστίζουν 200 ευρώ.

Τελικά το ζώο πέθανε

Το δύστυχο κουτάβι δεν κατάφερε να επιβιώσει. Η κατάσταση του ήταν ιδιαιτέρως σοβαρή και δεν του είχαν απομείνει δυνάμεις, αφού όταν το εντόπισαν ήταν ήδη αργά. Πέθανε το απόγευμα της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2012.

http://www.zoosos.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york