Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Μαζέψτε περισσότερες αποδείξεις για να αποφύγετε φόρους

Με πρόσθετο φόρο κινδυνεύουν χιλιάδες πολίτες που θα δηλώσουν λιγότερες αποδείξεις καθώς, τελικά, θα φορολογηθούν με βάση τα τεκμήρια και όχι με βάση τα πραγματικά τους εισοδήματα χωρίς να το γνωρίζουν.

Αρκετές είναι οι περιπτώσεις όπου λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν εντοπίσει φορολογικές δηλώσεις πολιτών που  έχουν δηλώσει ποσό αποδείξεων που αντιστοιχεί στο 25% του πραγματικού εισοδήματός τους και δεν γνωρίζουν ότι με βάση τα περιουσιακά στοιχεία που διαθέτουν τελικά θα φορολογηθούν για τα τεκμαρτά τους εισοδήματα και όχι γι΄ αυτά που αποκτήθηκαν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μισθωτού με ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ προσκόμισε αποδείξεις 2.500 ευρώ, όσες δηλαδή ορίζει ο νόμος. Ωστόσο ο συγκεκριμένος φορολογούμενος διαθέτει περιουσιακά στοιχεία που διαμορφώνουν το εισόδημα στο ύψος των 14.000 ευρώ. Για το εισόδημα αυτό όμως, ο φορολογουμενος θα πρέπει να εμφανίσει αποδείξεις στη φορολογική δήλωση ύψους 3.500 ευρώ. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και για το λόγο θα «τιμωρηθεί» από την εφορία με πρόσθετο φόρο 100 ευρώ (1.000 ευρώ διαφορά Χ 10% συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης).

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=459149



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york