Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Στο επίκεντρο το ντιμπέιτ

Οι τηλεμαχίες θα βρεθούν στο επίκεντρο της πρώτης συνεδρίασης της διακομματικής επιτροπής για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Ποιο ποσό θα μοιραστούν τα κόμματα. 


Τον προγραμματισμό των ντιμπέιτ αναμένεται να συζητήσουν στις 2 το μεσημέρι οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής που θα γίνει υπό την προεδρία του υπουργού εσωτερικών Α. Μανιτάκη και την συμμετοχή του υπουργού Επικρατείας Αντώνη Αργυρού.

Για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο που είχε προκύψει στις εκλογές της 6ης Μαΐου τα κόμματα δείχνουν να συμφωνούν στις τηλεοπτικές αναμετρήσεις. Η ΝΔ η οποία είχε αρνηθεί να συμμετάσχει, πέταξε τώρα το «γάντι» στον Α. Τσίπρα και παράλληλα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να πάρει μέρος και σε άλλες τηλεμαχίες. Ο ΣΥΡΙΖΑ σήκωσε το «γάντι» ενώ τα άλλα κόμματα τάχθηκαν υπέρ της διενέργειας ενός ντιμπέιτ με την συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών.

Τα θέματα της συνεδρίασης

• Οι όροι, προϋποθέσεις και ο χρόνος προβολής κατά την προεκλογική περίοδο των πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων, από τους δημόσιους και ιδιωτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς ελεύθερης λήψης, καθώς και τους φορείς παροχής συνδρομητικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών υπηρεσιών κάθε μορφής.

• Καθορισμός λεπτομερειών για τις εμφανίσεις υποψηφίων βουλευτών και των εκπροσώπων των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων στα κρατικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

• Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών των υποψηφίων βουλευτών

• Εκλογική χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών

• Κατηγορίες αποτιμώμενων παροχών και διευκολύνσεων, που συνυπολογίζονται στις εκλογικές δαπάνες.

Σημειώνεται ότι μετά τη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής, θα ακολουθήσει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Επικρατείας που θα ρυθμίζει όλα τα παραπάνω θέματα για την προεκλογική περίοδο.

Οικονομική ενίσχυση 5 εκ ευρώ

Νέες εκλογές σημαίνει και νέα κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων. Σύμφωνα με τον νόμο τα κόμματα θα μοιραστούν για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου περίπου 5 εκ ευρώ. Ωστόσο χρήματα όπως τονίζει το υπουργείου οικονομικών δεν υπάρχουν και όλα μοιάζουν να είναι στον αέρα.

Τα κομματικά επιτελεία πιέζουν καθώς έχουν λάβει μόνο το 40% της κρατικής επιχορήγησης για τις προηγούμενες εκλογές, ενώ το μοίρασμα θα γίνει με βάση την θέση που έλαβαν τα κόμματα στις τελευταίες εκλογές. Δικαίωμα στην χρηματοδότηση έχουν τα κόμματα που έλαβαν πάνω από 1,5% στις 6 Μαΐου είναι περισσότερα από κάθε άλλη φορά και φτάνουν τα 11.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york