Σάββατο 19 Μαΐου 2012

New York Times: Ο Τσίπρας λέει την άποψή του και αφήνει τους άλλους να ιδρώνουν...

| | |

t073

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι η Ευρώπη θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο εαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αλλάξουν πολιτική ενώ αναφερόμενος στους διεθνής δανειστές της χώρας λέει ότι στόχος του δεν είναι να εκβιάσει ή να τρομορατήσει αλλα να τους...ταρακουνήσει, λέγοντας μάλιστα χαρακτηριστικά «είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να παίζω πόκερ»

Στα 37 του χρόνια, τα οποία ούτε κα' ελάχιστον δείχνει, ο Αλέξης Τσίπρας είναι φανερό ότι απολαμβάνει τις στιγμές που ζει. Πριν από δύο εβδομάδες έκανε το μεγάλο άλμα όταν το μέχρι πρότινος άσημο κόμμα του ήρθε δεύτερο στις εθνικές εκλογές με την υπόσχεση της καταγγελίας της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας σημειώνουν οι New York Times και προσθέτους ότι από την ημέρα των εκλογων ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ «έχει εμπλακεί σε ένα υψηλού ρίσκου παιγνίδι μπλόφας με τους ευρωπαίους ηγέτες».

Διευκρινίζουν μάλιστα ότι «Ενώ εκείνοι προσπαθούν να συγκροτήσουν ένα σχέδιο μη μετάδοσης της κρίσης σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας, ο Αλέξης Τσίπρας λέει ήρεμα την άποψή του και τους αφήνει να ιδρώνουν από το πιθανώς καταστρεπτικό αντίκτυπο όσων λέει ότι θα κάνει».

«Είναι αλήθεια ότι μου αρέσει να παίζω πόκερ», λέει ο ίδιος στη συνέντευξή του και προσθέτει: «Ο στόχος μας δεν είναι να εκβιάσουμε ή να τρομοκρατήσουμε, ο στόχος μας είναι να τους ταρακουνήσουμε», λέει αναφερόμενος στους διεθνείς δανειστές της χώρας.

«Θέλουμε να τους πείσουμε. Πρέπει να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ελλάδα και να αλλάξουν τις πολιτικές στην Ευρώπη, ειδάλλως η Ευρώπη θα βρεθεί σε πολύ μεγάλο κίνδυνο».

Ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι στην πραγματικότητα ήταν οι αγορές που προκάλεσαν την κρίση, και όχι ο ίδιος ή η Ελλάδα. «Δεν έχουν ηθικούς ενδοιασμούς. Εάν διώξουν την Ελλάδα, απλά θα επιτεθούν στην επόμενη χώρα. Και οι επόμενες χώρες που παίρνουν σειρά είναι η Ισπανία και η Ιταλία».

Ο κ. Τσίπρας δηλώνει στους ΝΥΤ ότι «σπούδασε» οικονομικά δίπλα στους συντρόφους του «στα χαρακώματα των οικονομικών επιτροπών του Συνασπισμού».

Κομψός, προσηνής και κάπως αινιγματικός, κατά την περιγραφή της εφημερίδας, ο κ. Τσίπρας λέει, πιθανότατα χαριτολογώντας, ότι δεν φοράει γραβάτες επειδή του θυμίζουν την θητεία του στο Ναυτικό.

iefimerida.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york