Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Βόμβα Βούτση: Δημοψήφισμα αν αποτύχει η διαπραγμάτευση



Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης μιλώντας στη ΝΕΤ υποστήριξε πως στην περίπτωση που δεν πετύχει η διαπραγμάτευση του μνημονίου τότε τη λύση θα τη δώσει ο λαός μέσω δημοψηφίσματος.



Με επιθέσεις σε... «Ολαντ-ρεου» και Σαμαρά το ταξίδι του Τσίπρα

Με δριμεία επίθεση κατά του βασικού του αντιπάλου στις εκλογές της 17ης Ιουνίου Αντώνη Σαμαρά, αλλά και του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, ξεκίνησε χθες τις διήμερες επαφές του σε Γαλλία και Γερμανία, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

«Πιστεύουμε ότι στις 17 Ιουνίου οι δυνάμεις της ελπίδας στην Ελλάδα θα κερδίσουν τις δυνάμεις του τρόμου και του φόβου. Και η Αριστερά θα πετύχει μία σημαντική ιστορική νίκη απέναντι στον ομοϊδεάτη του κ.Σαρκοζί, στον κ.Σαμαρά που αποτελεί μία ιμιτασιόν εκδοχή του κ.Σαρκοζί στην Ελλάδα», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Παρίσι, κάνοντας μάλιστα λόγο για νίκη που θα αποτελέσει την αρχή σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων σε όλη την Ευρώπη, προς όφελος όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Εξέφρασε άλλωστε την χαρά του για την «σημαντική καταγραφή» του Γάλλου «ομολόγου» του Ζαν-Λουκ Μελανσόν στις προεδρικές εκλογές της χώρας του, «γιατί έβαλε στη συζήτηση τις θέσεις της Αριστεράς για την έξοδο από την κρίση και κυρίως γιατί με αυτή τη μεγάλη δύναμη της Αριστεράς στη Γαλλία, ο πρόεδρος Ολάντ γνωρίζει ότι δεν μπορεί να αθετήσει τις υποσχέσεις του και να γίνει ένας "Ολαντρέου"», όπως είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της... ΝΔ στην Ελλάδα.

Κατά τα λοιπά, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι η κρίση χρέους δεν είναι ένα ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά όλους τους λαούς της Ευρώπης, οπότε αυτό που πρέπει να αναζητηθεί είναι κοινή ευρωπαϊκή λύση. «Κανένας λαός, πουθενά στον κόσμο, πόσο δε μάλλον στην Ευρώπη, δεν μπορεί να οδηγείται εθελοντικά στην αυτοκτονία», είπε, κάνοντας λόγο για «πρωτοφανή ανθρωπιστικών διαστάσεων κρίση» στην Ελλάδα λόγω του προγράμματος λιτότητας που εφαρμόζεται στην χώρα και το οποίο χαρακτήρισε ως «ευρωπαϊκό πείραμα εφαρμογής νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ». Κήρυξε ως πραγματικό αντίπαλό του το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο, τους τραπεζίτες και τους κεφαλαιοκράτες, που «θέλουν να καταστρέψουν την Ελλάδα, προκειμένου να μπορέσουν να επιτεθούν στην Ευρώπη», σημειώνοντας πως στην Ελλάδα δίνεται ένας αγώνας και για λογαριασμό των Γάλλων και των Γερμανών και όλων των ευρωπαϊκών λαών.

Απευθυνόμενος στους Έλληνες πολίτες, ζήτησε με την ψήφο τους τη 17η Ιουνίου να «ολοκληρώσουν μία μεγάλη ανατροπή στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας σε όλη την Ευρώπη». Στέλνοντας, όπως είπε, «στα αζήτητα της Ιστορίας το μνημόνιο της λιτότητας και της καταστροφής», τους ζήτησε να αναζητήσουν από κοινού με τους ευρωπαϊκούς λαούς, μία προοπτική επανίδρυσης της Ευρώπης σε νέα βάση κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης. Δε λησμόνησε άλλωστε να επιτεθεί και στη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ερωτηθείς για την πρότασή της περί δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι είναι ισότιμη εταίρος στην Ευρωζώνη που δεν έχει ιδιοκτήτες και ενοικιαστές»... Όσο για το μνημόνιο, «δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση, διότι η κόλαση δεν μπορεί να τεθεί υπό διαπραγμάτευση», όπως είπε.

Σήμερα, συνεχίζοντας την προσπάθειά του να δείξει στους ισχυρούς της Ευρώπης τι ακριβώς πρεσβεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και πόσο δεν είναι «αντι-ευρωπαϊκή» δύναμη, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται το Βερολίνο, όπου και θα συναντηθεί με τον συμπρόεδρο της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke) Κλάους Ερνστ και τον πρόεδρο της ΚΟ της γερμανικής Αριστεράς Γκρέγκορ Γκίζι. Εκεί, συνοδεύεται από πολυπληθή αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων και τον Γιάννη Δραγασάκη, που προκάλεσε έκπληξη χθες όταν... δήλωσε - καθώς φέρεται να έκανε μιλώντας στο Spiegel - πως δεν γνωρίζει αν θα τηρήσει τις υποσχέσεις του ο Αλέξης Τσίπρας...




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york