Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Στόχος σπείρας διαρρηκτών η Σιντερίνα – Τι λένε οι κάτοικοι


Μόνο μέσα σε μία εβδομάδα τουλάχιστον 8 σπίτια έχουν γίνει στόχος σπείρας διαρρηκτών στον Οικισμό Σιτνερίνα στην Κερατέα. Το Newsit βρέθηκε στον οικισμό και κατέγραψε την ανησυχία και τον φόβο των κατοίκων.
Ευτυχώς μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν θύματα. Όμως οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι οι ζωές τους κινδυνεύουν.
"Μέχρι στιγμής είμαστε τυχεροί γιατί δεν υπήρξαν θύματα. Όμως αυτό δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει και στο μέλλον", είπε μια κάτοικος της περιοχής.
Την τελευταία εβδομάδα ο οικισμός της Σιντερίνας Κερατέας έγινε στόχος πολυμελούς σπείρας διαρρηκτών. Μπαίνουν στα σπίτι και με σπρέι ναρκώνουν τους ιδιοκτήτες ενώ αυτοί κοιμούνται. Στη συνέχεια αρπάζουν ότι βρουν μπροστά τους. Χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα ακόμη και τα αυτοκίνητα των θυμάτων με τα οποία μάλιστα διαφεύγουν.
Μάλιστα σε περιπτώσεις όπου οι ένοικοι των σπιτιών απουσιάζουν, οι ληστές δεν έχουν διστάσει στο να κάτσουν κανονικά στο τραπέζι και να φάνε από το ψυγείο ακόμη και να πιουν..βότκα.
Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα αστυνόμευσης. Ο δήμος Κερατέας αποτελείται από 57 οικισμούς. Οι αστυνομικοί δεν επαρκούν για την κάλυψη της περιοχής αφού έχουν υπό την ευθύνη τους και την Ανάβυσσο.
Οι περισσότεροι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να στερηθούν χρήματα από το μικρό εισόδημα τους για να θωρακίσουν τα σπίτια του. Άλλοι βάζουν κάγκελα, άλλοι συναγερμούς και άλλοι ότι μπορούν να σκεφτούν πιο οικονομικό για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους αλλά πάνω από όλα τις ζωές τους.
Ζητούν από την πολιτεία να πάρει δραστικά μέτρα και να ασχοληθούν με όλες τις περιοχές της Ελλάδας και όχι μόνο με το κέντρο της Αθήνας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Free Host | lasik surgery new york