Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Η χώρα οδηγείται σε νέες εκλογές


Όλα πλέον δείχνουν εκλογές μετά το ναυάγιο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στις 11 το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των βουλευτών. Την Παρασκευή η εκλογή προεδρείου και την επόμενη ημέρα η διάλυση της βουλής προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. 


17:04 Αναχώρηση του Κ. Παπούλια από το Προεδρικό Μέγαρο  

17:01 Η ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας για την επιστολή Καμμένου 
 
16:47 Έντονη ήταν η αντίδραση της ΝΔ στους ισχυρισμούς του Π. Καμμένου.

16:35 Με βολές κατά του προέδρου της ΝΔ αλλά και του Ευ.Βενιζέλου ανακοίνωσε το αδιέξοδο στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

16:23 Στις 11 το πρωί της Πέμπτης η ορκωμοσία των βουλευτών. Την Παρασκευή η εκλογή προεδρείου και την επόμενη ημέρα η διάλυση της βουλής προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

16:17 Ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε ότι επέμεινε στη σύσκεψη για τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης και διευκρίνισε ότι ποτέ δεν τέθηκε σήμερα ζήτημα σχηματισμού κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

16:12 Αύριο στη 13:00 προγραμματίζεται νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον ορισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης και την προκήρυξη εκλογών.

16:11 Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τους πολιτικούς αρχηγούς ότι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος την κομματική σκοπιμότητα

16:00 Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των αρχηγών. Ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται να ήταν αμετακίνητος στις θέσεις του για τη συγκρότηση κυβέρνησης προσωπικοτήτων.  

15:56 Υπηρεσιακή κυβέρνηση θα συγκροτηθεί μέχρι την διεξαγωγή των εκλογών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν πιθανότατα στις 17 Ιουνίου.  

15:53
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Οι δυνάμεις που στηρίζουν το μνημόνιο στηρίζουν τους δανειστές. Προτείναμε κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση, είπε εξερχόμενος ο Πάνος Καμμένος.



15:07
Συμπλήρωσαν μία ώρα στο Προεδρικό Μέγαρο οι πολιτικοί αρχηγοί.

14:45
Τρία τέταρτα συμπληρώθηκαν από την στιγμή που ξεκίνησε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Στην σύσκεψη δεν συμμετέχουν η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, «η θέση του ΚΚΕ είναι αντίθετη με τον σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων, ανεξαρτήτως της ονομασίας που αυτή θα πάρει» και ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής Ν.Μιχαλολιάκος, ο οποίος δεν εκλήθη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

14:13 Λίγο πριν από την έναρξη της σύσκεψης ο Ευάγγελος Βενιζέλος ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους αν θα είναι καλή μέρα σήμερα και η απάντηση του Πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν: «Ο θεός ξέρει...» Σύμφωνα με την ενημέρωση από την προεδρία της Δημοκρατίας στις έξι το απόγευμα αναμένεται η δημοσιοποίηση των πρακτικών της χθεσινής σύσκεψης στην οποία μετείχαν οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

14:05
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κρίσιμη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών σε μία προσπάθεια συγκρότησης κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στην κεφαλή του τραπεζιού είναι ο Κάρολος Παπούλιας, εξ αριστερών του κάθονται οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος και εκ δεξιών του οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης.

Δείτε πλάνα από το τραπέζι με τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας




14:00
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προσέρχεται στο τραπέζι όπου ήδη βρίσκονται οι πολιτικοί αρχηγοί προκειμένου να ξεκινήσει η σύσκεψη.

Δείτε πλάνα από την είσοδο του Κ. Παπούλια



13:52:
Ολοκληρώθηκε η άφιξη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην Ηρώδου Αττικού και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς. 

Δείτε πλάνα από την άφιξη του κ. Σαμαρά



13:50
Το κατώφλι του Προεδρικού πέρασε και ο Φ. Κουβέλης.

Δείτε πλάνα από την άφιξη του κ. Κουβέλη



13:49
Στο Προεδρικό Μέγαρο έφθασε ο Ευ. Βενιζέλος και ο Αλ. Τσίπρας. Από λεπτό σε λεπτό αρχίζει το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Δείτε πλάνα από τις αφίξεις των κ.κ. Βενιζέλου και Τσίπρα



13:44
Στο Προεδρικό Μέγαρο κατευθύνεται ο Π. Καμμένος.

-Π. Καμμένος: Δεν γίνεται κυβέρνηση εθνικής ενότητας με προβοκάτσιες


13:43 Με προορισμού την Ηρώδου Αττικού αναχώρησε από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος.

Δείτε πλάνα από την αναχώρηση του κ. Βενιζέλου



13:37
Αναχώρησε από τα γραφεία του κόμματος ο Αντ. Σαμαράς με προορισμό το Προεδρικό Μέγαρο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york