Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Μάθε πού ψηφίζεις



Αν και η διαδικασία των εκλογών είναι λίγο έως πολύ γνωστή σε όλους και μάλιστα είναι ακόμα νωπή στις μνήμες των εκλογέων από τις εκλογές του 2010, εν τούτοις δεν είναι λίγα κάθε φορά τα «παρατράγουδα» από απελπισμένους ψηφοφόρους που χάθηκαν στον δρόμο προς την κάλπη!

Δείτε σε ποιό εκλογικό τμήμα θα ψηφίσετε στις εκλογές κατ' ευθείαν από τον υπολογιστή σας, συμπληρώνοντας απλά τα στοιχεία σας στα απαραίτητα πεδία.

Πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο και συμπληρώστε τα στοιχεία σας στο ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΩ του Υπουργείου Εσωτερικών .

Δικαίωμα ψήφου

Δικαίωμα ψήφου στις γενικές βουλευτικές εκλογές έχουν οι Έλληνες και Ελληνίδες που έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων του κράτους και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν (άρθρα 4 παρ.1 και 6 παρ.1 του π.δ.26/2012).

Στερούνται του δικαιώματος του εκλέγειν:

α) Όσοι βρίσκονται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα, σε πλήρη
στερητική δικαστική συμπαράσταση.
β) Όσοι στερήθηκαν το δικαίωμα αυτό, λόγω αμετάκλητης ποινικής καταδίκης, σε κάποιο από τα εγκλήματα που ορίζονται από τον ποινικό και στρατιωτικό ποινικό κώδικα, για όσο χρόνο διαρκεί αυτή η στέρηση.( άρθρο 5 του π.δ 26/2012).

Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι υποχρεωτική και οι εκλογείς - για να ψηφίσουν στα εκλογικά τμήματα - πρέπει να επιδείξουν στην εφορευτική επιτροπή την αστυνομική τους ταυτότητα ή το διαβατήριό τους. Στον εκλογέα που ψήφισε χορηγείται, εφ' όσον ζητηθεί, σχετική βεβαίωση που υπογράφεται από τον Πρόεδρο της εφορευτικής επιτροπής και σφραγίζεται με τη σφραγίδα της.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york